Kaj uporabljate proti komarjem ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
včeri so sam še enga mel tega za 9€
imajo jih pa še kr neki za 15€
pa večje za 30€
Imaš jih pa tudi v merkurju in v pšparu imaš ene majhne.

mene je premamil napis, ker piše, da je 25w, na tamanjših pa da so 4w. Sam se mi zdi, da je drugačna žarnca.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sej sem napisal. Tista sveča deluje ok. Če ne pa kak sprej proti komarjem...

Ja... sveča če si doma, če pa greš zvečer v kafano na pir si neboš cele opreme zraven nosil ali...? Kak sprej, to mi je jasno, ampak mene zanima kateri je OK ker ne poznam zadev, niti jih nisem nikoli uporabljal...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Mam doma že kako leto to zadevo z lučko. Uporabljal sem ga en teden. Potem pa pospravil v omaro kamor spada. Poleg tega da čuješ kako jih cvre, moraš še vsakič po uporabi spucat zadevo, in to ti vzame kar nekaj časa... Najhujše pri tej zadevi pa je da privablja vse leteče stvari. Jaz pa rabim zadevo, ki bi jih odganjala...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst imam tole namen uporabljat, da kako uro pred spanjem zaprem v spalnico. Tako, da me zvok in svetloba med spanjem ne motita.
Če bom pa še v dnevni sobi uporabljal, tam pa itak skos ropota radio al pa tv, tko da spet ne bo težav.
Kak bo šlo s čiščenjem pa bom še vidu.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
če res sovražiš komarje...

46d79_flamethrower.jpg

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sprej autan PLUS ali pa chicco gel proti komarjem (zzzz no); tale gel je manj strupen za ljudi, pa še lepo diši..oba odganjata tudi tigraste komarje..

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Zaenkrat se mi zelo obnese Raidov električni pripomoček s tekočino (že nekajkrat omenjen), ki ga vklopim zvečer, tako doma, kakor tudi na vikendu.
Za podnevi pa trenutno Autan kombinirani sprej s kremo, sicer pa Johnsonov OFF, s katerim upam tudi na sprehod po Krakovskem gozdu...kdor je bil tam poleti, ve o čem govorim.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
ksz

Leots prvič preživljam poletje doma s komarniki na oknih in si že zdaj po parih tednih ne morem predstavljati kako sem prej zdržal brez. Top zadeva!

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Ne uporabljam nič, potrpim. Če me pa slučajno piči, se pa namažem s Kamagelom... Menda pomaga tudi če pritisneš surovo čebulo na pik
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nekje sem prebral, da naj bi pomagalo tudi če ješ česen ali čebulo in potem med potenjem naj bi to mrčesu smrdel.

una moja lučka iz bauhausa na uv žarnco ni bohvekej. Deluje le, če je v čisto temnem prostoru, če pa imaš še kako luč prižgano pa mrčes une uv lučke sploh ne opazi.
Tko da bi bolj priporočal modele z modro žarnico, ki imajo vrjetno večjo svetilnost in s tem bolj privabljajo mrčes.
Uv je dobra za med spanjem, ker res malo sveti in ne moti med spanjem. Jst sem si jo naštimal tko, da mi sveti še dobro uro po tistem ko sem šel spat. Do sedaj zadovoljen s takim načinom uporabe.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Jaz pa mam drugačno taktiko.Izklopim luč, se vležem in prižgem zaslon na telefonu. Počakam minutko ali 2. Če ni nič grem lepo spat, če pa čujem kakega, pa ga zvabim blizu mene s telefonom, nato pa ga kilam. Pol pa lepo spat. Mam pa letos srečo; ne vem če sem mogo 5 krat posredovat, heheh.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Ksz...
Tuširanje dela čudeže, saj se komarji "palijo" na človeški znoj.
Jaz najprej odprem vsa okna, da se prostor prezrači (rolete so gor celo noč), potem pa samo zategnem čez zavese.
Pred spanjem obvezen tuš, pa ni nobenega problema s komarji.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Doma, če so kakšni prisotni uporabljam MERCATOR Odganjalec komarjev.
smile-1.gif
Mislim da deluje...

Se vsak žival mi smili, ampak komar ne. Ko kakšnega zagledam, v meni kri zavre.
Komarje jaz pobijam kolkr se le da...
grims-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.989
6.162
113
Jaz imam tudi tisto lučko od Raida z tekočino. Baje da je notri strup, jaz pa sem svoj čas mislil da je samo tekočina, ki "smrdi" komarjem. Enkrat sem v navodilih te lučke prebral, da piše; ne uporabljaj v prostorih kjer se zadržuješ. Mislim haloo, zakaj sem pa kupil lučko, da bo odganjala komarje praznemu prostoru ali da odganja tam kjer se jaz nahajam. Za prazno garažo ne rabim lučke.

Me pa zanima koliko je to dejansko strupeno za človeka.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
za zunaj edino autan pa off pomagata. za znotraj pa še nisem nič resnično efikasnega odkril
sem imel raid vtikače, pa spar vtikače, pa še nekaj za v vtičnico , pa neko elektronsko zadevo pa ni bilo nobenega učinka

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
Tuširanje dela čudeže, saj se komarji "palijo" na človeški znoj.
Ja, bila pred mesecem-dva oddaja na radiju in so rekli, da komarji gredo na CO2 in neko kislino, ki se preko kože izloča. Mlečna ali nekaj takega.

Torej čim manj dihat (in znojit).
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ta lučka po principu nikole tesle se mi zdi super kok opisujete.

Sem doma cca 20m od gozda in komari me žerejo kot prašiča. Študiram da bi zavlekel kabl čez travnik in zadevo pozicjoniral nekam neposredno v gozd. Sej se od tam vzamejo ne?

Ker še kak teden ali dva pa me bojo celega spili. Vsako noč nafojtram vsaj 5 komadov. Okol hodim ko notredamski zvonar.
Finta je da sem alergičen na pike, in pik ne srbi samo tiste pol ure ampak še dva dni. Vseka me v hrbet pa zgleda kot da mam 3 rame.

Resnično bom zgubil živce, ker zvečer nemorem niti v miru na pir. Imam ta pršila, raid, ono za vštekat, ni da ni ampak
ne pomaga očitno smrdim al kaj. Tuširam 3x na dan, pred spanjem se namilim kot v avtopralnici, pa ne pomaga.