Kak pa inkasanti delajo. Ijeee!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Danes pa že dva tedna jih gledam, prva sestninska s smeri špilfelda, 3 jagri na daljnogledih, pa 2 v pripravljenosti 2 pa že pišeta poljakom za vožnjo brez vinjete. Pa enkrat se ne peljem mimo da nima vsaj 2 avtov v postopku, to delajo po 20k na dan pomoje.

Mi je kr všeč da malo podpirajo našo državo
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kar naj posteno olupijo Poljake, Romune in ostalo zalego, ce jih ze skozi druge programe EU financiramo.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Pridni so tile inkasanti,zgleda da jim je tudi 1000€ place se dovolj ko tako uneto opravljajo njihovo poslanstvo kraje denarja ljudstvu.
Vse za cesarja....

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pa naj pipajo poljake in slovake, letos pa lani na cesti so bli slovaški avti najjači, jih gledam vsak dan na poti v službo, Q7, X5M, X6, Kajeni, pol pa "navadni" avti ala A7, A8, 750,... In takemu nebi spipal evraka? Če morn jaz plačat vinjeto jo pa naj on, s tem avtom
deset minut vozi 120 namesto 230 kot jim je v navadi letos, pa ma vinjeto pokrito.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kar naj posteno olupijo Poljake, Romune in ostalo zalego, ce jih ze skozi druge programe EU financiramo.
Ja, kar naj jih olupijo, čez en mesec ko ne bo več poljakov bodo pa lupili nas, Z novim zakonom so namreč dobili še širša pooblastila. Ni daleč čas, ko bodo še merili, tako kot redarji, ustavljali na odstavnih pasovih, kjer je nevarno.....in kasirali po normi na masi majhnih prekrškarjev, najhujše divjake pa bodo spustili. Če bo prekrškarjev premalo, bodo pa še kakšno oviro v obliki betonskega bloka postavili sredi AC, omejili hitrost, pa bo kršitev takoj spet več.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Ovira ni potrebna. Omejitev lahko dajo kar tako in kasirajo.

Zadnjič sem opazoval enega Nemca v čednem mercedesu pri Ptuju, kako je siromak iskal cesto brez vinjete. Nazadnje je pri Kidričevem zavil na avtocesto in potem čez 3 km dol, verjetno poln strahu. Potem pa je z nadvoza videl, da se avtocesta v bistvu konča in je končno našel pot do Hrvaške in se v naslednjem krožišču vrnil. Meni se je prav smilil. Če bi se ustavil in me vprašal za nasvet, bi mu vinjeto šenkal. Naj vidi, da nismo vsi taki siromaki kot on.
Priznati je treba, da vinjetni sistem za tranzit ni ravno najbolj prijazen. Če bi EU kaj veljala, bi "včeraj" izdala uredbo, kjer bi definirala enotno brezžično tehnologijo za območje EU za naslednjih 20 let s katero plačuješ storitve v osebnem avtomobilskem prometu (cestnine, parkirnine, takse za vstope v mestna središča in ostala lupljenja...). Država, ki tega ne uporablja, se pač tem prihodkom odreka. Nabaviš napravo in potuješ po EU brez da bi študiral s čim moraš kje prelepiti šipo.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Sej tam pri Ptuju je res "vrhunsko" nakazana pot za mejo, sem se sam vozil pol leta zadnja 2km po avtocesti, ker mi ni blo se za slepo vozit. Pa naj nabijejo par tabl za tujce, da je tja pa tja meja. Je pa res da se tak majn denarja potegne.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
"Prava" pot brez vinjete je, da greš skozi Ptuj proti Ormožu in potem na koncu Ptuja v krožnem križišču praktično nazaj (samo malo južneje) čez puhov most (tisti zaviti) in prideš konec avtoceste. Ni ravno preprosto za najti, pa še, če bi masa turistov odločala za tako pot, bi Ptuj ob sobotah doživel kolaps. Tako pa je problem "samo" na avtocesti in naprej.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nope. Označena pot je Spodnja Hajdina -> Draženci -> Pobrežje -> Lancova Vas -> Tržec, potem pa po stari cesti dalje do Gruškovja.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Pa saj je 4-pasovnica skoz dol!

untitled.png

Na sliki 4-pasovnica Ptuj - Gruškovje - menda se še prepirajo ali je vinjeta obvezna ali ne.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
To pa ne bi vedel, kje točno je
sprasujem se.gif
. Vem, da sem v lanski sezoni gledal in se čudil, zakaj se vozijo skozi Ptuj in potem desno na puchov most. Pozneje sem malo pogledal table in se mi je zdelo, da so se najbrž vozili prav, če so bili brez vinjete.
Je pa res, da so bile lani neke ceste desno med Hajdino in Ptujem (na hribčku) zaprte. Mogoče "tvoja" pot poteka tam in je letos drugače.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Danes sta dva policista na kolesu se vozila po parkirni hiši BTC in iskala voznike ki niso prpipeti .
halo, kam smo prsili?

Samo obiranje denarja je to ratalo in nič drugega.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Danes sta dva policista na kolesu se vozila po parkirni hiši BTC in iskala voznike ki niso prpipeti .
halo, kam smo prsili?

Samo obiranje denarja je to ratalo in nič drugega.

hehe, raja pa res pobere vse kar jim nekdo po radiu servira. Pa tudi na kodeljevem so starče ustavljal ker so prehitro hodil. c.c.c ta grda policija HEHE!

malo manj radio 1 poslušaj ker ti škoduje.

@maky
itak da se ne sme, tut hodit se ne sme
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pa naj pipajo poljake in slovake, letos pa lani na cesti so bli slovaški avti najjači, jih gledam vsak dan na poti v službo, Q7, X5M, X6, Kajeni, pol pa "navadni" avti ala A7, A8, 750,... In takemu nebi spipal evraka? Če morn jaz plačat vinjeto jo pa naj on, s tem avtom
deset minut vozi 120 namesto 230 kot jim je v navadi letos, pa ma vinjeto pokrito.
Lool, tebi pa grejo v nos, da imajo vzhodnjaki boljše avte kot ti...
hysterical-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Pa saj je 4-pasovnica skoz dol!

untitled.png

Na sliki 4-pasovnica Ptuj - Gruškovje - menda se še prepirajo ali je vinjeta obvezna ali ne.
grin1.gif

V ozadju je Lubnik, torej je nekje v okolici Škofje Loke. Verjetno bo to še nekaj časa edina štiripasovnica, ki jo bomo imeli
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Priznati je treba, da vinjetni sistem za tranzit ni ravno najbolj prijazen. Če bi EU kaj veljala, bi "včeraj" izdala uredbo, kjer bi definirala enotno brezžično tehnologijo za območje EU za naslednjih 20 let s katero plačuješ storitve v osebnem avtomobilskem prometu (cestnine, parkirnine, takse za vstope v mestna središča in ostala lupljenja...). Država, ki tega ne uporablja, se pač tem prihodkom odreka. Nabaviš napravo in potuješ po EU brez da bi študiral s čim moraš kje prelepiti šipo.

Vse to nebi rabli debatirat, če bi za tranzitovce imeli dnevne vinjete po 3€; načeloma niti vinjete nebi rabli menjavat, enostavno
se bi naluknjali vsi dnevi razen tistega. Adijo, fajn bote! Samo pol pa spet lopovščina, bi si pa petrolovci cekine delali ko bi luknjali
desetdnevno, prodali po 15 in kasirali v kaso 3€. Potemtakem pa posebne dnevne vinjete, naluknja se tisti dan in to je to.

Nenazadnje pa zakaj bi to delali, če pa z šverc-fahrerji več zaslužimo
smile-1.gif
Upam da bo ta denar viden kje v obliki kakega novega
vrtca ali obnove šole...