Kaj vam je pomembno pri naročilu TV storitve?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Pišem diplomsko in pripravljam vprašalnik, pa me zanima kaj vse vam je pomembno pri naročilu TV storitev (kabelska, IPTV). Ne bi rad spustil kakšenega pomembnega dejavnika pa me zanima kaj vam je vse pomembno pri naročilu storitev.

Npr.
- cena storitve
- ni potrebna vezava
- kakovost slike in zvoka
- zmogljivost STB
...

Hvala.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
GUI pri IPTV, stabilnost grafičnega vmesnika, odzivnost, hitrost preklapljanja med kanali.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Moznost priklopa poljubnega stevila naprav, kakor meni sede in cimmanj izpadov, torej kabelska (analogna ali digitalna). Kot so omenili ostali, en daljinec samo po sebi umevno.

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
en daljinec, hitro preklaplanje, kabelski ponudnik, ip odpade (ja, včasih preberem siolove forume in te glava boli).

pa da ne spreminjajo sheme pogosto ker si ravno vse lepo sortiraš, nastaviš vrstni red, narediš favorite, zakleneš xxx, razložiš staremu fotru, ki si vse programe napiše na A4, pol pa nekaj sprenijo in jovo na novo.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
SIOL IPTV je super le STB mora bit izklopljen!

brezžični miš ali/in dinuvo mini za upravljanje PC pa še po forumih lahk kracaš (med reklamami ali kakšno govorno oddajo), ko je kaj uporabnega pa še mal sliko čez cel zaslon, da kaj ne uide...

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Citat:
Uporabnik roCkY pravi:
SIOL IPTV je super le STB mora bit izklopljen!

brezžični miš ali/in dinuvo mini za upravljanje PC pa še po forumih lahk kracaš (med reklamami ali kakšno govorno oddajo), ko je kaj uporabnega pa še mal sliko čez cel zaslon, da kaj ne uide...

Hja, odvisno kje si. Jih ima enih par ki jih poznam in pogosto pizdijo; da jih meče v varen način, da ne gre nastavit tega pa onega, da ko je ravno fuzbal ne dela, da morajo nonstop resetirat itd.

Kabelska pa je le kabelska.

22. jul 2007
13.411
1.660
113
124
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Moznost priklopa poljubnega stevila naprav, kakor meni sede in cimmanj izpadov, torej kabelska (analogna ali digitalna). Kot so omenili ostali, en daljinec samo po sebi umevno.
+1-hitro odpravljanje težav ob izpadu signala-lokalni kabelski operaterLPWWY

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Kaj ni nihče napisal, da jim je najpomembnejša programska shema? Torej programe, ki jih lahko gledaš???
confused-1.gif

Meni so najpomembnejši, po vrsti:
- programska shema (Fox News in VH1 Classic morata biti
grin1.gif
)
- kvaliteta slike in zanesljivost storitve
- cena.

BSkyB in T-2...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Osebno mi je pomambno, da
- je zadeva stabilna (da ne kocka ipd)
- imam en daljinec in da lahko signal zvozim na vec TVjev brez kaksnih stroskov s STB ji in podobno

Glede programov: vsi ponudniki (tako IP, kot kabelski) imajo podobno sceno najbolj gledanih programov. Zaradi enega kanala ali pa zaradi dejstva, da ima nek ponudnik ne vem koliko programov nikakor ne bi sel tja - kaj mi rabi, ko pa dejansko ljudje gledajo 10 programov, vse ostalo pa je srot.....

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Če imam dodaten daljinec ali STB, me niti najmanj ne moti. Važna je predvsem kvaliteta ponujene storitve (Stabilnost delovanja, kvaliteta slike, kvaliteta zvoka, širok spekter programov). Dober GUI je le bombonček, ki naredi uporabniško izkušnjo še boljšo.

Če koga moti, da ima preveč daljincev si naj nabavi enega univerzalnega in to je to.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik Mark pravi:
Če koga moti, da ima preveč daljincev si naj nabavi enega univerzalnega in to je to.

In pol pritisneš eno tipko na univerzalcu in vse naprave v vidnem polju reagirajo, cel cirkus
tongue-1.gif