Kaj za do 11,12 k eur?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Kaj manjsega pride v postev? Razmisljam o menjavi za kaj manjsega in cenejsega, glede na trenutni rezim bi verjetno kar bencinarja, tam med 20-25k km letno. Nov do max 2 leti staro s cim vec opreme, vsaj se kaksen tempomat je dobdrodosel. Nizka poraba in stroski ter zanesljivost so pa samoumevni!
grin1.gif
Mal sem gledal cliote, 90 konjev s turbinco, sicer mi sedezi delujejo kot gasilska klop ampak zgleda vsecno, na probi se nisem bil, trenuto je v garazi vectra karavan, dizel 120 km, tako da na kaksno svohnelo ne bi sel.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.495
925
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Kaj manjsega pride v postev? Razmisljam o menjavi za kaj manjsega in cenejsega, glede na trenutni rezim bi verjetno kar bencinarja, tam med 20-25k km letno. Nov do max 2 leti staro s cim vec opreme, vsaj se kaksen tempomat je dobdrodosel. Nizka poraba in stroski ter zanesljivost so pa samoumevni!
grin1.gif
Mal sem gledal cliote, 90 konjev s turbinco, sicer mi sedezi delujejo kot gasilska klop ampak zgleda vsecno, na probi se nisem bil, trenuto je v garazi vectra karavan, dizel 120 km, tako da na kaksno svohnelo ne bi sel.

Zdajle maš ugodne Corse 1,4T s 150 konji.

Cena cca 13.000€

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Sem šel s Cliotom 0.9 Tce in me je motila turbo luknja. Si dal gas in je turbo zagrabil z zamikom. Bi moral tudi ti stestirat, morda pa te ne bi motilo. Če hočeš usnjen volan, ga dobiš komaj pri tretji opremi, to je Tehnofeel, potem je samo še zadnja Dynamique. Imaš pa gumb za tempomat in omejevalnik hitrosti pri ročni zavori spodaj, tako, malo čuden položaj. V bistvu te sili, da voziš s samo 1 roko, drugo pa imaš na ročni. Avtomatski dvig leve šipe dobiš komaj v 4, Dynamique opremi. Zaslon je dobro odziven, čeprav je folija čez...(tako folijo sem jaz nekoč dal na laptop, da je postal touch screen)
Jaz sem na koncu vzel Puntota, saj je imel vse potrebno z usnjenim volanom za 9000€. Dal sem samo še vgraditi zadnje park senzorje za 150€ in to je to. Moti me edino, da nima gretja zunanjih špeglov. Je pa 1.4 8V (77KM)

Nazadnje urejeno:

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
grin1.gif

pa 12k
ne-ne-1.gif

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.495
925
113
Ja ročna klima.

To je res fail. Ker je imela že corsa C avtomatsko.

Lej je pač treba prašat kolik stane Avtomatska.

Je pa zanimivo cena po ceniku za 1.4 s 100 koniji in 150 skoraj precej podobna (samo 500€ razlike).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
8 letno jamstvo je tako, da moraš ti avto servisirat pri njih in zavarovat moraš pri njih oz. njihovi zavarovalnici. 8 letno jamstvo ni od Opla, temveč ti popravi delavnica in samo delavnica Sawala. Opel tu nima nič pri popravilu.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.495
925
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
8 letno jamstvo je tako, da moraš ti avto servisirat pri njih in zavarovat moraš pri njih oz. njihovi zavarovalnici. 8 letno jamstvo ni od Opla, temveč ti popravi delavnica in samo delavnica Sawala. Opel tu nima nič pri popravilu.

8 let je pač "dareilo" oz opcija od Sawala.

Seveda se je ni treba držat.

Potem ostane pač standardna OPEL garancija.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
8 let garancije je verjetno samo na strojelom motorja in menjalnika. vsaj tako je imel vcasih VIS na ople (7 let). kar pomeni, ce prav razumem samo garancija, ce ti masina ali menjalnik zaribata... preberi drobni tisk. Pa zahtevaj cenik servisiranja za 5 let, naj ti naredijo izracun.., tega nihce, ki kupuje avto ne dela potem pa nima za menjavo olja, ker staneta 4l olja plus filter +200eur (kia, toyota...) ali nove gume (opel - exoticne dimenzije)

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
25k letno spet ni tako malo, da bi se moral mučiti v avtih tipa clio, punto, corsa.

Kaj takega, poceni, varčen in tudi opreme je precej (sicer brez touch screena
grin1.gif
): http://www.avto.net/_AVTO/ogla...0Energy%20GT...

Edit: sicer pa so bojda zunanji GT line dodatki (odbijači) ekstremno dragi, tako da je polni kasko obvezen.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ni malo, sam glede na pusiono s trenutnim avtom vsaj zaenkrat ne bi kupoval avta za 20+, ce bi pa ze bi vzel nekaj orenk pa magar leto, dve staro. Hec je, da bo treba v trenutnega dat v obdobju enega leta ene 2k eur pa za naprej se nisi preprican kaj vse bo slo. Zato sem mal razmisljal, da vzamem nekaj novejsega za manj cekinov. Trenuten avto me je prisel ca. 3200 eur letno z vsem razen bencina (vsteta izguba vrednosti, servisi, gume, zavarovanja...). Je pa res, da se vedno najcenej je verjetno starega rihtat pa je. Avto se ni zmahan, ampak, ta ventil, un ventil, sklopka, jermeni, gume, pocas se zacenja neverending storija pomoje.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Ja ročna klima.

To je res fail. Ker je imela že corsa C avtomatsko.

Lej je pač treba prašat kolik stane Avtomatska.

Je pa zanimivo cena po ceniku za 1.4 s 100 koniji in 150 skoraj precej podobna (samo 500€ razlike).

jaz sem v zadnjem času vozil (tudi moj avto ima takšno) te samodejne klime na miljavžent knofkov - iskreno, je to samo distrakcija med vožnjo, tam obrneš dva knofa in maš nastavljeno, tu pa tiste knofe pritiskat, pa fališ, pa ne vem kaj še vse ... ugotavljam, da ročna klima sploh ni slaba ...
tongue-1.gif

kar se tiče pa avtov - malo poglej ponudbo rabljenih Civicov - jaz sem svojo našel, staro dobra 3 leta, sicer 1.4 in je malce švoh, ampak se da, 6 prestav, tempomat, samodejna klima in sem zadovoljen. plus, da ima prostora ohohoho ... vsaj za naju z mojo, no ...
grin1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38

Tocno tako! na rocni klimi imas tri roštilje za obračat in to zadanes brez, da umaknes pogled s ceste ali kaj dosti gruntaš, avtomatska klima je pa redko dobro narejena..

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Preprost resničen odgovor ti bom dal:
Če hočeš dober zanesljiv avto, kupi japonca.
Če hočeš dober zanesljiv pa še poceni avto, kupi korejca
Če hočeš drag povprečen avto, kupi nemca
Če hočeš povprečen in poceni avto kupi francoza
Če hočeš fensi šmensi in bolj čuden avto kupi Italijana
Če hočeš nerodno ropotijo, ki je nekaj posebnega, kupi ameriški avto
Če hočeš avto, za katerega še nihče ne ve kakšen je, kupi kitajca
Če hočeš nekaj kar je nič od tega, kupi šveda
itd