Kaj ste našli/dobili in vam je ostalo v spominu

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zvona mi jue dal idejo, ker je odprl temo kako je zgubil kuverto z dinari...

Torej kaj ste vrednega našli na ulici/kjerkoli oz. kaj ste vrednega dobili kar tako podarjeno (to bo redkost vrjetno)

Sam sem nasel v živlenju ene 5 denarnic, 2 sem vrnil (eno sem "spraznil" in poslal na naslov na osebni, spraznil pa sem
jo zato, ker ko sem prvo vrnil in se zato peljal 15km daleč, sem dobil samo en hvala in zaloput z vrati) ostali 2 ali tri pa
so bile brez podatkov z več ali manj drobižem ko so še bili tolarji....

Najbolj v spominu mi je ostal en specifičen bankovec... Mislim da je blo ravno ko so k nam prišli evri, oz še "na začetku",
in ravno sem kupoval digitalca in sem bil orng "prekratek" za željenega, zato sem pač želel kupit manj specialno zadevo...
Po tednu iskaqnja pravega in pogajanja z št. na TRR, sem se odločil za en model ki je stal 289, (željeni pa cca. 200 več).
Parkiram na Tržaški, stopim z avta, čekiram žepe če mam vse potrebno, šetam proti vhodu ko glej ga zlomka, RUMENKO
križa mojo pot. Poberem, nikjer nobenga.... Nisem dolgo razmišljal pri nakupu v naslednjih 10ih minutah
smile-1.gif

Nekaj je vedlo da si zasluzim tistega digiča in usoda se mi je prikrojila
smile-1.gif
Hvala.

Torej kaj ste takega našli in ali vrnete denar z najdeno denarnico vred...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Aja še na topik da dokončam;

V osnovi vrnem denarnico, brez denarja, sdi ga prisvojim kot nagrado ker bom vrnil denarnico z vsemi kreditkami&stuff.

Vrnil bi "celo" le v primeru da bi šlo za otroško denarnico z 100+€, ker pol bi mi blo jasno da je otrok za nekaj šparal,...

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
1x sem v petek zvečer na tleh našel 10€, dal sem za meter jäger cole družbi.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Na ulici sem našel ženo.

Še moj nasvet: če kaj najdete, dajte to takoj vrnit lastniku, ne pa čakat, ker potem ne bo niti hotel sprejet nazaj.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Enkrat sem s prijatelji šel na Horsa... In ravno pred kioskom bi kmalu odletel, ker sem hodil po šnernicah... Jih zavežem in pod podplatom zagledam samega presamcatega Ivana Cankarja:) Še isti večer smo ga spustili po grlih:)

Kot otrok pa sem na sprehodu našel denarnico z dvema dobrima plačama. Šla je na policijsko postajo, kjer je lastnica ravno prijavljala izgubo. Ne spomnim se koliko, ampak stisnila mi je kar lepo vsotico takrat...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Enkrat na morju sem v kampu na Hrvaškem na recepciji plačevala s tolarji, dala sem ji 1000 SIT, receptorka pa mi je vrnila 500 kun :D Ne spomnim se kako je do tega prišlo, ampak vem, da sem nazaj dobila več kot sem plačala
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.957
-8.677
113
3, 5 in 7 bivših jurjev našel v bankomatu-nekdo pač ni vzel denaja. Na tleh pa 2x1 jurja in 1x5 jurjev.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Enkrat na morju sem v kampu na Hrvaškem na recepciji plačevala s tolarji, dala sem ji 1000 SIT, receptorka pa mi je vrnila 500 kun :D Ne spomnim se kako je do tega prišlo, ampak vem, da sem nazaj dobila več kot sem plačala
smile-1.gif

Kakih 7 let nazaj sem šel na kresovanje z dvemi tolarskimi jurji v denarnici, domov pa sem se vrnil s Kobilico in konkretno pod gasom. In ne, nisem bil na bankomatu vmes, sem šel preverit. Zdej pa, ali sem katerga izropal, ali pa je kelnarca bila še bolj nažgana kot jaz...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
bravo! prazno denarnico prineses nazaj, denar pa v svoje zepe. sem imel taksen primer in zapomni si, da bo tudi tebe doletelo nekaj taksnega, ko bos najmanj potreboval. pezde stajerski, mamin sincek.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Že to je veliko vredno, da človek dobi dokumente nazaj!

Je pa kolega enkrat po prekrokani noči pred Olimpija burekom v lj dobil na tleh 200 dolarskih bankovcev, zvitih skupaj. Dal vsakemu od kolegov 20$ in plačal taxi. Še zdj nosim tistih 20$ v denarnici.
grin1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Ne spomin da bi kdaj našel kaj večjega. Sem pa sam pred "kratkim" pozabo denarnico v McDonaldsu. Grem nazaj, tam mi reče delavka da niso našli nič. Po enem mescu, po radiu objavijo da so našli mojo denarnico in naj priodem po njo v MCDonalds. Viso in bančno sem sicer že odjavil, ampak osebne zdravstvene itd. pa nisem rabo dat ponovno delat. Ko sem prišel po denarnico, sem tistih 20€ kaj je blo noter dal, delavcem za kafe.

V drugem primeru ko sem zgubo denarnico, pa mi jo je policija prinesla na dom po ene 3 mescih. Pridem domov, pa mislim, "fak kareta pri nas doma" kaj sem te zopet naredo :S
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Denarnico sem izgubil samo enkrat v življenju, pred kakim letom v Europarku. Naenkrat slišim iz zvočnikov: ''Javite se na informacijah'', jaz WTF kaj sem naredil, in tam na pultu vidim svojo denarnico, sem jo na blagajni pustil in jo je prodajalka prinesla.

Našel pa nisem nobene, tudi drugače nič takega, kar bi mi ostalo v spominu. Letos sem edino na morju dal bankovec za 200 kun za pijačo in dobil vrnjeno kot da sem dal 500 kun (okoli 400 kun).