kako izboljsati sprejem avtoradia?

I

Izbrisan uporabnik 3287

obstaja ojacevalec signala. cca 25-30 eur. dobis ga pa pri (skoraj) vseh ponudnikih.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
obstaja ojacevalec signala. cca 25-30 eur. dobis ga pa pri (skoraj) vseh ponudnikih.

ali lahko to montiras poleg ze obstojecega ojacevalca (ce ga slucajno ze imas v nosilcu antene) ...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
v informacijo:
Sam sem imel problem , ker je original avtoradio kot nov, dokaj dobro lovil,...potem pa se je čez nekja let zadeva zelo poslabšala.Menjaval sem antene, čistil kontakte antena-podstavek, vendar brez pametnega rezultata.
Na koncu sem ugotovil , da je bil ojačevalec v podstavku antene malo oksidiran."Podstavek" je potrebno odvijačit s stehe in potem sa ga da razstavit(s spodnje strani ima vijak).Na spodnjem delu ki je fiksiran na streho je fiksno pritrjen ojačevalec,....na zgornjem delu(torej "Pokrovček" oz.del kamor navijačimo anteno pa ima vzmeti ki nalegajo na ojačevalec...to je bilo oksidirano).
Zadeva je bila od BOSCH-a(avto je bil Toyota) zato si mislim , da je podobna zadeva v tudi več nemških avtih oz. je ob morebitnem poslabšanju sprejema zadeva , ki se jo splača preverit.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:

In ki ti ojača tudi šum...če je signal s šumom (slab)

I

Izbrisan uporabnik 3287

lahko. to zadevo se "vtakne" v ar v zadevo pa antenski priklop.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:

In ki ti ojača tudi šum...če je signal s šumom (slab)
. pri meni se to ni zgodilo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik smt pravi:
lahko. to zadevo se "vtakne" v ar v zadevo pa antenski priklop.

za večinoVAG vozil prodajajo "vmesnik", nekaj cm dolgo alu cev z remote priklopom (ko prižgeš radio, gor pride 12V na to žico).
Zadeva služi IZKLJUČNO kot vmesni del za VAG vozila, ki imajo ojačevalec v sami nogi antene, zat, da dobijo po sredinskem pinu antenskega kabla 12V
pomeni ob menjavi originalnega radia, ki že daje 12V na sredinski pin, tega napajanja potem nimate /razen določeni Blaupunkti ipd.)tako da je za to potreben vmesnik
noga velikokrat zadaj res oksidira, če bolj verjetno pa je, da znotraj vezje ne deluje več (voda požrla pa-pa vezje)

I

Izbrisan uporabnik 3287

sorry, samo to o cem jaz govorim je: ojacevalec radijskega sprejema. po menjavi originalnega radia mi je vse delalo bp, le slabse je lovilo (zvok ni bil tako "cist" ). po namestitvi se je stanje izboljsalo. ps.: ni govora o vag grupi. ampak lej, ni pomembno. jaz vem kaj imam zmontirano, ti pa lahko trdis drugace. lp

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Blaupunk radiji nasplosno dobro lovijo postaje, tko lahko probas dat vecjo anteno na avto ce mas slucaj kaksno fancy malo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
nisem omenjal, kaj imaš ti
v kolikor imaš ojačevalec, potem podaj kak link/sliko

sam osebno sem mnenja, v kolikor antena in povezava nimata težav, da je v vseh radiih vgrajen tuner dovolj dober in ne potrebuje zunanjega ojačevalca

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Blaupunk radiji nasplosno dobro lovijo postaje, tko lahko probas dat vecjo anteno na avto ce mas slucaj kaksno fancy malo.

dolžino antene določa valovna dolžina oz. lambda, na katero je "uglašena" antena
po kmečko: daljša antena še ne pomeni boljšega sprejema

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:

dolžino antene določa valovna dolžina oz. lambda, na katero je "uglašena" antena
po kmečko: daljša antena še ne pomeni boljšega sprejema

Seveda in obstajajo razlicne lambde zato da so antene manjse in bolj fency izgled na avtu. Jest nevem kaksna je na golfu.

I

Izbrisan uporabnik 3287

razdiral ne bom zato, da bi slikal. link? google it. sicer sem pa napisal kje se dobi.