Kako beležiti čas na netu

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Si pa res čuden patron. Prvo jim daš internet, potem pa hočeš videti koliko časa so gori. Če ne zaupaš svojim zaposlenim, potem jim pač ukini internet. Vendar si zapomni, da če so delo, ki si jim naložil naredili, ne bi smelo imeti težav. Opozarjam pa te, preden boš karkoli ukrepal, da vsakršna sankcija, ki jo boš uvedel brez predhodnih navodil, ima za tebe lahko velik problem v smislu kršenja človekove zasebnosti. Več o tem boš našel pri informacijski pooblaščenki. Ni vse tako preprosto kot si misliš.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še tebi povem - me ne zanima kej si miliš o tem, mene zanima PROGRAM, pamet pejte solit nekomu drugemu.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Naslednje off topic ali filozosko sporočilo do brisano.

Da pomnimo, naslov teme je : Kako beležiti čas na netu

(note to myself: preveri kaj pomeni "with extreme prejudice")

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.143
113
Kot že rečeno, ČAS porabljen na internetu, boš težko dobil.
Lahko pa probaš z drugega konca: beležiš, kateri programi so zagnani (in kako dolgo).
In potem gledaš procese iexplore.exe, opera.exe, mozzila.exe, ...

Z nekaj nastavljanja ti to lahko že sami windowsi beležijo (audit).

zakon

Guru
16. maj 2008
8.816
842
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Naslednje off topic ali filozosko sporočilo do brisano.

Da pomnimo, naslov teme je : Kako beležiti čas na netu

(note to myself: preveri kaj pomeni "with extreme prejudice")

Kaj je kdo mogoče užaljen?Kaj pa smo takega napisali? Človeku sem pač razložil, kakšne so morebitne posledice takega početja. Iz moje strani tema zaključena!!!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pa odklopi net. Stvar rešena, se ti ni treba ubadat s števci i sličnim sranjem... za net pa imej en računalnik in če se kaj nujno potrebuje, se gre pogledat. Če hočeš imet nadzor, ga imej blizu sebe.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Še tebi povem - me ne zanima kej si miliš o tem, mene zanima PROGRAM, pamet pejte solit nekomu drugemu.

A se gre na internet preko skupnega gatewaya (router)? Če ja potem se da tam lepo beležit promet .. promet pa potem lepo statistično obdelaš.

Za routerje, ki tečeno na linux/bsd OSjih imaš lep "dodatek" imenovan darkstat -> klik! Iz njega lahko po urah preveriš aktivnosti za enega ali več IPjev (uporabnikov) ali pa celo za eno spletno stran (ali pa port npr. tisti od MSN messengerja)! Zadeva prikaže "statisticno analizo", tako da ne more noben težit da ga nadzoruješ.

Za vse pametnjakoviče pa naj povem, da ravnokar ko to berete alter.si zbira podatke o:
- vašem IP naslovu
- vašem brskalniku
- vašem operacijskem sistemu
- spletni strani od kjer ste prišli na alter
- kam boste šli ko boste tu končali ogled
- ...

.. in ja to počne vsaka spletna stran. Zdej pa hitro do gospe varuhinje "osebnih" podatkov, da vam razloži, da to niso osebni podatki.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.206
26
48
Mogoče so tvoji zaposleni na Alterju in so tole videli...
grims-1.gif