Kako odstraniti vinjeto?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pri odlimavanju naše vinjete je še največ dela s kupi črk od 4x "NEVELJAVNO", ki se izjemno hitro odškrtnejo od glavnega dela. Tako da se jaz res ne bi hecal z "modifikacijami".

Aja, ste opazili, da velika večina folka sploh še nima nove vinjete? To bodo Darsovci kasirali po novem letu.
evil.gif

Saj, če si kupil vinjeto Septembra ti velja še dva meseca po novem letu. Tist k jo je kupil Julija mora imeti Januarja obvezno NOVO.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Samo če imaš namen kupiti letno (in nevem zakaj ne), potem je čisto vseeno ali jo kupiš takoj januarja ali pa potem šele februarja, ne bo letna nič dlje veljala če jo kasneje gor nalepiš.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Ma tud eni komplicirate. Jaz se malce prej staro vinjeto odstranil s to olfo.

hm3MM2DwQmO_XJOv.v.jpg

Cs4YQYXpfT7zvxNf.v.jpg

Da sem jo odstranil, mi je vzelo vsega 30 sekund.

Pa še ena opazka. Sicer sem vinjeto že zmečkal ampak se mi zdi, da bi jo ponovno lahko nalepil na steklo, ker sem jo odstranil s stekla v enem kosu, z lepilom vred. Bom poskusil pa poročal.

LP

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, sem poskusil. Rezultat

zWkQb52Nk27rDI8Y.v.jpg

eownlqcJaEsSAsN0.v.jpg

Lepilo še vedno toliko prime, da mi je košček ene vinjete ostal na prstu. Pa zanimivo je tudi, da se oznaka 'neveljavno' ni v celoti izpisala. Verjetno bi bilo potrebno poskusit še predhodno vinjete ogreti s fenom, pa probat. Sam meni je zmanjkalo 'testnih vinjet', na novo se pa ne mislim spravit, vsaj ne do 31. januarja 2010
grin1.gif

LP

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Si pa mojster.

Jaz sem jo načel malo z nohtom, pol sem jo pa dobil dol v nekaj kosih. Napis neveljavno pa je šel do s Steleksom ali nečim podobnim in pa cajteng papirjem.

Meni se je precej raztrgala okrog zarezic.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Tudi jaz sem to počel pri minus tri, uporabil sem noht in alkoholni robček. Ne gre ravno najlepše in prav hitro, gre pa.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Noht in kovanec za pet kun, pa je šlo v dveh minutah.

p.s.: ltd... kje pa dobiš alkoholne robčke? Po novem povsod videvam le tiste odišavljene, katere so verjetno primarno izumili za froce, alkoholnih pa že dolgo nisem videl nikjer

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Jaz sem imela novo gor v parih minutah. Ta staro dol potegneš, z nohtom spraskaš lepilo (niti ni treba z nohtom, gre tudi že lepo samo s prstom), pa novo gor. Nobenih drugih pripomočkov.
smile-1.gif

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
102
2
18
Citat:
Uporabnik tis pravi:
p.s.: ltd... kje pa dobiš alkoholne robčke? Po novem povsod videvam le tiste odišavljene, katere so verjetno primarno izumili za froce, alkoholnih pa že dolgo nisem videl nikjer

Konkretni robček je iz avtopralnice. Če vzameš voskanje, ga dobiš zraven. Gotovo se ga še kje dobi tudi v prosti prodaji.

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Evo jaz sem se tudi danes lotil zadevščine! Začel sem z nohtom in jo odtrgal dol v 3 kosih. Napise neveljavno, ki so ostali sem pa obrisal kar z nitro razrečilom. Vse skupaj nevem če mi je uzelo 2 minuti, z lepljenjem(in centriranjem) nove.

LP
Torus

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.629
722
113
Vinjeta gre res hitro dol, a samo v primeru, da se je nalepila na "umazano" šipo.
Na razmaščeni šipi drži kot
evil.gif