Dolgo nazaj sem tole nekje prebral, vira se ne spomnim.
Ker ljudska modrost pravi, da je tistih 60-70W, kolikor jih kuri na 12V premalo za hlajenje, izkušnje na terenu pa pravijo da med vožnjo prav lepo hladi. Najbrž bo že kaj na tem. Možno pa tudi, da bolj hladi, ker je med vožnjo malo bolj na prepihu ....
Dize imajo pa če se na glavo postaviš - enak hladilnik je Dometic RM4200 - sem zgoraj dal primerjavo. Sicer pa je tehnologija stara 50+ let in se ni kaj bistveno spreminjala zadaj - tudi gorilci so vsi glih - bolj ali manj.
Če ti pravim da tega ni nikjer na lagerju.
Sem imel tak hladilnik in poskušal dobit 30 mbar dizo in ni šans, preklical vse mogoče, kar obstaja teh servisov in prodajalcev. Tudi po spletu iskal v tujini ....
Hladilnik ni ravno enak, je pa vse na isto vižo, hudič je pa v mini detajlih. in gorilci žal niso enaki. Podobni ja, enaki oz. kompatibilni pa ne.
Potem sem obupal in montiral 50mbar regulator, potem je v prikoli pač plinski kuhalnik "malo bolj živahno" gorel
Lahko bi pa zamenjal cel gorilnik, samo mislim da se ne splača (76 €).
Tole je vsaj na videz (in po spominu) enak gorilec kot ga ima omenjeni electrolux:
Takle gorilec je pa v večini "novih" (novejših) hladilnikih (tudi absorbcijske torbe imajo identično robo):