Kaj za sidranje okroglic za gugalnico?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.396
5.678
113
Ja samo naravna trava se spremeniv flek brez trave in to škodi ugledu na lestvici najbolj zelene trave.

I

Izbrisan uporabnik 474

Mene blato, usranost otrok in videz sploh ne motita. Pri nas je težava, da imamo zelo ilovnata tla in po kakšen dežju ali pa pred kratkim, ko je zjutraj bilo pomrznjeno in je nato ob soncu zmrzal spustila, je ta ilovica zelo spolzka. Otroci tacajo po blatu, plezajo po lestvi in plezalni steni in vse skupaj kaj hitro postane zelo spolzko in nevarno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.569
4.490
113
49
Na sončni strani ALP
Če ni poanta v sidranju (da bi odneslo?!), potem ne vem zakaj ne bi uporabil navadne betonske plošče pod nogami gugalnice?

1615283489988.png

Naša gugalnica stoji že 5 let. Če bo les pregnilo, bom gugalnico popravil in bo dobro za naslednjih 5 let.
Po 10 letih se mularija ne bo več gugala. Do vnukov pa je še čas, da se postavi nova, ta stara pa v peč...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in McGiver

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.530
266
83
Hja, za travo se ne sekiram, niti nisem spraševal kaj spodaj dati - to je sosednja tema.

Kar se pa tiče sidranja, je že urejeno. Niti ne bi sidral, če bi bila na obeh straneh vpeta v A stebričke, tako je pa le na eni strani, na drugi je vpeta v drevo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Zgaga
Tale plošča bo ob guganju počla na več kosov.
Pretanka in brez armature.
Gargy. Na najbolj obremenjenem pohodnem delu odkoplji izlovico vsaj kakšnih 10cm globoko in jo nadomesti z kakšno bolj "drenažno" zemljino.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Zelo krasne izdelke imate. Dvomim pa, da je primerna podlaga za otroška igrala in na sploh igrišča umetna trava. To sranje je iz kdove česa, verjetno pa iz reciklirane plastike in gum gotovo ni najbolj zdrava reč. Naravna trava, zemlja in blato so precej bolj neoporečne stvari za zdravje otrok.
Umetna trava je iz recikliranih odsluženih podplatov športnih copatov. Sedaj pa lahko ugotavljamo, koliko nezdravo je hoditi po umetni travi in koliko nezdravo je igranje s športnimi copati. Moji otroci imajo na voljo zgolj naravno eko bio travo in osnovna zahteva, da se igrajo zgolj bosi celo življenje. :fredi:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: bizi, Hanzi in Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Zanimivo. Navadna prana plošča 40x40 je že 5 let "zlorabljena" s strani mulcev na gugalnici in še vedno opravlja svoje delo... :rolleyes:
Pri sosedu sem tudi videl, da je tako naredil in očitno zdrži. Ima še eno prednost. Gugalnico prestavlja po zelenici, ko se nekje trava preveč uniči.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Razen, če obvladaš geometrijo in sile. Če je gugalnica preozka, je seveda nevarno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.155
3.617
113
Marlbor
Razen, če obvladaš geometrijo in sile. Če je gugalnica preozka, je seveda nevarno.
Tu je malo več kot geometrija in sile. Če ni trdno fiksirano v tla, gugalnica lahko podrsava naprej in nazaj in otrok hitro pade z nje. Tudi njeno težišče lahko hitro pride iz trikotnika varnega območja, sploh ko se na njo spravi malo močnejši otrok, zadeve sicer ne bo prevrgel po tvoji zaslugi znanja geometrije in sil, lahko pa plošča poči in v naslednjem zazibu zleti. Te prane plošče tudi niso armirani betoni, da bi lahko zagotavljal njeno trdnost ves čas. Plošča lahko mimogrede poči in takrat je tragedija lahko hitro blizu. Malo razmišljajte tudi, kaj se lahko zgodi ko zadeva poči, ne samo da uredu drži takrat, ko jo na začetku sprobaš. :bonk:

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Če misliš gugalnico samo postaviti na 4 komade pranih plošč, potem ti jo otrok pri 6 letih prvo minuto "zdrsa" dol iz prane plošče. Samo malo bolj zares se mora zagugat. Recimo da naredi vsaj 90° kot
Dokler pa ti poganjas 3 letnika pa verjamem da ne bo šlo nikamor.
Jaz sem.imel na eni strani vpeto v leseno hiško ("zavetrovano" z rocicami) na drugi strani lesen A drog sidran s ploščatim železom v betonski temelj, pa so z leti hiško omajali, da se je ob poštenem guganju premikala za nekaj cm.
Česa so sposobni najstniki na gugalnici....bolje da podreš...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Tole na sliki sploh ni prava gugalnica. To otrokom ni zanimivo. V tistem gnezdu lahko samo poležava in buli v telefon ter zganja dougcajz (beri: safr). Tista na špagi pa mi nekam trda deluje. Se mi zdi, da tu gori otrok ne bo izkusil čara gugalnice. OK, les je sicer težek, oče je že konkretno naredil, ampak tu otrok ne bo doživel tistega užitka gujsanja na polno naprej in nazaj...

Kdor pa samo postavi na prane plošče, je pa tudi :bonk: Pa da se tako sekirate zaradi enega fleka brez trave je tudi malo hecno... :evil:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Ve kdo, kje bi dobil podoben vijak, ki je na sliki za pritrditev gugalnice? Vijakov z dolžinami, kot sta ta dva na sliki je dovolj, jaz pa potrebujem vijak, ki ima vsaj 190mm navoja.
1695581890023.png
1695581955571.png

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.642
6.700
113
pri taščici
Tehdom Domžale
Kamm
Schahermayer
Te si ze vprašal
Al pa ce dobis očesni vijak z luknjo za vijak in v njo zastavfas navojno palico poljubne dolžine