Kako omejiti prenos podatkov v tujini?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Zdravo,

jutri se odpravljam v tujino za nekaj dni in me zanima, kako bi na mojem galaxy note omejil prenos podatkov, da ne bo račun prevelik ko pridem nazaj?
smile-1.gif

Še to: a je prenos podatkov za integral vključen v ceno naročnine tudi za tujino ali se tam obračunava posebaj?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Izkljucis DATA Roaming in naj se ne bi nic preneslo takrat, ko si v tujem omrezju...

Prenos podatkov v tujini ponavadi NI vkljucen v zakupljene kolicine ... razen ce gre za psoebne pakete, ki so namenjeni za uproabo v tujih omrezjih ...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Izkljucis DATA Roaming in naj se ne bi nic preneslo takrat, ko si v tujem omrezju...

Prenos podatkov v tujini ponavadi NI vkljucen v zakupljene kolicine ... razen ce gre za psoebne pakete, ki so namenjeni za uproabo v tujih omrezjih ...

Kot praviš, "naj se ne bi nic preneslo ...", pa žal ni vedno tako. Sodelavec z ACEom je imel ta problem na CeBitu, ker nekateri Widgeti znajo priti mimo "uradne" zapore prenosa podatkov. Sigurno pa prenos podatkov zapre program ali widget, ki ti spremeni APN tako, da prenos podatkov res ni več mogoč. Tale https://play.google.com/store/search?q=apn&c=apps

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z apn switchi imam slabe izkušnje.
Par dni so mi delal, potem pa ni hotu več nazaj prižgat neta. Je blo treba apn ponovno nastavljat.

Sedaj uporabljam data switch že kr neki časa in na dveh telefonih in je tudi 100%, da je povezava ugasnjena.
https://play.google.com/store/...Glua3N3aXRjaCJd

pa seveda data roaming je potrebno izklopit, da bo 110%
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Napisal sem "naj bi"... ker sam nisem imel s tem se problemov... Pri iPhone-u vem, da ne pride skozi noben bajt, ko si v roamingu in imas to funkcijo vkljuceno. Izjema so jailbreakani iPhone... tam pa je moznost, da se namesti kaksen "tweak", ki to bariero obide...

Glede Androida in widgeta, ki ti spremeni APN... Tudi to ni resitev povsod... ker nekateri operateri imajo narejeno tako, da kljub napacnemu APNju prenos podatkov deluje... Recimo pri nas na tak nacin preverjeno deluje Si.mobil in tudi Tusmobil ... To velja za domace uproabnike... ne vem pa, kako je v roamingu ...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Napisal sem "naj bi"... ker sam nisem imel s tem se problemov... Pri iPhone-u vem, da ne pride skozi noben bajt, ko si v roamingu in imas to funkcijo vkljuceno. Izjema so jailbreakani iPhone... tam pa je moznost, da se namesti kaksen "tweak", ki to bariero obide...

Glede Androida in widgeta, ki ti spremeni APN... Tudi to ni resitev povsod... ker nekateri operateri imajo narejeno tako, da kljub napacnemu APNju prenos podatkov deluje... Recimo pri nas na tak nacin preverjeno deluje Si.mobil in tudi Tusmobil ... To velja za domace uproabnike... ne vem pa, kako je v roamingu ...

A pol praviš, da če dam na network --> Data Roaming OFF potem lahko brez skrbi sem 10 dni v italiji z 4S? Ne rabim na simobil klicat, da mi ugasnejo prenos podatkov v tujini?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ce ni jailbreakan, potem se 100% ne prenese nic ... Sem ze veckrat probal... in imam vedno roaming na OFF in uproabljam v tujini ponavadi MiFi routercek in se preko njega pvoezujem v internet ...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Jaz imam na GalaxyS v domačem omrežju vse možne sinhronizacije in izklopljen Data roaming. In mi v tujini do sedaj ni še niti bita preneslo brez da bi hotel.

Na službenem Galaxy Ace imam tudi samo Data roaming izklopljen in dobro "tesni", za preprečevanje preseganja limita v domačem omrežju pa tudi brez izjeme skrbi 3G Watchdog.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Ce ni jailbreakan, potem se 100% ne prenese nic ... Sem ze veckrat probal... in imam vedno roaming na OFF in uproabljam v tujini ponavadi MiFi routercek in se preko njega pvoezujem v internet ...

kul, saj v hotelu mam wifi zastonj, tako da ni panike, nočem pa, da mi kuri podatke za kak gps tracking ipd.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:

kul, saj v hotelu mam wifi zastonj, tako da ni panike, nočem pa, da mi kuri podatke za kak gps tracking ipd.

GPS tracking deluje brez internetne povezave... Edino ce recimo potrebuje podatke (Maps recimo zemljevide pretaka sproti)... To potem ne deluje ... oz. opozori, da je potrebno vkljucit DATA roaming... in dokler ga ne vkjucis, se ne prenese nic ... in seveda posledicno tudi ne prikaze nic, kar ni na voljo "offline".

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Če hočeš bit ziher in neboš rabil telefona za klicanje/sms, iztakni SIMko in bo problem rešen
wink-1.gif

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ja, lahko pa pustiš telefon doma, še bolj ziher.
stupid-1.gif

? Kaj ni po defaultu nastavljenih nekih 50 ali 60 EUR, ko presežeš, se promet ustavi. Lahko pa to ustrezno znižaš, recimo na 10 EUR. Jaz s tem pridem skozi za vse maile na Hrvaškem v desetih dneh
smile-1.gif
. Za ostalo pa njihova kartica seveda.

Jernej

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ja, lahko pa pustiš telefon doma, še bolj ziher.
stupid-1.gif

Ti si
bonk.gif
Še vedno lahko srfaš prek wifi, navigiraš, poslušaš muziko, igraš igre, bereš pdfje itd... Za komunikacijo pa maš kar nekaj variant. Mail, skype in še kaj.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Točno vem zakaj si to napisal. Ker si android user, pa ti ne diši, da je nekdo zgoraj napisal, da KLJUB IZKLOPLJENI DATA povezavi, android zna prenašat podatke.
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Pa še zadnji off v tej temi.Nimaš kaj bolj pametnega delat, kot spemat. Rajši daj kaki pametni nasvet avtorju teme...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
najbolje je poklicat 041700700 kjer ti pove katero besedo pošlješ na 1918 mislim da je tujina gprs ne in si tako izklopiš prenos podatkov v tujini pa je rešeno
cheer.gif

Sam imam tako narejeno in ni možnosti da kaj plačaš

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Dodajam:

Namreč pri iphonu se simka odstrani v nekaj sekundah, ne da bi pri tem moral izklopit telefon.In v tem primeru, jo komot izstaviš, uporabljaš telefon, ne da bi te skrbel prenos podatkov-račun, nato pa jo po potrebi vstaviš in pokličeš.Pozabil sem, da androidi tega ne omogočajo.Še vedno pa jo imaš vstavljeno in telefon pripravljen za klicanje v minuti ali 2.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Razen če nisi blesavi direktor, ki s škarjami poizkuša odpreti pladenj za sim na iphonu, kot sem zasledil na nekem forumu. :D