Kako negative spravit na pc?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pozdravljeni

Oče ima en kup negativov in bi jih rad spravil na pc.Glede na to sem nabavil od hoferja tisti scaner za negative ampak nam se je zadeva zataknila pri programu.Naloži se sicer gor ampak ko bi bilo potrebno zajet sliko napiše da sistem ne zazna naprave.Naprava pa deluje, xp-ji so jo zaznali in namestili in tudi če poskusim na drugačen način lahko slikam s tem scanerjem...ni da scaner nebi delal.
Glede na problem sem hotel zadevo reklamirat pa kot da ima hudič mlade zdaj ne najdem računa.

Mi lahko kdo priporoči en program da bi izprobal če lahko scaner uporabim z drugim programom oziroma če mi lahko kdo svetuje kaj je za naredit iz dane situacije.

A ja..če bi bila tema bolj primerna za v računalniško se je lahko premakne.

Hvala.

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
685
39
28
Na spletu poišči samo driverje od scanerja, potem pa pogooglaj za kak drug program za skeniranje "negativov", nekateri programi ala adobe photoshop ali acrobat reader pro majo svoj vmesnik za skeniranje. veliko uspeha

lp bluub

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem poskusil isto stvar še na treh pc-jih pa naredi povsod isto. Sem našel račun :D

Sem poskušal z VueScan pa mi ne najde skanerja...zato sem se dal iskat račun..mislim da je nekaj narobe z napravo ,pa čeprav jo win prepozna in je pod video naprave in tudi lahko naredim sliko.

Hvala za pomoč.
Poročam kako se bo uredilo in če je zadeva vredna nakupa.