Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tegale ne razumem najbolje. Misliš povedat, da se obnaša odgovorno v tem smislu, da ima samo dva otroka, ker ve, da bo lahko zanju optimalno poskrbel?
Ker v nasprotnem primeru so sajveškdo super odgovorni s +4imi otroki.
Ima 2 otroka, za katera skrbi sam, morda načrtuje še kakšnega.
Pri tem ne mislim tvojih "prijateljev", ki kriznemu davku itak ne bodo nič prispevali, pač pa neodgovorne posameznike, ki bi pri 30+ še kar živeli kot študenti, ker se otrok "ne splača imet", ker "mora za otroke poskrbeti država". Tovrstno neodgovorno življenje sem imel v mislih.
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se grem še jaz demagogijo:
Primer "reveža";
v šoli je bil bolj lene sorte, namesto v srednjo šolo je raje hodil po žurih, tam pri 18-20 se je zaposlil in še danes opravlja delo povprečno trenirane opice brez vsake odgovornosti. Star je 30 let, še vedno živi pri starših, za stanovanje ne da, na hrani je pri mamici in dobi 783,66 EUR bruto, ki jih porabi izključno za lastne užitke.
Revež iz prvega primera bo plačal kriznega davka: 3,92 EUR ali letno 47,04 EUR
Ma qrc, to je tako-tako. Poznam jaz vrstnika, ki je naredil skrajšani program, tam pri 25tem letu se je zresnil, začel preprodajati traktorje, potem jih je uvažal iz Francije, ima tovornjak, bager, kombinirko itd, da bi izdal kak račun še nisem slišal. Avto za 30+k€.
On še tolk kriznega davka ne bo plačal kot tvoj revež.
Primer numero due: naredil 3 letno trgovsko, že vmes švercal z vsem mogočim, zdaj "odkup" lesa itd. Otroc socialni problem, vrtec zastonj, vozi se z avtom, da ga lahko sanjam, pri dobrih dvajsetih je imel narejeno hišo tipi-topi. Seveda ni nič pisano nanjga.
Dvomim, da bo plačal kakršenkoli krizni davek.
Lahko naštejem še vsaj 20 primerov, ki jih dobro poznam...
Ni terba imet faksa, da ti je lepo v življenju.
Kar hočem povedat; ko bi država začela pobirat takim, ki res imajo, ne bi rabili nobenega kriznega davka.
Poudarek je na demagoji, ki jo uporabljajo Lukšič, Jado in podobni ...
Zakaj bi moral nekdo s trikratnikom minimalca plačevati 9x več? Mar ni dovolj, če vsi prispevamo enak odstotek?
Se pa popolnoma strinjam. Najlažje je pobirati poštenim.
Srbski pregovor pravi: "Teško je biti pošten, a da nisi yeben."