Kajenje v avtu

B81

22. jul 2007
37.707
10.968
113
Zdravo

Večkrat sem že videl voznike/ce s cigaretom v roki v avtu, zadaj pa otroci.
13.gif

Enkrat voznica, zadaj froc v otroškem sedežu, ona malo odprto okno pa čik v lapah.
Včeraj pa na tržaški v MB foter pa mati, zadaj otroka stara recimo 8 let, mati zaprto okno, kadi, pol pa malo odpre okno, vrže čik ven pa zapre nazaj.
crazy1.gif

Kaj si taki starši predstavljajo? Da otrokom to paše? Nisem mogo verjet, ko sem to videl.
Sam tudi v avtu kadim pri odprtem oknu, ampak nikoli, če se z mano pelje kak nekadilec, pa dam čik v pepelnik. Ko je moja zraven, pa že tak par ur prej ne kadim.
Svašta.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
otrokom daje zgleda, kaj si pa mislil?

KAJENJE + NEKULTURA odmetavanje cigaret........to je sedaj vzgoja. Prihodnji starši, prosim ne imeti otrok. Saj jih ne znate vzgajati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.267
7.049
113
Če ljudje tepejo, izkoriščajo, pa še kaj drugega, svoje otroke, potem me tudi ne čudi, če kadijo v avtu...

Golazn pač. Enkrat sem nekje poslušal, da bi se moral "pravica do otroka" pridobiti, ne pa da ima vsak šanso, da se lahko reproducira.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
ko smo še bli pokavci, naju je s kolegom njegov foter peljal iz mb v sladki vrh. stari ketnrauher, sprašil jih je po tamalem 5 kom do tja, zunaj 30 stopinj, midva zadaj umirala, stari pa ni htel dat okna dol ker mu piha
uf-1.gif

taki ne razmišljajo kaj dalje naprej od svojih potreb in počutja

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz pa ne razumem vas folka, ki kadite v avtu. Meni se zdi to precej nevarno, skratka eno roko imaš v primeru kakšne nujnosti demobilizirano (ali pa če čik frcneš dol in tvegaš, da si spališ jajca čez hlače ali pa narediš luknjico na sedežu). Poleg tega v avtu smrdi ko [censored] in posledično tudi vsi, ki se peljejo v avtu, smrdijo ko [censored]. Če si tako potreben tistega čika, se pa ustaviš nekje in pokadiš lepo zunaj...

Da ne bo pomote, tudi jaz kdaj pricinem kakšen cigaret, ampak da bi kadil avtu, mi pa tudi na kraj pameti ne pade.

A je kajenje v avtu drugače kaznivo?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Jst ne kadim ampak moja punca kadi zraven. Jaz sem, že od malega se rad peljal z stricem, ker je v avtu kadil men je pa to neizmerno dišalo! Še vedno mi!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No ja, če je voznikovo okno vsaj 5cm odprto, bo dim vleklo ven, kar je dobro, da vsaj ne smrdi notri kot v kadilnici.
wink-1.gif

To, da je kajenje med vožno nevarno, se pa povsem strinjam! Še posebej prižiganje, otresanje in !ugašanje v pepelniku!. Dejansko je bolj varno frcniti čik čez okno, kot pa ga ugašati med vožnjo v pepelnik.
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.707
10.968
113
Kaj vem. Okno odprto 5 cm, da gre dim ven, čik v levi roki...tudi če do česa pride, ne moreš nič z levo roko drugega, kot držati volan...sicer pa pri višjih hitrostih ne moreš v avtu kadit, ker piha po celem avtu, samo tak čez naselje recimo...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Avto je moj in če kadim v njem briga zgolj mene. Ko nisem sam se prilagajam družbi. Praviloma se vozim sam in tako mi tudi najbolj ustreza. Če so v avtu mlajši pa nikoli ne kadim v vozilu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aja, še to. Ne štekam ljudi, ki v avtu ne kadijo zato, da bi ga potem lažje prodali. Sem že prodal avto nekadilcu in je bilo potrebno le par dni zračenja (malce priprto okno vozila) pa še tako zaheban nekadilec ni zaznal, da se je v avtu kadilo. Itak pa pri prodaji avtohišam (ko vzamejo vozilo v račun) kajenje sploh ni pomembno. Kar nekaj avtomobilov sem že prodal avtohišam pa še nikjer nihče ni nič rekel na to temo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Jaz sem vzel "kadilski" avto, ampak po vonju tega nisem pogruntal.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz pa ne razumem vas folka, ki kadite v avtu. Meni se zdi to precej nevarno, skratka eno roko imaš v primeru kakšne nujnosti demobilizirano (ali pa če čik frcneš dol in tvegaš, da si spališ jajca čez hlače ali pa narediš luknjico na sedežu). Poleg tega v avtu smrdi ko [censored] in posledično tudi vsi, ki se peljejo v avtu, smrdijo ko [censored]. Če si tako potreben tistega čika, se pa ustaviš nekje in pokadiš lepo zunaj...

Da ne bo pomote, tudi jaz kdaj pricinem kakšen cigaret, ampak da bi kadil avtu, mi pa tudi na kraj pameti ne pade.

Se popolnoma strinjam s tabo. Ne kadim sicer več. Ampak, ko sem kadila nikoli nisem prižgala v avtu.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Pozabo sem napisat, da vprašam vedno, če sovoznika moti, da kadim ampak vsak do zdaj je reko, da ni blema
grin1.gif

To je pa tudi eno izmed najbolj brezveznih vprašanj. Vsak bo rekel, da ni problema, že iz vljudnosti, ker je pač gost ...

Kajenje v avtu bi morali zakonsko prepovedati. Aja, točno, saj tudi telefoniranje je zakonsko prepovedano, nadzor je pa izjemno strog ...
17758-icon_confused.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz ko sem še kadil, sem zmeraj kadil v avtu, mesečno sem sigurno skadil 2 škatli v avtu. Odpro okno, ven piham, ven pajtlam,
in se v mojem avtu nikoli tega ni vohalo. Pa tut če se je peljal kak nekadilec, nisem bil ravno uvideven, nenazadnje je to moj avto in
nikomur ne zvijam roke da se pelje z mano, polek tega pa pri odprtem oknu ni ničesar za vonjat.

Kaj se pa 8 letnikov tiče in rauhanja z zaprtimi okni, to pa so pač starši ki si ne zaslužijo zdravega otroka, glede nato
da ga sami "ubijajo".