kako dobite podatke iz trdega diska

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Da ne odpiram nove teme.
Zunanji trdi disk 500 Giga je crkni.
Montiral sem ga v Abaka in zagnal program EaseUS Data Recovery Wizard 7.5. in dal na skeniranje celega diska.
Po dveh dneh premlevanja in tuhtanja, je le prenesel datoteke v določeno mapo na drugem disku.

p4i-us.jpg

p7-Recov.jpg

Eeeee ..sedaj pa taglavno.
Vsi podatki so v nekakšni RAW obliki, katero nobeden program ne zna odpreti..

ht1-Adobe.jpg

Nima nobene veze z Adobe formatom. Večina so slike in Mp3-ji.
Kako teh devet giga podatkov spraviti v vidno obliko.

Za pregled diska sem uporabil tudi Recuvo, vendar diska sploh ne najde.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Si si pogledal tole:

klik

Med navodili sem opazil, da bi mogel po zaključku prvega scana še eno opcijo izbrat.

Razen, če si že to tudi poskusil.

Si morda poskusil sam spremeniti končnico datoteke, in kaj se zgodi takrat? Sem pa našel še enega, ki je uspešno rešil isti problem, kot ga imaš ti. Tole je mislim da tisto, kar bi ti lahko pomagalo:

UPDATE:

The recovery is finally finished and now it found more than 100.000 files worth something less than 310 GiGs and it's now actually showing the correct filenames and paths!

When extracting of the data goes well, I will close this thread and for people with the same problem, I think that the Partition Recovery feature of EaseUS does the job instead of the Complete Recovery, which seemingly only searches for RAW files. No format needed (in my case).

Uspešno reševanje
smile-1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Ma še nič Imam en kup datotek JPG. Vse slike. Ne odpre nobeden program. Končnice lahko spreminjam, pa ne pomaga.
Irfan View javi da ne pozna headerja. Windovs foto Viewer tudi ne.

vwu-Recove.jpg

Vsaka datoteka JPG je okrog enega, do enega in pol megabajta, koliko nanesejo slike iz fotoaparata.

Je mogoče kakšna finta, da bi z Rescue diskom, ki ga ponuja isti EaseUS moral mogoče datoteke prenesti v kakšno drugo obliko.
Tudi najdene RAR datoteke, ko odzipam ni notri nobene vsebine. Prostor v megabajtih pa zavzemajo.
confused-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Jaz sem stestiral.
Dal usb notri, naložil par slik in formatiral potem.
Potegnil dol program in dobil vse nazaj in še vsega boga, ki je bilo že veliko prej zbrisano in formatirano....
Samo, kakor vidim moraš v programu odpret (klikneš preview) in potem dati recover, ko se nov okenček odpre.
bom dal zvečer na shrani.si

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Recovery ni bil 100% uspešen pri reševanju vsebine, samo imena so 100% prava, se pogosto zgodi, ko so podatki že prepisani.

Si reševal na drug hdd ?

Total Commander: za primerjavo poglej (bližnjica F3 - view) delujoč jpg z rešenim.

Rešuj še z testdsik in getdataback.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Reševal sem na drugi HD.
Kaj pa EaseUs, mogoče je najdene datoteke shranil v obliki "imagea" in je potrebno to mountat na disk. Drugače ne vidim načina, kako to rešiti.
Dopoldan sem vklopil še Recuvo in označil naj povrne samo slike (jpg).
Popoldan še vedno kaže tako.

s3c-Recuva.jpg

Sem preklical in dal na obnovitev tistega kaj je najdeno..

o7-Recuva.jpg

Sedaj bomo videli, kateri je program boljši.
evil.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Jaz sem stestiral.
Dal usb notri, naložil par slik in formatiral potem.
Potegnil dol program in dobil vse nazaj in še vsega boga, ki je bilo že veliko prej zbrisano in formatirano....
Samo, kakor vidim moraš v programu odpret (klikneš preview) in potem dati recover, ko se nov okenček odpre.
bom dal zvečer na shrani.si

To verjetno v redu dela, če je disk OK. Jaz sem ga imel v zunanjem ohišju na eSATA. Ko je kazalo znake slabega delovanja, sem preklopil na USB konektor na katerem je disk še en čas delal. Ko se je začel odjavljati iz winzov, sem to pripisal slabem stiku v USB vtičnici na ohišju diska.
bonk.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Recuva ni obnovila nobene datoteke. Verjetno elektronika nagaja na disku.

7rc-Recuva.jpg

Irfan ne odpre nič.

yzw-Recuva.jpg

ow3-Recuva.jpg

Disk vzel ven iz Abaka in čaka na reciklažo.
grims-1.gif

Kako je tisti mit o dajanju diska v zmrzovalnik? Zunanje ohišje imam pripravljeno in ga lahko zmrznjenega priklopim in startam
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz bi najprej naredil bit-by-bit posnetek celega diska, nato se pa na tem zaganja reševalna orodja.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.738
113
EU
Misliš na image z CloneZila in podobnimi. To lahko naredim, če ne bo to trajalo teden dni
evil.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja tako se dela, ne pa da ti programi meljejo po crkujočem disku in morda naredijo še več škode, s sliko diska se pa lahko poljubno igraš.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
gonzo, če ti je vsebina važna, boš pač požrl "ponos" in boš dal eni resni firmi za rešiti podatke (npr kotar). če ti je tistih 100-200 eur preveč, boš pa sam vedel. je pa res, da večkrat boš pacal po disku s temi programi, slabše bo
smile-1.gif

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Zakaj pa bi bilo slabše? Sploh ker ne zapisuje podatke preko s temi programi in dela na sossednjrm disku?
Sicer pa ne razumem vpletanja ponosa tukaj @ngc2392,... Če hoče prišparati denar in je možnost, zakaj ne. In/ali če podatki spet niso vredni 200€.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kdo ve kam je najbolje poslati HDD na reševanje podatkov? Znanki je crknil interni 1 TB WD sata disk..samo škripa in škripa, PC ga ne prepozna več niti v biosu. Sem ga sprobal tudi na svojem PC-ju, ista zgodba. Skratka disk je očitno zaribal, na njem pa so zelo pomembni podatki. Katero firmo priporočate? S tem, da reševanje podatkov iz diska v takem stanju ne bo poceni, sem jo že seznanil ampak to je že vzeto v zakup. Podatki so bolj pomembni od denarja..
confused-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Kdo ve kam je najbolje poslati HDD na reševanje podatkov? Znanki je crknil interni 1 TB WD sata disk..samo škripa in škripa, PC ga ne prepozna več niti v biosu. Sem ga sprobal tudi na svojem PC-ju, ista zgodba. Skratka disk je očitno zaribal, na njem pa so zelo pomembni podatki. Katero firmo priporočate? S tem, da reševanje podatkov iz diska v takem stanju ne bo poceni, sem jo že seznanil ampak to je že vzeto v zakup. Podatki so bolj pomembni od denarja..
confused-1.gif
KLIK
V Sloveniji verjetno firma z največ znanja in orodji kar se tiče reševanja podatkov.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
V sloveniji je najbolj znan Kotar, mi jih recimo pošiljamo v tujino. Diagnostika je cca 45€ in povejo kako in kaj. Ponavadi jim uspe rešit zadeve, se pa zgodi da tudi ne gre.