Kako beležiti čas na netu

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Rabim en program, kjer bi za vsakega userja oz. za tistega, ki je v službi, točno vedel koliko časa je prebil na internetu. Lahko kdo kaj predlaga?

Lahko bi delalo tudi tako, da se j etreba prijavit s svojim userjem v ta števec, če sploh hočeš na net.

B81

22. jul 2007
37.692
10.965
113
Zakaj pa ne?
Kako bi se pa tebi dopadlo, da bi tvoji zaposleni nabijali delovni čas na netu, namesto da bi ga koristno porabili in kasneje brez moralne dileme dobili plačo?
Jaz si bom tudi dal tak števec gor, pa bom potem šefu pokazal
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne, ni drugih načinov. Delajo lahko vse, tudi filme lahko gledajo, zanima me čas, ki ga porabijo za net.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
Kjer sem prej delal je šef enostavno odklopil net, ker so se naši pridni kelnarji ubadali z netom namesto z gosti:D

Očitno bom moral tudi sam tako naredit, ker zgleda nisem človeški če hočem vedet koliko časa visijo gor.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ja pa žal tudi zakonadaj o varstvu osebnih podatkov tako, da kaj več kot spremljat koliko časa je kdo gor ne boš smel. Ker po katerih straneh se je delavec sprehajel NE SMEŠ gledati, ker je poseg v osebne podatke. Lahko sicer pogledaš da je bil cel dan na facebooku, samo proti njemu ne smeš s tem argumentom. Pirc-Musarjeva komaj čaka take
evil.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Ja pa žal tudi zakonadaj o varstvu osebnih podatkov tako, da kaj več kot spremljat koliko časa je kdo gor ne boš smel. Ker po katerih straneh se je delavec sprehajel NE SMEŠ gledati, ker je poseg v osebne podatke. Lahko sicer pogledaš da je bil cel dan na facebooku, samo proti njemu ne smeš s tem argumentom. Pirc-Musarjeva komaj čaka take
evil.gif

Me ne zanima KAJ počnejo, ampak KOLIKO ČASA.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.143
113
Citat:
[/I]
In kaj potem?
Ti bo rekel, da za službene zadeve nekaj gleda.

Je pa drugo vprašanje: ali zaradi tega srfanja trpi redno delo?
Ker če je vse naloženo delo opravljeno OK, potem ne vem, kaj sitnariš. Naloži jim več dela.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Citat:
[/I]
In kaj potem?
Ti bo rekel, da za službene zadeve nekaj gleda.

Je pa drugo vprašanje: ali zaradi tega srfanja trpi redno delo?
Ker če je vse naloženo delo opravljeno OK, potem ne vem, kaj sitnariš. Naloži jim več dela.

Kaj te konec kocev briga kaj jaz sitnarim? Če ti pravim, da me ne zanima kej gleda, zanima me koliko časa gleda.

P.S.: za službene zadeve nima kaj za gledat, ker posel nima veze z računalnikom in noben od njih ni v fazi, ko bi lahko karkoli gledal za firmo. Dela jim pa ne nalagam jaz, ampak obiski in situacije.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
načeloma res lahko proxy beleži toda ni čisto res.....če se uporabnik znajde, naredi grupo strani ki jih recimo prebere, na hitr pogreba vse dol za offline delo potem pa magari izklopi mrežni kabel in bere

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.143
113
A je naloženo delo opravljeno ali ne?
Ko pride zahteva za nek obisk, ali grejo ali še naprej srfajo?
Če je delo opravljeno tako kot mora biti in takrat, ko mora biti, res ne vem, kaj te moti.
Kaj bi pa sicer delali v tem vmesnem času? Se po riti praskali?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
A je naloženo delo opravljeno ali ne?
Ko pride zahteva za nek obisk, ali grejo ali še naprej srfajo?
Če je delo opravljeno tako kot mora biti in takrat, ko mora biti, res ne vem, kaj te moti.
Kaj bi pa sicer delali v tem vmesnem času? Se po riti praskali?

Pa kaj to tebe briga? Imaš nasvet glede programa ali ne? Če nimaš, potem pejt nekomu drugemu pamet solit kaj in kako.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.168
1.143
113
Sicer pa ne obstaja zanesljiva metoda beleženja časa na intrenetu.
Lahko beležiš samo čas posamezne zahteve. Iz tega pa ne moreš sklepati kaj je počel med tema dvema zahtevama.
Če je ena zahteva za neko spletno stran poslana ob 13:00, naslednja pa ob 14:00, to lahko
pomeni, da je
a) dvakrat nekaj na hitro pogledal na net
b) eno uro bral nekaj na tisti strani, potem pa kliknil NEXT in naslednjo uro bral še drugo stran.

Lahko pa poskusiš z Visto, tam imaš omogočen "Starševski nadzor".
(najbolj se mi dopadejo navodila in Damjan Murko )

PS: ne bi bil rad tvoj podrejeni

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Da bi se naštimal nek števec, kjer bi se moral vpisat, da bi zagnal net, tudi ni možno? Kako pa imajo s tem rešeno v hotelih?

P.S.: mojim podrejenim nič ne manjka, sami so izbrali to pot, ker bi jim drugače net odklopil. Zakaj in kako pa vem jaz, ti pa sklepaj prehitro, ker pošteno povedano, od njih nima noben za računalnikom NIČ iskat. Niso tam zato, da delajo z računalnikom. Se pa pozna na delu, ja.