Kaj za na kolo

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Včasih se malo izgubim na naših cestkah pa me zanima, kaj bi bilo primerno. Rabil bi, da me GPS locira na cestni karti. Po možnosti bi napravica zrisala pot do kraja, ki bi ga nastavil.
cheer.gif
Pa še višinski profil izračunane poti bi hehe. (malo heca, čeprav bi bilo to super)
Kolesarski edge je preveč vabljiv za dolgoprstneže in po mojem mnenju pre majhen ekranček, da bi se orijentiral, kje sem...
Zadevo bi vozil v ruzaku in po potrebi vklopil. Tako da avtonomija baterij ni toliko pomembna...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni je ena taka kombinacija bluetooth gps in navaden telefon. Uporabljam pa aplikacijo TrekBuddy. Sicer ne dela tega kar ti hočeš, ker je to za navaden telefon in j2me aplikacijo že zelo advanced, zato pa mirno gor nalagaš karte od ozija in zato lepo vidiš kje se pelješ, zraven pa imaš še kompas in kompleten potovalni računalnik. Sicer v praksi zadeve še nisem preizkusil na kolesu, ker še iščem kakšnega zelo močnega samolepilnega ježka, da bom sprejemnik nekam na kolo pritrdil... telefon mam pa itak vedno v torbici na kolesu.

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Nekaj od tega kar si napisal, če ne že vsega zna rungps za ppc, probaj ga dol potegnit 15 dni trial - dela odlično
vse možne hitrosti, nadmorske višine, pozicija na karti, napraviš si ruto in ta lahko celo vodi - nisem tega še sprobal, ampak kolikor vem bi naj to delalo - pripraviš poročila - karte uvoziš kar open street map ali pa iz google earth one satelitske, je čisto dovolj.....
www.rungps.net

Borča

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ozi je za vse, ker mu lahko daš not kero karto hočeš, samo da je kalibrirana. Za kozje steze recimo planinske, topografske,..., za na cesto bilo kaj drugega. Kart je na internetu ko dreka.

kolko sem na hitro pogledal enkrat to karto, ima vsaj 80% manj kozjih stezic kot topografske karte, ki krožijo po internetu. Če te zanima za symbian, je pravi program smartcon gps, ki uporablja enake karte kot ozi, samo konvertirat jih je treba

Nazadnje urejeno:

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Ali pa bom kakšen podroben cestni zemljevid nabavil. (tisto za traktoriste me n zanima in ni namen te teme)