kako določiti tip kitare

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Če lahko nekaj dodam?? Ginek ?? Ne bom pameten. Oblubm
evil.gif

Daj mu še napiši, da mora biti kitara zmeraj uglašena. Da se to pač iz različnih vzrokov razglasi. In pri učenju, če ima posluh bo slišal napačne zvoke. Sam tolko. Hvala.

HUDIČA. Imaš prav, to je res zelo pomembno! Vedno pred vsakim igranjem preverit.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
spet nimaš prav, glede strun predvsem kovinskih je važno od kitare do kitare katere so bolj primerne oz vrata. Ker se zna narest da se vrat ukrivi, če daš predebel strune gor...
Žal brez metronoma ne gre...

Dosledno rabo metronoma bi tudi jaz priporočil. To in uglaševalec se dobi v obliki aplikacije že za vsak smartphone (celo zastonj), tako da res ni izgovora.

Glede lomljena vratov in predeblih strun, to so bolj pravljice. Osnovno pravilo je klasična nekovinske, ostalo kovinske.
Sem recimo dajal 013 na stare Ibanezke z neojačanimi Wizard vratovi (tanko kot piškotek), pa ni bilo nič narobe. Bistveno večja sila oziroma dinamika na vrat je pri uporabi floyda, ko recimo hitro zateguješ dva cela tona odmika gor in dol.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Ja, kar nekaj dobrih stvari ste napisali. YT ima polno dobrih tutorialov, se je najlažje tam učiti. Me pa zanima, kako npr. ugotoviti vzorec brenkanja it tabov na npr. na trzalica.com?

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Brenkanja se naučiš tako, da ti pride enostavno v kri, eno je teorija drugo je potem praksa.
Jaz teorije nisem imel pa sem se navadil prav tako, je pa res da igram tudi harmoniko pa še malo basa in bobne.
Tabi so ponavadi namenjeni solotam oziroma tudi prijemu akordov, zato se navadi kot drugo oziroma vzporedno z brenkanjem še akorde tako da jih boš hitro menjal (najprej osnovne, potem lahko power akorde in še bareje).