kako napeti zadevo visečo na zajli

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Še vedno ga lahko zloži veter, sicer sam do polovice, ampak...
Senjur: če bi rekel prej, ali pa da bi jaz prej prebral, bi ti ga sedajle v Lj prinesel. Sicer bi jih vzel doma pri starših.... Saj hudičevo drage mislim da niso. Nekaj evrov kos, pozanimaj se če obstajajo različno močni fedri.

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.056
196
63
Okolica Ormoža
Kaj pa takšen način kot je karnisa za zavese? Montira se ustrezen kovinski profil, ki je dovolj močan, v vodilo vstavimo ustrezne drsnike, na katere s karabinerji pripnemo transparent. In ni nobenega povesa, menjava transparenta pa je ista, kot doma menjamo zaveso.
Druga možnost bi bila, da na osnovi izmerjenega povesa na posameznih točkah kompenziraš le-tega z dolžino žice ali verižice, na katero je pripet posamezni karabiner. Torej: karabinerji na začetku in koncu so na daljših verižicah, proti sredini pa na vedno krajših.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Fusion - fora je, da se ga natakne na eni strani in potem potegne do druge strani. Saj smo do sedaj z vezicami direktno na železne cevi napenjali...

Hanzi: Ja, sej ni problem, mam polno kmetov okoli, en ga bo že imel za posodit, pa da vidim, če je ok.

Janez Kranjiski: uf, tole bi bil pa še večji "projekt", kot sem se ga lotil. ne nameravam toliko investirati, ker tole počnem zato da bo moja montaža lažja in tako vse plačujem sam...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
temo obujam samo zaradi enega kontakta...

ko je bila tale tema aktivna, sva se mimogrede srečala z enim iz foruma, ki obeša te večje transparenta, kontakt sem izgubil, bi pa sedaj imel nekaj vprašanj....