Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Tisto je kostenica, to ni nož.
Saj vem, kaj vas muči. Če bi pogledali klasično nabrušen nož pod mikroskopom, bi videli - žago! Klino je treba na koncu "abcigati" in zapolirati. Abcigaš jo na štrajherju (ji pobereš tisti rob po brušenju), ali na usnjenem pasu (čudeže dela !), zapoliraš jo pa pod dodatnimi brusi, tja do zrna 10.000 - ali pa na trdi filc šajbi s polirno pasto - toda odsvetujem, ker je treba imeti in opremo in znanje. Taka klina zdrži ... ohoho, eno leto brez brušenja, če je babnica prav tako k temu.
Zares, pojdi in kupi nek "drag" nož od npr. Friderik Dick, ter reži z njim paradajz. Še po enem letu ti bo krasno rezal, ker je bil pač pravilno nabrušen in spoliran. Potem ko ga greš kasneje prvič sam nabrusit (ali ga pa daš k "Pestnerju", ne bo nič drugače