Kaj za do 11,12 k eur?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Si ze dobil nasvet, da kupi Dacio?
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Ne, korejsk dizel je boljsi kot japonski. No moj ima 200kkm za seboj v 11 letih. V tem casu je spustila ena cev za vodo.
Najbrz je za njeno okvaro krivo to, da je čipan
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
In zakaj je najslabši? Jaz mislim, da je recimo BMW-jev l2007-2011 še slabši, ker ima polno konstrukcijskih napak.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Citat:
Uporabnik andrejb pravi:
A sm ti na možgansko opno stopil, ker si takoj zacvilil ko mali hrček
cool-1.gif

Lej jebiga, če ti ker kolešček manka in frustracije celiš po forumih
grims-1.gif

Aja hecam te
priden.gif

Ne vem kaj te je bolj zabolelo, očitanje neznanja uporabe rodilnika (dejstvo) ali dejstvo ki sem ga napisal o kii pride. Definitivno tvoja reakcija kaže na frustracijo. No worries, boš skuhal še kakšno KAVICO potencialni stranki avtov, ki so razstavljeni v nakupovalnih centrih in upam da te bo vonj pomiril.
hysterical-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Sem se peljal kot sopotnik s temle 0,9, grem po sihtu se sam ga sprobat, ampak moram rect, da zadeva se solidno pelje. Za 12k dobim dynamique, sicer je clio s plastiko ampak, ce dodam se opcijo 5 let garancije in servisov, mogoce ni tolk slabo. Edino kar me skrbi je motor, nov, s turbinco in to v renaultu me ne navdaja z optimizmom.
smile-1.gif
Pa da desna sipa ne gre avtomatsko gor je prvi fail, ki sem ga opazil. Vcasih ze ne ves kaj je bols, 3 leta staro premium petico za dobrih 20 al novga cliota za 17. :p

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Preprost resničen odgovor ti bom dal:
Če hočeš dober zanesljiv avto, kupi japonca.
Če hočeš dober zanesljiv pa še poceni avto, kupi korejca
Če hočeš drag povprečen avto, kupi nemca
Če hočeš povprečen in poceni avto kupi francoza
Če hočeš fensi šmensi in bolj čuden avto kupi Italijana
Če hočeš nerodno ropotijo, ki je nekaj posebnega, kupi ameriški avto
Če hočeš avto, za katerega še nihče ne ve kakšen je, kupi kitajca
Če hočeš nekaj kar je nič od tega, kupi šveda
itd

Si dopovedujem... zdaj bom pa namesto nemškega golfa pa kupil japonsko ali korejsko alternativo zaradi pregovorne zanesljivosti pa vedno znova ugotovim da so po drugi strani neergonomski, narejeni za male azijce, servisi so dragi, največkrat imajo višjo porabo goriva, vožnja pa primerna samo iz točke a v b z upokojenskim stilom vožnje, ko pa se želiš odločiti za prodajo pa moraš dolgo iskati kupca ki te reši te avanture

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Vecinoma je sedaj mestna voznja, v firmo in nazaj, vmes pa letanje po Lj (razvoz). Dnevno mi jih nanese sigurno 50-60 vsaj glede na letno stat. Letno delam okol 25k km.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.671
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
In zakaj je najslabši? Jaz mislim, da je recimo BMW-jev l2007-2011 še slabši, ker ima polno konstrukcijskih napak.
Tako so rekli po forumih. Pa ie v primerjavi z tdi res mrtev pod jurja pa pol, okvar oa na sreco se nimam, ceprav verjamem da so jih ostaki imeli (vp44....)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ma kateri 1.7 dizel imaš v avtu oz. kateri avto imaš, ker moj 1.7 CRDI nikakor ni mrtev in potegne zame zelo dobro. Drugače sem načeloma zelo zadovoljen, RAZEN s cukanjem, dokler se ne segreje, kar pa je kriva elektronika in ne motor, kar pa rešim samo s 3X po gasu in neha cukati. Sem imel BMW-ja 177KM in lahko potrdim, da je to sranje na kvadrat. Motor ropota še enkrat bolj od Kijinega 1.7, ketence se trgajo zaradi serijske napake, lamele sklopke se zvijajo zaradi spet serijske napake, ker se sklopka pregreva in posledično avto cuka kot nor in to BMW, katerim plačaš za kvalitetoNOOOOOT
hysterical-1.gif

Tako da bi te prosil, da mi daš kak link, kjer pravijo, da je sranje, pa bi si rad malo pogledal.
zmaga.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
BMW je začel delat dizle mlinčke da imajo mehaniki kaj delat.
smile-1.gif

R6 (sploh bencin) je pravi BMW, čeprav vseeno mislim da preveč posplošuješ, saj ne glede na vse probleme z e9x dizli sem prepričan da si ti naletel na ekstra slab primerek.
wink-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Citat:
Uporabnik stop pravi:

Si dopovedujem... zdaj bom pa namesto nemškega golfa pa kupil japonsko ali korejsko alternativo zaradi pregovorne zanesljivosti pa vedno znova ugotovim da so po drugi strani neergonomski, narejeni za male azijce, servisi so dragi, največkrat imajo višjo porabo goriva, vožnja pa primerna samo iz točke a v b z upokojenskim stilom vožnje, ko pa se želiš odločiti za prodajo pa moraš dolgo iskati kupca ki te reši te avanture

Jaz mam Corollo verso, pa se z mojimi 192 cm komot spravim za volan-niti ne rabim do konca sedeža spustit. Sedež je prav fajn za daljša potovanja. Zdej al majo mogoče korejci res tako zanič sedeže (ker si jih tudi omenjal), al pa ne najdeš pravega položaja za sedet. Servisi... Kaj pa vem.. redni servisi so od 120 pa do 230-250 EUR. Na pooblaščencu. Se mi ne zdi da prav izstopajo. Slišal sem, da imata Honda pa Mazda drage servise za dizle, ampak preverjal pa nisem. Kar se pa porabe tiče-v 6h letih mam povprečje 5.9 na 100. ni slabo za 1.8 tone težak avto in pa mešan stil vožnje. Mesto-relacija-AC-mesto. 2x na dan. pa 100KW je čisto dovolj za solidno prehitevanje in vožnjo v breg brez padca hitrosti.

Avtorju teme... Sodelavka Je tudi nabavla Cliota 0.9 GT line in je prav všečen avtomobilček. Ima ga od marca ali aprila se mi zdi. Do sedaj super zadovoljna. Potegne pa dosti bolje kot 1.2 NA alternativa. Je pa res, da je 1.2 dost bolj preverjen. Minus je tudi ker 1.2 mislim da ne moreš dobiti z boljšo stopnjo opreme. LP

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Seveda lahko dobiš...kje si to prebral, da ne moreš dobiti? Clio 1.2 16v 75KM z zadnjo Dynamic opremo lahko dobiš. Poglej na avto.net

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Ko sva šla s kolegico gledat (marec oz. april) najboljše opreme ni blo mogoče dobit z 1.2 motorjem. Lahko da so potem kaj spremenili. Ker je mela ravno tko pomisleke glede motorja.. lahk pa da je blo za paket GT line.. se res več ne spomnim.. nekaj je moral bit, ker se je potem zarad tega odločila za 0.9 motor.

LP