Kako kupit neprem. za drugo osebo?

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Verjetno je teh 70.000 itak od očeta ane?

Vsem komplikacijam bi se izognil, če bi se oče direktno zmenil z njim, da plača ta teden v gotovini za to ceno. Zakaj pa ne? Da mu pogoja, al kupim za 85k, pol plačam zdaj pol čez eno leto, ali pa dobiš ta teden takoj 70k. Pa naj se odloči kakor hoče.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Verjetno je teh 70.000 itak od očeta ane?

Vsem komplikacijam bi se izognil, če bi se oče direktno zmenil z njim, da plača ta teden v gotovini za to ceno. Zakaj pa ne? Da mu pogoja, al kupim za 85k, pol plačam zdaj pol čez eno leto, ali pa dobiš ta teden takoj 70k. Pa naj se odloči kakor hoče.

Ne, študent pri 25ih se okol sprehaja z 70 jurji.
smile-1.gif

Model ne odstopi od 85k da ga "jebeš", meni je se pa nekako vsedel na 70k ko sem ga klical, v čisto zadnjem pogovoru sma
se zdilala na 75. Proti večeru ga pa je klical starc in ga vprašal kok bo zdaj dokončno sputil ker si ureja kredit, pa je rekel da nič,...

Torej si je "zbral" mene. Kakorkoli zaslužli smo 10k z parimi tel. klici, zdaj pa še samo ta jeben prepis...

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:Torej si je "zbral" mene. Kakorkoli zaslužli smo 10k z parimi tel. klici, zdaj pa še samo ta jeben prepis...
Preden se boste šli te kolobocije, naj gre tvoj foter še enkrat tja in mu reče, da mu je uspelo zbrati 75k EUR in da mu takoj skešira na roko, če da za ta denar. Sicer bo pa šel po drugo bajto. Morda bo prodajalec klecnil in boste prišparali še na stroških prepisa, itd..

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
V temi se nisem zasledil sledecega: kako prodajalec sploh ve, da recimo ti nisi Janez Kovac, ampak si v resnici Miha Piha ? Ce si se zmenil za 70 jurjev, mu reci, da naj ti (v bistvu to pomeni vam, a tega prodajalcu ni treba vedeti) poslje pogodbo na fotrovo ime, foter podpise + overi svoj podpis ce se zdi prodajalcu to potrebno, nakaze denar in to je to. Tebi res ni treba prodajalcu kazati svoje osebne in razlagati kdo si in kdo nisi ... za 15 jurjev razlike se menda splaca malce potruditi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Saj isto sem ti jaz že napisal v eni izmed prvih objav. Samo jaz sem recimo vpletel nekega posrednika, ki fotrovoge dokumenta nekaže prodajalcu

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
No končno uporaben post, točno to me je zanimalo, kako kupim nep. za drugo osebo.

A sigurno gre tako?

Glej, nakup gre tako, da se prodajalec in kupec zmenita glede cene in pogojev placila. Ko je dogovorjeno, mora nekdo sestaviti pogodbo (recimo prodajalec, in tam jasno ve komu prodaja). To pogodbo morata oba podpisati, zaradi mirnega spanca (?) jo overi notar, da se ve da je ni podpisal kar en cigo. Ko je to urejeno, je po pogodbi potrebno poravnati svoje obveznosti (kupec nakaze kupnino, prodajalec isprazni in preda nepremicnino). Potem gre kupec s pogodbo na sodisce, da odda vlogo za spremembo podatkov v zemljiski knjigi.

Nikjer v tej proceduri se tebi ni treba prodjalcu nepremicnine legitimirati, tako da on res ne more vedeti kdo je kdo, razen ce si se sam predstavil. Tudi ni potrebno, da je prodajalec zraven pri kateremkoli koraku (razen pri dogovarjanju
smile-1.gif
), torej tudi ne more vedeti ali na koncu res hiso dobis ti ali kdo drug, ve pa ime, ki je napisano v pogodbi in vidi podatke kupca, iz katerih se da sklepati par stvari (med ostalim tudi starost). Birokrati bodo delali prepis in zaracunali davek tistemu, ki je napisan in podpisan na pogodbi, ne tistemu, ki se je po telefonu menil s prodajalcem.

Uredi, da bo pogodba na fotrovo ime, izmisli si en izgovor, da bo lahko foter v miru podpisal pogodbo (torej da te prodajalec ne gleda pod prste kako se bos ti podpisal) in overil svoj podpis in to je to.

Ce bi bil jaz na tvojem mestu, bi prodajalcu rekel takole: "evo, lepo smo se zmenili (mnozina namesto dvojine), bajta bo za zdaj napisana na fotra, ker on da vecino denarja (nisi se nic zlagal), tako da vi naredite pogodbo na Janeza Kovaca, naslov tainta, EMSO 1234567500890 (fotrovi podatki), ata bo uredil overitev svojega podpisa do tegaintega dne (ne poves konkretno kdaj, pa se ne bosta s fotrom nikoli srecala), potem vam jo posljemo in denar dobite tako, kot pise v pogodbi, potem opravimo prevzem". Pika.

Ni treba, da prodajalec kadarkoli sreca fotra oziroma govori z njim. Ti samo prodajalcu povej jasno, da bo zadeva napisana na tvojega fotra, nic pa ne razlagaj na dolgo in siroko zakaj je tako - tako pac je, vse je samo po sebi umevno, en kratek stavek da se ve, kako stvari stojijo. Ce bos razlagal, bo oni clovek najbrz zacel vrtati.

Ce pa se je foter ze prej predstavil z imenom prodajalcu (zakaj ???) in se mu je tudi zameril pod svojim imenom, potem si lahko predstavljam da morda ne bo hotel prodajalec narediti pogodbe na njegovo ime za tako ceno; v tem primeru ti placaj eni agenciji, da ti opravi posel "za znanega kupca" in bos pac placal se tista 2% njihove provizije ekstra poleg davka. Se vedno je 2% od 70 jurjev manj kot 15 jurjev, kolikor manjka do 85.

Nisi jasno napisal ali prodajalec fotra pozna ali ne; jaz sem razumel tako, da so bili pogovori samo po telefonu, torej prodajalec pozna samo njegov glas, ne pa tudi imena in drugih podatkov.

Cisto prevec komplikacij za eno stvar, ki ni tako zelo komplicirana.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Zakaj toliko komplikacij? Če bi rad da nebo tvojga fotra zraven naj ti stari napiše pooblastilo da ga zastopaš in rečeš pač da kupuješ za brata. Potem lahko pri notarju vse ti sam urediš in rešeno. A kupec ve kdo je foter? Ima in priimek? Ali sta se samo srečala in pogovarjala?

Lp