kak krizni davek

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Z veliko inflacije in redistribucije bomo v nekaj desetletjih na nivoju Severnih Korejcev, to je jasno.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Bla bla bla - človek, ki je postavil na noge firmo s 50 zaposlenimi tega ni storil zato, ker je Mati Tereza, ampak zato, da bo sam obogatel. In v luči tega je v njegovem interesu plačati čim manj davkov in čim nižje plače.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ne negiram se. Boljša organiziranost pomeni le, da prej vseh rezerv (energije) nismo izkoristili in da jih zdaj pač po zaslugi napredka znanosti bolje izkoriščamo.

Še vedno pa velja, da si te dobrine lahko prilastiš le s silo (ali skozi sposobnosti, preko izkoriščanja pravnega sistema, whatever ..).

Jahto in vilo ob obali sem navedel le kot primer, da ne bi kdo misli, da je to moj življenski cilj
smile-1.gif

Itak pa je znano dejstvo, da so vsi vodilni komunajzarji bili (ali so še) lastniki teh dobrin, ki jih prekomerno uživajo v imenu ljudstva.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
jaz nimam nobenih problemov s kapitalizmom in 'prostim trgom'. Samo ne prodajaj bullshita, kako je uspeh odvisen od sposobnosti posameznika ipd. ker to pač ne drži.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Orgonski verjetno ne (čeprav tudi "hepi, hepi" sistem ni tako napačen
smile-1.gif
),

S kakšnim prodorom pri izkoriščanju hladne fuzije, bi se pa dostopnost energije zelo povečala, kar bi posledično tudi zelo spremenilo standard zemljanov.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
In teorija ničelne vsote spet pade - se pravi bomo imeli vsi več in nihče ne bo prikrajšan.

Izgleda, da je pri tebi glavna težava nevoščljivost. Tebe vznemirja predvsem to, da ima nekdo več kot ti..

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Tisti, ki me poznajo, vedo, da ravno nevoščljivosti ne premorem dovolj, saj se razdajam in pomagam komur le morem in ki je pomoči res potreben
(ne prenašam najbolje zabušantov ali tistih, ki zase, še manj pa za druge niso pripravljeni ničesar storiti).
Sam sem precej skromen in zadovoljen z osnovnimi življenskimi dobrinami, toliko da nisem lačen in da sem oblečen in na toplem.
Vse kar je več običajno razdelim in ne razumem najbolj vseh tistih, ki vsega nagrabljenega bogastva ne morejo deliti tudi z drugimi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Torej, najprej si moral imeti neizmerno srečo, da si se rodil v Evropi ali S. Ameriki (in še parih državah) - kar ni odvisno od tvojih sposobnosti - če pogledamo trenutno prebivlastvo je razmerje približno 6:1, torej zgolj 16 odstotkov možnosti je da si na Zahodu. Potem si zopet moral imeti srečo, da si se rodil zdrav in v normalno družino, z 'normalnimi' geni - da torej nisi shizofrenik, da ne boš dobil raka, da so tvoje značajske lastnosti 'družbeno primerne' - do tu še vedno ni bilo nič odvisno od tebe. Potem je neizmerno pomembna vzgoja - nekdo ima lahko vse zgoraj našteto, česar pa zaradi okoljskih dejanvikov ne bo nikoli izkoristil. In lahko še nadaljujemo. Ker to, da vsak lahko postane Zuckerberg, ali pa Larry Page, ali pa Boscarol je bullshit, ki ga bogati prodajajo revnim.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Tisti, ki me poznajo, vedo, da ravno nevoščljivosti ne premorem dovolj, saj se razdajam in pomagam komur le morem in ki je pomoči res potreben
(ne prenašam najbolje zabušantov ali tistih, ki zase, še manj pa za druge niso pripravljeni ničesar storiti).
Sam sem precej skromen in zadovoljen z osnovnimi življenskimi dobrinami, toliko da nisem lačen in da sem oblečen in na toplem.
Vse kar je več običajno razdelim in ne razumem najbolj vseh tistih, ki vsega nagrabljenega bogastva ne morejo deliti tudi z drugimi.
Ti popolnoma verjamem.
Težava je v zadnjem stavku - ti bi svoj življenjski slog pod geslom pravičnosti rad vsilil tudi drugim.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Govoril si o uspehu:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
jaz nimam nobenih problemov s kapitalizmom in 'prostim trgom'. Samo ne prodajaj bullshita, kako je uspeh odvisen od sposobnosti posameznika ipd. ker to pač ne drži.

Uspešen si lahko skoraj kjerkoli, pa uspeh sploh ni nujno biti Zuckerberg. Bolezen je pa pač bolezen, tudi Zuckerberg lahko neozdravljvo zboli. Jobs je npr. umrl dokaj mlad.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Ne vem kako uspejo nekateri garati si ustvariti dobro kariero, ob tem pa samo na alterju naštemplati 5k postov
aplauz.gif
večino napisanih med delavnikih med 08h in 17h
hysterical-1.gif

Se opravičujem da sem prvi post napisal šele ob 12ih, pred tem s sodelavci nismo imeli časa, smo bili namreč na parih kufetkih pa malci...
bonk.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
A hrvatom davčne blagajne (že) laufajo?

Pri nas jih ne bo X let, ker bodo zapleti in afere že pri razpisu

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Slovaska in Madzarska sta uvedli enotno davcno stopnjo. Ves kaj se je zgodilo? VEC davkov pobereta, kot sta jih prej.

Res je! Dodali so se eno - 25%... Kot krizni davek.

Cak, kolk je ze Slovenska najvec?
Za Madžarsko ne vem, Slovaška je pa enotno davčno stopnjo ukinila 2010 leta. Očitno le ni bila tako oh in sploh.