Kako odstraniti vinjeto?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ali ima kdo kakšen pameten predlog kako v tem mrazu najlažje odstraniti vinjeto?
Sem začel previdno z nohtom ampak to se raztrga na tisoč koščkov pomešanim z lepilom
tongue-1.gif

Tiste prejšnje od tehničnega so šle lažje dol ali pa zaradi tega, ker sem jo odstranjeval, ko je bilo topleje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
noht je čisto OK

ostanke poucaš z mokro cunjo.

Ta nalepka je mišljena da se raztrga na prafaktorje, tako da se temu ne da izognit.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Men grejo avstrijske ponavadi v 1 kosu dol,.. če pa kej malga ostane pa s prstom tok časa drgnem da se posvaljka. Lahko pa probaš še olfa nožom (postrgaš) al pa kakšnim čistilom za šipe in papirjem.

Če se ti bo zdelo težko delaš narobe.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
jst sm z uno klinco, k jo ma mati za steklokeramično ploščo pucat
lepilo pa z alkoholom

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
jst sm z uno klinco, k jo ma mati za steklokeramično ploščo pucat

Sigurno najboljše. Sedaj podobno "napravo" prodajajo tudi na Petrolu. Za lepilo bi bilo verjetno dovolj čistilo in časopisni papir.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Najprej na roke, kolikor gre, potem pa kar z navadno papirnato brisačo drgneš, pa gre vse dol. Ne rabiš nobenih čistil ali česa takega.

Pač češka vinjeta, kaj hočeš.
grin1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Men grejo avstrijske ponavadi v 1 kosu dol,.. če pa kej malga ostane pa s prstom tok časa drgnem da se posvaljka. Lahko pa probaš še olfa nožom (postrgaš) al pa kakšnim čistilom za šipe in papirjem.

Pa nebo šu po šipi z olfa nožem.... hjao

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Za v bodoče-

Preden si nalepite vinjeto gor, jo parkrat po npr kavbojkah "polepite". Se pravi jo držite z obema rokama in jo pritisnete ob stegno in odlepite in spet pritisnete in potegnete stran. Tako bo gor malo prahu in kakšna nitka. Potem se zadevo nalepi na šipo in ko se spravlja dol, gre brez problema.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Z nohtom sem včeraj v mrazu rabil točno 5 minut da je šlo vse dol. Pa ne komplicirat z olfa noži ipd.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Pa si probal? Na pumpah dobis za euro plasticno strgalo z zeletko. Gre vse lepo dol brez da spraskas steklo.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
2 minuti sem jo grel s fenom, potegnu dol v dveh kosil in na koncu odstranu ostanke lepila z acetonom...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:

Pa nebo šu po šipi z olfa nožem.... hjao

Itak da
rolleyes-1.gif
tale olfa špohtl naliman nekaj postov višje je zakon za take stvari

Šipe ne opraska čisto nič, če se tega bojiš
smile-1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Pulover se mi zdi kar malo prehuda... Nisem še sprobal s puloverjem, ampak se bojim, da bi že preveč muck gor prijelo in bi se slabo na šipo prilepila...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Za v bodoče-

Preden si nalepite vinjeto gor, jo parkrat po npr kavbojkah "polepite". Se pravi jo držite z obema rokama in jo pritisnete ob stegno in odlepite in spet pritisnete in potegnete stran. Tako bo gor malo prahu in kakšna nitka. Potem se zadevo nalepi na šipo in ko se spravlja dol, gre brez problema.

A si to že sam probal?

Jaz sem to delal z avstrijsko, pri naši pa nisem tvegal. Vsaj na začetku so strašili, da se ob "modifikacijah" hitro pojavi napis "NEVELJAVNO". Sej verjetno ne bi bilo problemov ampak zakaj se učiti na svojih napakah, če ni treba.
tongue-1.gif

B.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri odlimavanju naše vinjete je še največ dela s kupi črk od 4x "NEVELJAVNO", ki se izjemno hitro odškrtnejo od glavnega dela. Tako da se jaz res ne bi hecal z "modifikacijami".

Aja, ste opazili, da velika večina folka sploh še nima nove vinjete? To bodo Darsovci kasirali po novem letu.
evil.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ali ima kdo kakšen pameten predlog kako v tem mrazu najlažje odstraniti vinjeto?
Sem začel previdno z nohtom ampak to se raztrga na tisoč koščkov pomešanim z lepilom
tongue-1.gif

Tiste prejšnje od tehničnega so šle lažje dol ali pa zaradi tega, ker sem jo odstranjeval, ko je bilo topleje.

vržeš v šipo kamen in na novo šipo nalepiš vinjeto... simpl..
cheer.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Na OMW je za 0,99€ naprodaj "odstranjevalec vinjet". Gre za plastično "sponko" iz dveh kosov, na katero se namontira priloženo žiletko, ki je zelo mehka. S tem gre vinjeta dol en dva tri, tudi ostanke lima se lepo odstrani, brez vidnih poškodb stekla.

Danes sem jo zamenjal in sebi in fotru v roku 5 minut.