Kako nalepit vinjeto, da je zamenljiva?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.221
1.365
113
Kaj ko bi nasi tudi dvignili cene tedenskih vinjet v casu sezone, kot Hvaska nabija cestnine?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113
Ja a niso tedenske drage? Pa vsak ki pride na dopust za 1 teden mora 2 kupiti ali pa mesečno. Za koga pa so tedenske vinjete, če ne za turiste. Pa niti ne naše, samo čez Slovenijo morajo...

Tok enga joka pa stoka, ko jih ni bilo, je bila cena samo za Kranj-LJ v obe smeri 3,6€. Pa 21 delovnih dni na mesec, pa računaj...

Če prodaš avto z vinjeto pac to upoštevaj če te tok boli, ali pa reči kupcu naj jo s kupnino se to zraven prinese. Res pa je da če bi mene en haklal takole, bi rekla, naj jo kar dol spraska. Najbrž tudi komplet za prvo pomoč ven poberete...

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Je v drugih drzavah z vinjetami kaj drugace? Npr svica ki ima samo letne vinjete itd. Imajo kje kaksno solidarnostno klavzulo za "casovno zgresene nakupe avtomobilov"?

Ja, je solidarnostna klavzula - če te dobijo brez vinjete plačaš kot črni, da ti še milijon let na misel ne pride, da bi reč ponovil. :)

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
Ne, ne zmanjka za vinjeto. Folku je neumno 2x dajat za vinjeto.

Treba nove gume pri novem avtu, nove tablice, registracijo, tehnicni, prepis, verjetno poln tank takoj.. 110 eur za vinjeto pa ni.
Recimo, da povprecni alteras fura avto za 15-20k, pa mu zmanjka za vinjeto, pa tudi ce 2x letno? Ne razumem pac.

• Všeč mi je
Reactions: Peter Klepec

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Nisi dojel in basta. Kaj čmo...zidu ne moreš premaknit, ker se je odločil, da bo tam stal in to je to ;) Preberi še enkrat srž teme, da ti bo jasno.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.690
1.048
113
Vinjeta gre na avto, dol pa ko potece. Vse ostalo (prenasanja, limanja, folije...) je kaznivo. In ja, 110 € ni vredno take glume, kot jo nekateri tu zagovarjajo. Ne dojamem, tak sem.

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Drzava komplicira pri vsakem Evru, nas obira za vsak Evro, mece dnar v vreco brez dna, pa da potem ne bi mi iskali priloznosti za prisparat kak Evro. Dejte malo razmislit. Sej vi lahko tudi mecete denar stran, ampak, ko ga bo zmanjkalo, ne jokat

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.739
15.788
113
Se povsem strinjam s tabo ampak da potem poizkušaš varčevati pri vinjeti, ki te stane dobrih 9€ mesečno (oz. 30 centov na dan, lol) in tvegati 500-800€ kazni (+ nakup vinjete) pač ni ravno najboljši primer.

I

Izbrisan uporabnik 474

Sem najprej mislil, da Cash trola, zdaj pq vidim, da ded rensno misli :bonk:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.690
1.048
113
Drzava komplicira pri vsakem Evru, nas obira za vsak Evro, mece dnar v vreco brez dna, pa da potem ne bi mi iskali priloznosti za prisparat kak Evro. Dejte malo razmislit. Sej vi lahko tudi mecete denar stran, ampak, ko ga bo zmanjkalo, ne jokat

Ti kar, samo ne jokat, ce te dobijo. Drugace pa ravno zaradi takega razmisljanja je tako kot je, nekdo mora placat, ce ti to ni jasno, ne vem. Pa nic ne mecem denar stran ampak z veseljem kupim, nalimam in imam celo leto mir. Sploh sedaj, ko bojo se cestninske porusli. Pa se mi ne da vec kaj dosti na to temo. Res ti zelim, da ne bos en onih, ki so jih dobili in odrli. Sicer odkrito podpiram cim visje kazni za take, ker: pravila so ena, veljajo za vse. Zame in zate.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO

Pa kaj si res tak reven, da si ne moreš privoščiti vinjete ob zamenjavi avta? Pa greš dvakrat ven z družbo na pijač in kako hrano pa si mimogrede brez 200 eur. Država ni neko čudo država smo mi vsi od države bi mel vsak neko ugodnost plačeval pa nihče nebi. Saj ceste je enostavno treba vzdrževati avtoceste še toliko bolj. Sistem vinjet je nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo v tej z....ani državi, malo si preračunaj kakšna bi bila cena prevoženega km pop avtocestah, če bi že naprej imeli cestnino s cestninskimi postajami. Sam napravim morda 2000 km po slovenskih avtocestah pa vsako leto pa mi nakup vinjete ni problem, pa nimam povprečne alter plače. Sam dajte goljufat drčavo boste dobil elektronsko cestninjenje pol se boste pa tolkli po glavah zakaj nisem bil sposoben kupit ene usrane vinjete za 110 eur.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.869
6.526
113

Se strinjam. Gre meni tudi na živce. Vedno bolj gledam, kje lahko tudi nazaj dobim, ne da sem samo kasa. Ampak to kar ti želiš, ne spada v to kategorijo racionalizacije in optimizacije, ampak je zgolj goljufanje. To dvoje zdaleč ni enako. Če hočeš vinjeto nazaj, reci kupcu naj ti jo odcola zraven ali jo prinese zraven...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz govorim o primeru avtorja, ki je rekel, da bo v kratkem casu kupil drug avto...torej, sem recimo predvideval, da ga bo dobil v roku 14-30 dni. Ampak do takrat mora nujno kupit novo vinjeto za star avto, verjetno zaradi sluzbe. No, o takem primeru jaz govorim. Osebno sem jo zalepil brez nekih folij in mi ni cisto nic tezko dat 115€ za celo leto. Denar jaz dajam v tiste stvari, ki mi nekaj pomenijo in ne 2x v eno in isto stvar v roku 14 dni. Ste kot Johannes, ki druge kritizira glede pocitnic, sam je pa isti. Da se vam ne bo zgodba zgodila tudi vam, da boste kupili neko stvar, katero boste cez 14 dni morali ponovno kupit. Saj ste bogati.

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Jaz govorim o primeru avtorja, ki je rekel, da bo v kratkem casu kupil drug avto...torej, sem recimo predvideval, da ga bo dobil v roku 14-30 dni. Ampak do takrat mora nujno kupit novo vinjeto za star avto, verjetno zaradi sluzbe. No, o takem primeru jaz govorim. Osebno sem jo zalepil brez nekih folij. Denar pa jaz dajam v tiste stvari, ki mi nekaj pomenijo in ne 2x v eno in isto stvar v roku 14 dni. Ste kot Johannes, ki druge kritizira glede pocitnic, sam je pa isti. Da se vam ne bo zgodba zgodila tudi vam, da boste kupili neko stvar, katero boste cez 14 dni morali ponovno kupit. Saj ste bogati.
V dveh tednih bo menjal dva avta?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ce bos pogledala prvo stran, prvi post od odpiralca teme, ter datum objave 31.jan, bos videla, da je bil naslednji dan rok za novo vinjeto. Je pa rekel, da ravnokar kupuje nov avto...morda celo v roku 1 tedna. Jaz osebno jo ne bi kupil za stari avto ampak bi pocakal na novega, on jo je pa morda nujno rabil novo vinjeto na starem avtu verjetno zaradi sluzbe, ne vem....Itak smo sedaj ze julija in je clovek naredil, kar pac je naredil.