Kako dodati popravke firmware-a fotoaparatu?

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Pri videu bom pogrešal 50p tudi pri drugih formatih, ima samo pri full HD. Pri fotografijah bi mi prav prišel GPS, HDR tudi ne vem, če je tako doteran kot pri mobiju Nexus mislim, da 5, kjer med slikanjem lahko zamakneš mobi pa bo program sam pokril slike, da bodo ostre. Ta mobi sestavi slike tudi v kroglo, ko slikaš s premikanjem vodoravno in navpično, FZ 1000 ne vem če to zmore. Moj Sony HX 50v dela tudi 3D slike in ne tako slabe, FZ 1000 ne vidim, da bi jih.
Končno noben aparat nima vsega, kar bi hotel, treba je sprejeti kompromise.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
391
83
Citat:
Uporabnik Matjaz2 pravi:
Ker ima popravke, ki bi mi prav prišli, nisem pa še sam tega delal.

Če boš znal sneti slike iz kartice, znaš tudi nadgradit firmware.

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Sem šel pogledat v big bang kako stojijo z FZ 1000, je rekel prodajalec, da so ravno dobili novo pošiljko in bi zato FW moral biti že popravljen. Ker kakor pravite kakšen poseben problem ni naložiti popravke, sem ga kar kupil in res ima že FW 2.0.
Za preizkušanje sem vstavil kartico Sony 16 GB 40 MB branje in pri nastavitvi na 4K video ni protestiral, napisal je, da lahko nanjo spravim 20 min 4K videa. Vseeno imam namen enkrat v prihodnosti nabaviti 64 GB UHS 3 kartico, ki jo priporoča v navodilih. Dela jih tudi Panasonic, na netu so po 111 €.

Prvi vtisi so dobri, zaenkrat izpolnjuje pričakovanja.

Uporabne stvari so 4 fn gumbi, izbira med mehanskim in elektronskim zaklopom, z elektronskim je najkrajši čas osvetlitve 1/16 000 s, bo zanimivo eksperimentirat. Dve sceni si sam nastavim in fn gumbi, tako da razne nastavitve ne bi smele biti preveč zamudne.

Prvo kar bom še nabavil bo kakšna rezervna baterija, DMW-BLC 12, je kakšen predlog?