Kako naložiti WIN8 brez osnove?

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Z ničlo in ne z F12 ni nič pravi, da rabi boot disk.
Kako pa vedo, da je to popravljeno pa ne vem.
Po moje bo jutri spet dobrih 100 km zato, da bomo uporabljali lepe besede, nasmeške in zganjali slovenski šport - hinavščino; s takimi, ki si zaslužijo kaj drugega....

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Janez Kranjski - ne bom komentiral, če bi na poste znal sedajle nalepiti slikce oz. dokaze bi se lahko prepričali o tem kar pišem.
ROKY - dostop mam en tak bolj počasen. Sicer sem se pa odločil, da bom počakal in jutri pokomuniciral s servisom.
Vsekakor pa bom povedal kaj in kako se zadeva vrti. Pa ne v smislu kdo ima prav in kdo ne, temveč v smislu vprašanj, ki so postavljena zgoraj. Testni zapis, Potem razlogi za brisanje itd...

LPRiM

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Prvo in zlato pravilo je, da pred prvo uporabo narediš recovery disc. Še celo sam računalnik ti to pove na začetku uporabe.
stupid-1.gif

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
791
39
28
Če imaš samo nalepk zadaj, bo treba na drugem računalniku potegnati dol windovse, ustvariti zagonski USB-disk in inštalirati na vašem računalniku, potem pa z nalepke prepisati aktivacisko kodo

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
914
154
43
Če je bil prenosnik kupljen z Win8 licenco, potem na kodi ni aktivacijske kode. Ko se Win8 naloži, potegne kodo zapisano v Biosu in se avtomatsko aktivirajo.

Najmanj kompliciranja - pridobiti nekje DVD medij ali USB boot ključ, pa instalacija, pa bo delalo BP.

Lp,

PS: sicer pa bi servis moral vsaj preload gor dati, če se jim je slučajno "po nesreči" zgodilo s trdim diskom.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A nima uporabnik netko neke veze na asbisu?
On bi znal pomagat, ali pa drugo plat medalje napisati.
druga plat medalje je, da je nekomu disk po tleh padu, in je biu prelen, da bi recovery particijo skopiru. Standard nasih servisov.
se spomnm par let nazaj, ko mi je na hpju disk odletu, in kljub razalganju, da sm it-jevc, mi niso hotl slovenci poslat nadomestnega diska...no, klic na evropsko centralo je pomagu in sm meu nov disk naslednji dan v rokah, poslan je bil pa iz anglije...

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Evo,
Vsem hvala za nekaj informacij, pomoči. Nekateri komentarji pa so tudi kar tako....
OK. Pustimo minulo delo.
Zadeva je taka:
WIN8 formatira disk z drugačnim načinom kot WIN7. Torej: v Biosu se po defoltu postavi sistem, ki prepoznava način formata particije za Win7.
G. na servisu je štartal Bios. Izbral možnost za Win 8 in vse je bilo jasno vidno.

Mašina je OK.
Lepe pozdrave vsem.