Kako dobiti garažo "nazaj"

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Pred par 10 leti smo imeli od občine v najemu garažo. Ker je nismo uporabljali, je pred xy leti pokojna babica sklenila ustni dogovor s sosedi, da jo lahko koristijo in posledično oni plačujejo najem. Kaj drugega kot dogovor oz. npr prenosinajemne pogodbe se seveda ni urejal. Na papirju je najem še vedno pisan na babico. Naš foter je drugač edini dedič.

Zaplet: Mi jo rabimo in je ne želijo vrnit. Zankrat normalna komunikacija ne zažele. Kake opcije imamo, da se zadeva reši oz. kaj sploh lahko
confused-1.gif

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Ni kaj preverit.. Še vedno "mi" oz. obstoječa pogodba se ni spreminjala

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Tako slovensko, kot se oni odzivajo... Prekini pogodbo z občino... Princip, naj še meni krava crkne, da sosed ne bo hodu po mleko k meni
wink-1.gif

/sarcasm off
kdo pa dobiva položnice oz. kako se plačuje?

Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kako jih fizično dobijo, če je naslov na vas?

Je bilo verjetno mišljeno...

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
naslov za pošiljanje položnice se je določil njihov. v glavnem, plačniki (in prejemniki položnice v fizični obliki) so oni

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Potem pa na obcini spremeni naslov za posiljanje poloznice in stvar resena. Placaj en obrok in zahtevaj garazo nazaj. Ce je res na vase ime napisana seveda.
V vsakem primeru se ta problem mora resevati na obcini.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Al pa če nehaš težit in najdeš drugo garažo. Praviš da xy let niste rabili, sedaj bi pa vzeli nazaj. To tud neki ne zgleda najbolj po mojem

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Garaža je njegova oz. njegova last. To, da je dal v najem njim za nedoločen čas še ne pomeni, da je izgubil lastništvo
confused-1.gif

Problem je samo, da pogodbe ni in, če se spravi vse skupaj do sodišča, se lahko zgodi marsikaj.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kolikor sem jaz razumel, je garaža od občine in jo je imel v najemu. Vsekakor se obrniti na občino in tam reševati zadeve.

I

Izbrisan uporabnik #488

Najemno pogodbo je imela babica, ki je dala ustno sosedom v podnajem.

Sedaj se pa pojavlja "tretja" oseba, ki ni najemnik in misli, da je podedovala pravico do najema garaže.

S smrtjo babice je najemno razmerje in seveda tudi podnajemno prenehalo (razen če ni bilo drugače napisano).

In bi garaža morala biti prazna
smile-1.gif

Skratka obrniti se na lastnika

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Razen, če je novi najemnik uredil pogodbo z lastnikom, pri čemer ni njegova dolžnost ali dolžnost lastnika, da tretji osebi dokazuje obstoj najemne pogodbe.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Pojdi na občino in odkupi to garažo in potem vrži ven sosede.

to bo potem spet tisti primer alteraša, ki je na dražbi kupil zastavljeno stanovanje in naknadno ugotovil, da v njem še vedno nekdo živi in noče ven. Epiloga ne poznam, menda pa lahko traja več let preden se bo znebil starega lastnika iz stanovanja.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Pojdi na občino in odkupi to garažo in potem vrži ven sosede.

to bo potem spet tisti primer alteraša, ki je na dražbi kupil zastavljeno stanovanje in je vedel , da v njem še vedno nekdo živi in noče ven. Epiloga ne poznam, menda pa lahko traja več let preden se bo znebil starega lastnika iz stanovanja.

Fixed

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Hvala. Ampak to še vedno ne spremeni dejstva, da bi se mu stari lastnik moral umakniti iz stanovanja. Ampak ker živimo v banana republiki kjer ima kršitelj zakonov več pravic kot tisti, ki je zgleden državljan je pač zgodba taka kot je.