Kaj ti v takšni situaciji sploh še preostane?

LuckyNo123

Zelenc'
4. nov 2009
2
0
1
Najprej lep pozdrav vsem. Včasih na sux-u, sedaj sem pa odločil, da poizkusim tukaj
pozdrav.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Prosi koga bližnjega, da ti vzame kredit ali posodi denar, poplačaj dolg in potem vzemi kredit ter vrni denar. Problem nastane, če nimaš nikogar.
Morda je potem dobro pogledat po ''zastavljalnicah'' vendar se temeljito prepričaj, da se ti izvržba takoj umakne, ko je poplačano. Da slučajno ni treba čakat še x mesecev, da se sprosti.
Sicer pa sožalje: si se naučil na boleč način, da pri takih stvareh ni več prijateljev ali drugih bližnjih.
Dobro reši.
nahrung002.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zakaj se ne dogovoris za odplačevanje kredita direktno preko tiste banke pri kateri si bil porok?
Oziroma običajno je tako, da se poroku vnovči upravno administrativno prepoved, torej da se obrok trga poroku mesečno in to je to.

Pa upam da dobiš prasca ki si mu šel za poroka in je nehal plačevati, jaz vem da ga nebi pustil oziroma bi ga najdel. Pa ne po pravni poti.

B81

22. jul 2007
37.709
10.975
113
Se strinjam, ni grše stvari, kot vzeti nekomu nekaj, za kar trdo dela.
Sicer pa sploh ne razumem, glede na plačo bi moral večji obrok imet, zgleda, da so že odbili tisto mesečno premijo, za katero je porok. Moral bi it na tisto banko, kjer je porok, si magari dat plačo tja in se zmenit osebno.
Za popizdit.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.269
7.051
113
saj ne vemo okoliščin, mogoče je bil porok svoji ženi, ali pa komu takemu..ki je res rabil in je mogče sedaj tisti brez službe ostal..

ni mi sicer jasno, zakaj prvotni kredotojemalec ni povedal, da ne bo mogel odplačati, ker potem bi si lahko avtor tega posta že vnaprje pridobil kredit na lastni banki, preden ga je začela rubit

a se lahko, v takih primerih, podpise "civilna" pogodba, med kreditojemalcem in porokom, da če pride do česa takega, kot je opisano zgoraj, ima porok pravico do enkovrednega deleža kreditojemalčevega premoženja ali pa kaj podobnega?

Aja..pa banki verjetno bolj paše, da se denar trga od poroka, ker ima potem več profita, kot če bi poroku dala kredit. Ko banka dobi izvršbo si namreč zaračuna nenormalno visoke zneske za "obdelavo" le-tega...in potem tako vsak mesec...

B81

22. jul 2007
37.709
10.975
113
Banki je bolj v intreresu, da glavnica ostane neodplačana in se plačujejo obresti
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Neumnost je danes draga ni kaj... Pa ne moreš nekomu it kar tako za poroka, razen če je tvoj tesen družinski član pa še takrat bi premislil če nista to ravno oče ali mati... Pri denarju se na žalost vse konča...

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Ne.
smile-1.gif

Dragi moji, če sem nekomu porok, je popolnoma vseeno, če mu tisti denar kar dam. In če ga sam nimam (in očitno ga tudi kreditojemalec nima), je to godlja dvojne velikosti.

Hvala lepa zanjo
uf-1.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Biti nekomu porok je res nehvaležno.

Sem slišal eno reklamo na radiu. Če kdo rabi denar, ga pošlji na stran.si in obdržiš prijatelja. Internetno stran www.stran.si - napisana stran je izmišljena, če pa kdo rabi resnično, pa jo lahko dobi na zasebno sporočilo (itak sedaj vidim, da imajo stečajne težave).

Stran je izmišljena, vse prijatelje pa v resnici pošljem na tisto stran, ki posojajo denar. Letos nisem izgubil še nobenega "prijatelja" v narekovajih.
smile-1.gif

LuckyNo123

Zelenc'
4. nov 2009
2
0
1
Praktično sem do sedaj oblajal že vse banke, pa je povsod enako. Če je blokada, kredita ne damo. Ne razumem, delam v veliki firmi, dobim več kot jurja na račun, sem zaposlen za nedoločen čas pa ne dajo. Če bi pa vzel za avto, bi pa šlo. Saj se iz kredita itak prvo poplača tista blokada in dobiš kar ostane. Še 10% dobljenega kredita bi z veseljem dal tistemu, ki bi mi ga lahko zrihtal pa nikjer ne dajo, bemtiš :]

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
A preostale odgovore si spregledal? Se gremo spet samo jambranje po forumu?
Najdi enega, da ti skešira na roko, pojdi plačat blokado, ti jo umaknejo, vzemi kredit in temu vrni keš nazaj na roko. Pika.
Banke si pa že sam ugotovil, da ne bo nič, dokler blokada ni umaknjena, tudi če boš še 10x to napisal sem gor.
Če imaš ustrezno zavarovanje ti lahko tudi jaz posodim.
grin1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
ksz

Najdi nekoga, ki bo zate vzel kredit. Položiš na račun, ko se ti sprosti blokada najameš kredit za poplačilo dolga. Vmes se s tistim, ki jemlje kredit zate, dogovorita za neke vrste kavcijo - avto, karkoli. Vse skupaj zapišita tudi na papir in oba podpišita (nekaj v stilu ta in ta posoja 14k€ temu in temu za namen poplačila blokade trr-ja. Kavcija predstavlja ta in ta predmet, ki ga tisti, ki posoja, zadrži dokler mu ne vrneš denarja.).

In za božjo voljo, najdi človeka, ki ti je dolžen in izterjaj denar. Na lep ali grd način.