Kako naložiti WIN8 brez osnove?

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Pozdravljeni.
Nov laptop TOSHIBA. Po 10. dneh ekran odpovedal mirno prikazovanje. V servisu ASBIS so ekran zamenjali. Zaradi menjave so morali brisati celoten disk....
Kako naložiti nazaj WIN8, če nimam nič, nobene povezave, ne zgoščenke, ne ključka. Na spodnji strani nalepko....

Mogoče je to že kje opisano pa vseeno prosim, sem že predolgo iskal.
LP RiM

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Nisem hotel nikogar žaliti - verjetno oz. zagotovo še neznam in ne razumem vsega. Prosil bi za pomoč. Drugače se pa strinjam Ahahahaha....1K

I

Izbrisan uporabnik 3287

Nalepka je ali ni? Ce je: simpl, nalozis kopijo in jo aktiviras z nalepko ali poklices microsoft slo podporo in te oni vodijo cez postopek. Ce nalepke ni: nalozis kopijo in ..... Ali poklices m s podporo in probas sreco. Lp

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ok resno, poglej ce imas recovery particijo, ce je ni, poklic na asbis pa nejjo zrihtajo kokr vejo in znajo, ker so jo oni zajebal...

5. avg 2011
1.055
196
63
Okolica Ormoža
Ja hudiča, kakšen servis pa je to, ki zaradi zamenjave monitorja pobriše disk??? To te je nekdo lepo nasral! Podatke o takšnem servisu (seveda, če tvoja trditev drži) bi morali javno objaviti, da ne bi nihče nikoli šel k njim!

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Nalepka je. Samo kako naj naložim kopijo, če sem na biosu. Kot včasih C: ali še malo manj. Nimam nobene cd-jke, ne morem na www, nič, nič.....

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Dej tako za vsak slučaj preveri, če se ti ujemajo serijske številke računalnika in garancije.

Mislim če je to res, kar si napisal potem ... Servis je zato, da ti popravi in izroči delujoč izdelek. Pika.

Lejte, zavore smo vam porithal, zdej morate pa samo še gume gor našraufat pol se pa lahko odpeljete. WTF!!!

Schnappi

Pripravnik
31. jul 2011
102
0
16
Savinjska
Sej to mi je čudno, ker je zgoraj napisal da ima nalepko. Če dejansko nalepko ima, potem je DSP verzija in bi moral imeti medij zraven.
Pa tudi ta je mal bosa, da so zaradi novega ekrana pobrisali disk. Mogoče so menjali in ekran in disk.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
SATELLITE C 850-1GF, ima nalepko na kateri je samo napis Windows 8 in to je vse.
Meni se sedaj ne gre zato, da bo "mojstre" ribal. Rabim za delat....
Piše pa na sprejemnem listku s črkami velikosti 24 ali več, da za podatke ne odgovarjajo.
To je tko kot če bi šel na servis menjat prednje steklo in bi ostal brez krmiljnega računalnika.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
472
27
28
44
MB
Servis če je karkoli delal z diskom in podatki mora inštalirati nazaj OS ne pa prazni prenosnik dat iz servisa! Ker rabiš recovery dvd ki ga ne dobiš zraven pri nakupu in ni šanse da sam postaviš sistem. Druga stvar ki bi mene zelo zanimala je kako je do tega sploh prišlo..če bi bil moj prenosnik seveda..verjetno so disk fizično poškodovali in ga zamenjali. Ker z samo menjavo ekrana disk nima nobene veze..

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ugasn masino, poisci tipko 0 (nic) jo pritsni in drzi ter prizgi laptop. Drzi tako dolgo da dobis recovery meni, tam bi mogla bit tudi namestitev...

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik simon_m34 pravi:
Servis če je karkoli delal z diskom in podatki mora inštalirati nazaj OS ne pa prazni prenosnik dat iz servisa! Ker rabiš recovery dvd ki ga ne dobiš zraven pri nakupu in ni šanse da sam postaviš sistem. Druga stvar ki bi mene zelo zanimala je kako je do tega sploh prišlo..če bi bil moj prenosnik seveda..verjetno so disk fizično poškodovali in ga zamenjali. Ker z samo menjavo ekrana disk nima nobene veze..

Ali pa so računalnik razstavili, disk kam založili in ga niso našli.
hysterical-1.gif
Čudno, od sile čudno.

P.S. Podatki in OS sta dve različni stvari.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Fantje z vsem se strinjam, podatki in OS ni eno in isto - samo za ene so to tudi podatki. Če je sistem prednaložen zraven v škatli, ki je še kompletna ni nič razen garancijskih navodil in kabla z napajalnikom. Če se menja ekran se zadeva odpre, stakne flat kabel in pante ter se to zamenja. Disk je v drugem predalu. Na ekranu se je pokazala svetla tanka horizontalna črta. Kar tako naenkrat. Od črte dol cca 4/5 ekrana je slika tresla in senčila s spodnjo sliko. Jaz sem sumil grafično kartico - pa ni bilo nič od tega.
Ko sem registriral podatke za garancijo je bilo ob serijski v sekundi vse jasno - vse ostalo se je preneslo s strežnika.
To je to. Sedaj bom probal z ničlo...

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
723
113
Citat:
Uporabnik serviser pravi:
Fantje z vsem se strinjam, podatki in OS ni eno in isto - samo za ene so to tudi podatki. Če je sistem prednaložen zraven v škatli, ki je še kompletna ni nič razen garancijskih navodil in kabla z napajalnikom. Če se menja ekran se zadeva odpre, stakne flat kabel in pante ter se to zamenja. Disk je v drugem predalu. Na ekranu se je pokazala svetla tanka horizontalna črta. Kar tako naenkrat. Od črte dol cca 4/5 ekrana je slika tresla in senčila s spodnjo sliko. Jaz sem sumil grafično kartico - pa ni bilo nič od tega.
Ko sem registriral podatke za garancijo je bilo ob serijski v sekundi vse jasno - vse ostalo se je preneslo s strežnika.
To je to. Sedaj bom probal z ničlo...

Poleg tega mi ni jasno kako fantje na servisu sploh vedo da tole je pa u redu ekran, če računalnika niso mogli zagnat in pogledat kako izgleda slika.