Kako je s pikami...?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Imam eno vprašanje.
Pred letom in pol me je izmerila provida (denarna kazen in 3 pike), bil sem še voznik začetnik.
Takrat sem se pritožil in sedaj dobil odgovor, da je moja pritožba zavrnjena.
Sedaj več kot pol leta nisem več voznik začetnik, pa me zanima če mi bodo te 3 pike odšteli sedaj, ali bodo gledali za leto in pol nazaj?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Potem mi te pike odštejejo z današnjim dnem, in mi bodo potekle leta 2012 če prav zastopim?
smile-1.gif

Sem se ustrašil, da mi bodo odšteli pike od tistih, katere sem imel leta 2008, ko sem bil še začetnik
redface-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bi pomenilo, da bi te 3 pike bile dovolj za odvzem vozniške po takratnih začetniških kriterijih, bi se to tudi zgodilo.

A so ti samo 3 pike manjkale do odvzema ali kaj?

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Ja, če bi bil ob te 3 pike, ko sem bil še začetnik, bi mi sledil odvzem.
Potem sem lahko brez skrbi in mi bodo prišteli 3 kazenske pike z današnjim dnem?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne, pike se bodo (oz. sem precej prepričan) štele po takratnih kriterijih, torej bo sledil odvzem.

Kot sem dejal - če bi se dalo tak izognit, bi vsi po vrsti pisali pritožbe in se tak izognili. Ti si prekršek storil takrat in po takšnih kriterijih boš kaznovan.

Podobno je če storiš neko kriminalno dejanje, sojenje se vleče 10 let in si na koncu kaznovan po zakonu, ki je veljal v času storitve kaznivega dejanja.

Takšno je vsaj moje poznavanje prava, kolikor sem ga imel v šolah.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
ampak svinjarija da tako dolgo vlečejo sodišča..nek pokavc, ki je nabral toliko pik, da bi moral ob vozniško se pa je lepo še fural naprej....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ja sej zakon je enak kot je bil takrat in ce bi zakon bil sedaj ugodnejsi za kaznovanega, bi dobil po tem novem ugodnejsem. Fora je, da ti pike vzamejo ko kazen postane pravnomocna. In to je sedaj.

Če pa kdo lahko na svojem primeru pove da je to drugace pa naj pove, ampak glede na pravnomocnost bi s emorale odsteti sedaj.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ja tudi po moje se bodo odbile sedaj...recimo če je kriminalno dejanje in se sojenje vleče 10 let...kdaj te zaprejo....ko se je sojenje začelo ali ko se je končalo?s tem da si vmes na prostosti.

po kolikšnem času pa zastara taka zadeva?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Potem sem lahko brez skrbi in mi bodo prišteli 3 kazenske pike z današnjim dnem?

jest sem tudi 99% da ti bodo te pike upostevali na dan ko si storil prekrske in na to kar si takrat bil na tisti dan.

Isto bi bilo da si vcasih napihal 1.0, danes bi to po novem zakonu pomenilo 2.0 kar je avtomaticen odfuk.
Me razumes kaj pravim?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
pike dobi, ko je odločba pravnomočna, torej zdej, ne pa takrat, ko je naredil prekršek. če je vmes zgubil status voznika začetnika, ga je pač zgubil, ne bojo mu zdej izpita vzel.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

jest sem tudi 99% da ti bodo te pike upostevali na dan ko si storil prekrske in na to kar si takrat bil na tisti dan.

Isto bi bilo da si vcasih napihal 1.0, danes bi to po novem zakonu pomenilo 2.0 kar je avtomaticen odfuk.
Me razumes kaj pravim?

Ne pisi neumnosti. Ce si prej napihal 1 promil, je to se vedno 1 promil. Spremenilo se je le to, da se sedaj koncentracija izrazav v mg na liter

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
pike dobi, ko je odločba pravnomočna, torej zdej, ne pa takrat, ko je naredil prekršek. če je vmes zgubil status voznika začetnika, ga je pač zgubil, ne bojo mu zdej izpita vzel.

kaj je pol smisel, da si voznik začetnik dve leti, če se ti vsi večji prekrški, ki si jih naredil v 2. letu vozniške ne štejejo k temu, da si voznik začetnik - jaz sem prekršek naredil lani junija, pa še vedno ni bila sodba izrečena - torej če še 6 mesecev zavlečemo ta postopek to pomeni, da bi lahko skoraj prvi dan vozniške naredil velik prekršek, pa bi vseeno obdržal vozniško, ker v vmesnem času nebi več bil voznik začetnik..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Zgleda...še ena luknja v našem zakonu...na srečo večina ljudi tega ne ve in ne piše pritožb, čeprav so krivi, a nekateri vseeno izkoriščajo.

jaz bi zraven pik, dal še neko mandatno kazn, katera vseka vedno..pa četudi čez 20 let.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:

Točno to drži, ko je sodba pravnomočna, torej po odgovoru na njegovo pritožbo, se pogleda stanje pik.
Kolega je dosegel 18 pik januarja, izpit so mu uradno vzeli pa Avgusta. In sedaj od Avgusta čaka 6 mesecev al kok je že, preden gre ponovno delat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zgleda...še ena luknja v našem zakonu...na srečo večina ljudi tega ne ve in ne piše pritožb, čeprav so krivi, a nekateri vseeno izkoriščajo.

jaz bi zraven pik, dal še neko mandatno kazn, katera vseka vedno..pa četudi čez 20 let.

jaz naprimer nisem niti ene pritožbe napisal, pa se vleče že 15 mesecev

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

Me razumes kaj pravim?

Ne pisi neumnosti. Ce si prej napihal 1 promil, je to se vedno 1 promil. Spremenilo se je le to, da se sedaj koncentracija izrazav v mg na liter

Ja model ti pises neumnosti, sej zato se gre, takrat so bili na L krvi danes na L zraka in ce je bila vcasih enota 1 in sem takrat napihal danes bi me pa za isto enoto hotl kaznovat je to ponovem 2 enoti in avtomaticno letis zato se prekrsek veze na takrateno zakonodajo, je pa res da si kasneje kaznovan ko prides na vrsto in kaj v tem cajtu tebi velja nihce tosno neve. Do pravno mocnosti naj bi bil free, sam temu ni tako ti sigurno pristejejo.

Sej nima veze, nimas izkusenj in neves kako to v praksi gre.

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Podobno je če storiš neko kriminalno dejanje, sojenje se vleče 10 let in si na koncu kaznovan po zakonu, ki je veljal v času storitve kaznivega dejanja.

Narobe. Kaznovan si po zakonu, ki je zate milejši.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:

Me razumes kaj pravim?

Ja model ti pises neumnosti, sej zato se gre, takrat so bili na L krvi danes na L zraka in ce je bila vcasih enota 1 in sem takrat napihal danes bi me pa za isto enoto hotl kaznovat je to ponovem 2 enoti in avtomaticno letis zato se prekrsek veze na takrateno zakonodajo, je pa res da si kasneje kaznovan ko prides na vrsto in kaj v tem cajtu tebi velja nihce tosno neve. Do pravno mocnosti naj bi bil free, sam temu ni tako ti sigurno pristejejo.

Sej nima veze, nimas izkusenj in neves kako to v praksi gre.

ne to ni res... meje so enake samo s pretvorbo iz enega v drugo se podvoji številka, tako da se nič ni spremenilo kot enota...

saj če bi kar na enkrat spremenili omejitve iz km/h v mph bi bile številke tudi drugačne dejansko pa enaka vrednost a misliš, da če me danes dobijo 160 na AC pa jutri spremenijo omejtev na 80 mp/h mi bodo pol kasirali 100% prekoračitev hitrosti?