Kaj uporabljate doma?

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Glede na debato sem opazil, da precej uporabnikov Alter-ja uporablja tudi privatno doma Lap-tope. Sam snemam precej glasbo, Xbox igre in ostalo šaro, zato si ne predstavljam, da bi mi Lap-top laufal praktično non stop!? Na računalnik imam tudi priključene zvočnike za, da je bioljši zvok in to bi na prenosniku bilo mogoče malo čudno. Kaj menite, je danes Lap top bolj praktičen tudi za domačo uporabo? Tudi za razna snemanja in preddvajanja? Sam imam službeni prenosnik, vendar ga zakurblam privatno samo takrat, kadar je moj hišni zaseden! Sprašujem zato, ker ko bom kupoval naslednji računalnik za privatno uporabo, ne vem kaj naj vzamem...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Če ga boš uporabljal le za peko filmov, net, pisarništvo, je čist dovolj prenosnik, ki laufa cele dneve. Če pa misliš še kakšno igro zagnati pa priporočam namiznega. Glede zvočnikov nič ni čudno, sam si dam laptopa v dnevno sobo, ga priklopim na tv in na 5.1 hi-fi, in gledam filme direkt iz laptopa na tv-ju, pa ne rabim nič pečti, pa še ne rabm bluray predvajalnika, če gledam fullhd-je.

Glede praktičnosti pa, js osebno bi si želel večji monitor ne le 17", ampak se verjetno tudi s časom navadiš. Je pa res, da laptop porabi manj prostora in elektirke.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Enih 5 let sem imel samo laptop - enega za domačo rabo, drugega za službo. Domač je včasih letel tudi po mesec dni skupaj, nima mu kaj bit.

Zdaj ko so postali veliki monitorji poceni, pa imam nettop in 22'' ekran, za službo pa netbook in sem trenutno s situacijo čisto zadovoljen.

Za snemanje oz. obdelavo zvočnih posnetkov in vrtenje glasbe mi tudi zadošča.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Za igre sem sinu kupil Xbox 360, tako da računalnbik uporabljam samo za Internet, snemanje in poslušanje muzke! Torej je lahko naslednji nakup računalnik - prenosnik, brez problema!?

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Jaz imam 2 desktopa, en server, in tri laptope. Ne glede na to se najraje vecinoma uporabljam laptop. Rabim pir, se prestavim z njim na balkon, rabim hlad, grem notr pod klimo. Tud ze v bazenu sm delu z njim, no laptop je bil zunaj vode :p

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
tri latope uporabljaš ? jaz mam služben laptop pa doma stacionarca pa me ob živce spravlja, bo treba počasi zmigrirat vse na prenosnik pa mir
grin1.gif

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Ves čas sem imel občutek, da je prenosnik bolj nežna stvar kot namizen komp in zaradi tega tudi bolj pokvarljiva roba!?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
jst uporabljam že 2 meseca prenosnika pred tem sem mel fiksni pc...in sem zadovoljen s laptop-om
wink-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Glede na debato sem opazil, da precej uporabnikov Alter-ja uporablja tudi privatno doma Lap-tope. Sam snemam precej glasbo, Xbox igre in ostalo šaro, zato si ne predstavljam, da bi mi Lap-top laufal praktično non stop!? Na računalnik imam tudi priključene zvočnike za, da je bioljši zvok in to bi na prenosniku bilo mogoče malo čudno. Kaj menite, je danes Lap top bolj praktičen tudi za domačo uporabo? Tudi za razna snemanja in preddvajanja? Sam imam službeni prenosnik, vendar ga zakurblam privatno samo takrat, kadar je moj hišni zaseden! Sprašujem zato, ker ko bom kupoval naslednji računalnik za privatno uporabo, ne vem kaj naj vzamem...

Imam Dell Inspiron 6400, zdaj jeseni bo star 3 leta. Sprva sem ga uporabljal samo za faks, od lani maja dalje pa je nadomestek stacionarca, nanj imam priklopljen usb tipkovnico, mis in 22" monitor na vga. Je v bistvu prizgan 24/7, razen ko ga rabim kje drugje. Ni nekih tezav, se ventilator se ne zaganja, tako da se ne pregreva s casom kaj vec. Edina stvar ki je ze bolj v kurcu, je baterija (zdrzi ravno 10 min), a to je pricakovano.

Osebno nebi vec sel na stacionarno kisto, ze zaradi tisine laptopa proti kisti.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
iMac 24 in MacBook Pro 13, bom pa iMaca prodal, ker se mi samo prah nabira na njem tako da bom obdržal le prenosnik in ga po potrebi priklopil na večji zaslon.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.497
122
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
tri latope uporabljaš ? jaz mam služben laptop pa doma stacionarca pa me ob živce spravlja, bo treba počasi zmigrirat vse na prenosnik pa mir
grin1.gif
Na enmu stacionarcu mi skoz torrent laufa, pa kur kar neki cpuja in mi ni kul
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz imam 4 leta star laptop, ki ga skoraj nikdar ne premaknem in sta nanj priključena zunanji monitor in tipkalnica. Uporabljam ga za srfanje in občasno za razvijat slike iz raw formata in malo obdelave v photodhopu, če je potrebno. Nič pisarniškega, nič filmov, nič muzike, nič ostalega.

Imam še 2 cca 7 let stara desktopa pentium 4. Eden je pod televizorjem, opremljen z daljincem in dovolj nabildan, da prebavlja hd filme. Drugega prižgem max. 2x na leto, da sprintam kak recept ali kak zemljovid. Imam namreč še 12 let star laserski printer, ki je še na lpt. Podarjenemu printerju z doživljensko zalogo tonerjev se ne gleda na priključek.

Ženska ima pa še eno staro desktop kišto in netbooka. Vseh 5 računal pa se nahaja v dnevni sobi
smile-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Jaz uporabljam za doma EEEbox + 24 col monitor...uporabljam pa ga praktično za iste stvari kot jih rabiš ti (downloadanje Xbox iger, glasbe in HD filmov, brskanje po netu). Najbolj od vsega mi je všeč poraba elektrike (max 35W, običajno okoli 20W) + izredno tiho delovanje (Mybook zunanji disk je glasnejši!). Dokupil sem še zunanji DVD snemalnik in brezšično tipkovnico+miško in to je to.

1656_big.jpg

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.906
113
Da bi mel kisto, za katero se moram prestavit v drug prostor, mi niti na kraj pameti ne pade. Za internet imam netbook in sem lepo na kavcu. filme, torente in muziko ima htpc poprek, laufa 24/7, priklopljen na 107 lcd. Mam pa se en 6 let stari laptop, pa meka kdaj pa kdaj stari maznem
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz imam 4 leta star laptop, ki ga skoraj nikdar ne premaknem in sta nanj priključena zunanji monitor in tipkalnica. Uporabljam ga za srfanje in občasno za razvijat slike iz raw formata in malo obdelave v photodhopu, če je potrebno. Nič pisarniškega, nič filmov, nič muzike, nič ostalega.

Imam še 2 cca 7 let stara desktopa pentium 4. Eden je pod televizorjem, opremljen z daljincem in dovolj nabildan, da prebavlja hd filme. Drugega prižgem max. 2x na leto, da sprintam kak recept ali kak zemljovid. Imam namreč še 12 let star laserski printer, ki je še na lpt. Podarjenemu printerju z doživljensko zalogo tonerjev se ne gleda na priključek.

Ženska ima pa še eno staro desktop kišto in netbooka. Vseh 5 računal pa se nahaja v dnevni sobi
smile-1.gif

Tisine potem ne poznate pri vas
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Glasna je samo od ženske kišta, ki je itak redko prižgana. Htpc je od compaqa z enim samim skoraj neslišnim ventilatorjem. Uporabljata se pa itak samo moj laptop pa netbook, ostalo se samo občasno prižge, vsekakor pa ne vse naenkrat. Ni sile.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Že 12 let imam samo prenosnike in vedno so mi dobro služili.