Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Divji ali vzojeni?!?!
Divje lomi dokler "pokajo"...zavri za 10 min...ponev segrej na rahlem ognju z olivnim oljem,dodaj kuhane sparglje malo popeci (3 min) dodaj jajca (prej jih "razbij" v skledi) mesaj konstantno....sol in poper in to je to...
nalomiš v ponev dodaš malo vode, greješ dokler ne voda izhlapi dodaš čebulo, slanino špeh kakokroli ti temu rečeš, malo pocvreš in ene 3-4 jajca.
sicer pa lahko odaš kamorkoli malo za okus, pašta, riž, meso... (govor je o divjih špargljih)
, hvala lepa. Sicer sem jih kupil predvčerajšnjim za cesto na Dolskem - nimam pojma kaj so zaeni, dvomim da so bili divji.
V glavnem jih je napravila s smetanovo omako s peteršiljem in šnitlehom -
zanimiva zadeva.
Bom šel še vaše metode sprobat, izgleda fino, pa sem šele od južne ...
Citat: Uporabnik mdragan pravi:
Divji ali vzojeni?!?!
Divje lomi dokler "pokajo"...zavri za 10 min...ponev segrej na rahlem ognju z olivnim oljem,dodaj kuhane sparglje malo popeci (3 min) dodaj jajca (prej jih "razbij" v skledi) mesaj konstantno....sol in poper in to je to...
Pol so gojeni. Nekako me je begalo, ker imam v spominu šparglje, ki imajo belo steblo itd ... Tam čez nemčijo jih imaš 100 km daleč za cesto, kwa pa vem, nismo prakticirali do sedaj.
Kaka je pa razlika med gojenimi in divjimi? Tako, v okusu?
Lahko z jajci, kot so predlagali, lahko nardiš juhico, al pa z rezanci širokimi, lepo daš na putrčka, gor nalomiš šparglje, vršičke lahko dodaš pr minut kasneje, posoliš, daš pol deci vode, poklriješ, ko so nekako zmehčani ne pa mehki, dodaš smetanco in na koncu umešaš rezance, gor parmezančka in poprčka, paj to to
Citat: Uporabnik Demz pravi:
Pol so gojeni. Nekako me je begalo, ker imam v spominu šparglje, ki imajo belo steblo itd ... Tam čez nemčijo jih imaš 100 km daleč za cesto, kwa pa vem, nismo prakticirali do sedaj.
Kaka je pa razlika med gojenimi in divjimi? Tako, v okusu?
gojenih nisem še nikoli kupil... pravzaprav nisem nobenih nikoli kupil, divje sem vedno sam nabiral.
menda so divji bolj grenki.
gojeni so beli zato, ker jih zasipajo z zemlji. lahko pa kupiš tudi take, ki jih ne zasipajo, tisti so potem zeleni.
Lobodičje je komu všeč? Zadnjič nabral, pa mi napram divjim špargljem ni boljše. Nekateri to hvalijo in jejo raje kot šparglje, meni pa kot sem rekel, malo mimo.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.