Ko je ravno Dunaj, imam tudi jaz en zaplet, pa me zanima, kakšno je vaše mnenje glede moje situacije:
25. decembra, ko imajo Avstrijci sicer praznik, božič, sem bil od avstrijskega poslovnega partnerja povabljen na eno kulturno prireditev v centru, blizu Hofburga.
Ampak, ker sem bil za 24. decembra bolj dolgo pokonci; sem šel na polnočnico (župnik je pa s sabo prinesel malo več hostij, tako da bi lahko po maši imeli še te hostije; saj vem, da se to ne sme, da je po ena na mašo, ampak glej, nič ne rečem ali smo ali nismo), skratka not the point, zaradi narave praznika sem šel bolj pozno spat.
Potem sem pa razmišljal, da je z avtom iz Ljubljane do Dunaja kar dobre 3,5 ure vožnje, prireditev je bila pa (na tak praznični dan!) že malo po enajsti in ker sem bil dolgo pokonci, pa ker je itak službeni obisk, da bi v firmi zatežil, da mi zrihtajo privat avion. Konec koncev je najudobneje, najhitreje, pa še obleka se mi ne bi mečkala, ker sem vseeno šel na kulturno prireditev, pa moraš zaradi prezence same izgledati na nivoju.
Na tem mestu moram povedati, da ima naša firma full denarja, tako res full in si itak lahko privošči zasebni avion. Če prav vem, imamo še celo lastnega, ker ga je en bivši direktor enkrat hotel imeti. Če nam pa denarja slučajno zmanjka, pa damo nov produkt na trg in mi imamo tak marketing, da naš produkt kupijo vsi (majkemi vsi). Naši produkti so res za imet. Če pa še to nimamo dost, pa vzamemo kredit. Kakšno milijardo in pol ali pa kaj takega. Skratka z denarjem pri nas res ni problem, ker ga imamo dost.
Je pa nastal problem potem malo kasneje, ker je šef, ampak ne moj šef, ta je ok, ampak šef v sosednji pisarni, ki sploh ni v našem oddelku zvohal, da sem šel s privat avionom. Naredil je cel halo, ampak ni panike, pri nas smo neki neki gor pa dol, pa da sem po prireditvi itak imel s tem avstrijskim partnerjem še en 4-urni sestanek o čezmejnem sodelovanju.
Ampak tip iz sosednje pisarne še kar vrta. Da 4-urni ne more biti, da naj bi bilo prireditve konec ene 20 do dveh, jaz naj bi bil pa kao že pred peto na avionu za nazaj za Ljubljano.
Pa bolj kot mu razlagam, bolj vrta. Potem me je obtožil, da Avstrijci za praznik kot je božič ne delajo (kako ne, če pa so imeli kulturno prireditev, a kustosi ne delajo al kva).
Sedaj pa še pravi, da tega sestanka nisem dal v naš skupni google koledar, pa da Avstrijec sestanka ni dal v svoj koledar skratka da kao lažem. In tko full brska in me hoče diskreditirati.
Ampak majkemi da je res. Pa jaz sem res rabil iti z avionom, ker kaj me pa za praznike vabijo na kulturne prireditve za firmo.
Je pa res, da je šef iz naše pisarne malo bolj na ekologijo mahnjen, ampak on ve, da promet ni glavni vir CO2 pa to, da je živinoreja pa to bolj kriva, ampak to jaz itak vem in sem se zaradi firme žrtvoval in nisem jedel znamenitih dunajskih dečkov zrezkov, ampak sem raje kaviar, ker je bolj ekološki.
Skratka. Ali vi mislite, da jaz lažem ali un iz druge pisarne čisto neupravičeno vrta?
zavrnitev odgovornosti: Celoten zapis je zgolj izmišljena zgodba, plod avtorjeve domišljije ki se lahko uvršča med kratka literarna prozna dela. Kakršnakoli povezava z resničnim življenjem je zgolj in samo naključna in ne želi nikogar žaliti ali prikazovati v slabi luči.