Umetna trava je iz recikliranih odsluženih podplatov športnih copatov. Sedaj pa lahko ugotavljamo, koliko nezdravo je hoditi po umetni travi in koliko nezdravo je igranje s športnimi copati. Moji otroci imajo na voljo zgolj naravno eko bio travo in osnovna zahteva, da se igrajo zgolj bosi celo življenje.Zelo krasne izdelke imate. Dvomim pa, da je primerna podlaga za otroška igrala in na sploh igrišča umetna trava. To sranje je iz kdove česa, verjetno pa iz reciklirane plastike in gum gotovo ni najbolj zdrava reč. Naravna trava, zemlja in blato so precej bolj neoporečne stvari za zdravje otrok.
Pri sosedu sem tudi videl, da je tako naredil in očitno zdrži. Ima še eno prednost. Gugalnico prestavlja po zelenici, ko se nekje trava preveč uniči.Zanimivo. Navadna prana plošča 40x40 je že 5 let "zlorabljena" s strani mulcev na gugalnici in še vedno opravlja svoje delo...
Tu je malo več kot geometrija in sile. Če ni trdno fiksirano v tla, gugalnica lahko podrsava naprej in nazaj in otrok hitro pade z nje. Tudi njeno težišče lahko hitro pride iz trikotnika varnega območja, sploh ko se na njo spravi malo močnejši otrok, zadeve sicer ne bo prevrgel po tvoji zaslugi znanja geometrije in sil, lahko pa plošča poči in v naslednjem zazibu zleti. Te prane plošče tudi niso armirani betoni, da bi lahko zagotavljal njeno trdnost ves čas. Plošča lahko mimogrede poči in takrat je tragedija lahko hitro blizu. Malo razmišljajte tudi, kaj se lahko zgodi ko zadeva poči, ne samo da uredu drži takrat, ko jo na začetku sprobaš.Razen, če obvladaš geometrijo in sile. Če je gugalnica preozka, je seveda nevarno.
Ne štekam tega s prano ploščo. To je smrtno nevarno brez sidranja.
Tole na sliki sploh ni prava gugalnica. To otrokom ni zanimivo. V tistem gnezdu lahko samo poležava in buli v telefon ter zganja dougcajz (beri: safr). Tista na špagi pa mi nekam trda deluje. Se mi zdi, da tu gori otrok ne bo izkusil čara gugalnice. OK, les je sicer težek, oče je že konkretno naredil, ampak tu otrok ne bo doživel tistega užitka gujsanja na polno naprej in nazaj...
vpraši na otroska igrala.siVe kdo, kje bi dobil podoben vijak, ki je na sliki za pritrditev gugalnice? Vijakov z dolžinami, kot sta ta dva na sliki je dovolj, jaz pa potrebujem vijak, ki ima vsaj 190mm navoja.
Poglej priponko 72468Poglej priponko 72469