Kaj shraniti pred formatom ?

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
treba bo na novo postraviti winse. Ker pa več glav več ve, me spomnite, kaj se iz stare kište naj ne bi pozabilo shraniti, preden začnem s formatiranjem. Zaenkrat sem se spomnil na:
- outlook.pst
- favorites za IE, Mozillo
- pomembne slike, filme, glasbo
A je še kej tazga, mal zgodaj je, pa mozag še ne dela u iber
17758-icon_confused.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Dela se kompleten backup diska, vedno, ne le pred formatiranjem. Sicer je jok in stok, če le ta odpove sodelovanje. Pa še ne moreš kaj pozabiti shraniti.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Na digitalna potrdila ne pozabi, če jih imaš v IE ali FF.
Dokumente.
Morda kakšne dowlnoade.
Če imaš naštimano, da ti sistem ali kak program hrani gesla, se prepričaj, da jih nisi pozabil.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.717
9.924
113
40
MB
pr0n
grin1.gif

če maš win7 se da dokaj enostavno izvozit vse te nastavitve in jih uvozit na sveži sistem

13. jul 2011
2.677
626
113
Če imaš le eno particijo, bi bilo dobro narediti dve, eno za sistem in programe - 150G, če imaš velik disk, sicer ustrezno manj; drugo pa za dokumente ("pomembne slike, filme, glasbo") in uporabniške datoteke.
Če se ti doma valja kakšen zunanji disk, lahko res skopiraš kar celoten disk, ker se vedno kaj pozabi - mogoče si kdaj inštaliral kakšne dodatne fonte, odlagal na namizje...

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
pridni ste, ni kaj... Sem vas malo prehitel z formatiranjem, pa vidim, da kaj dosti nisem pozabil, tako da so podatki vsi na varnem.
Se mi je pa pojavil en problem. Zdej mam not 2 diska, na C: sem na novo naložil Win7, na D: kjer so bili prej XPji, pa dobivam sporočilo

sk2-HDD-pr.jpg

sem čeknu D: in ni videti nobenih težav

7m2-HDD-pr.jpg

Je mogoče problem, ker je bil D: disk prej ta glavni, pa bi bilo potrebno kaj jumperje prestavljat (master/slave) ali je šel HDD zu grunt
confused-1.gif
Rad bi zadevo rešil, preden začnem nalagat gor programe. Raje grem po novi disk, kot da mi jutri začne srat. Lahko predlagate kakšno preverjeno orodje, ki bi mi bolj detaljno preverilo, kaj bi lahko bilo narobe z diskom in ali lahko mogoče pomaga formatiranje tega diska ali pa kar v kanto z njim ?

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pri Windowsovem testu imaš opcijo "Scan for bad sectors..." . To vklopi pa testiraj. (zna trajati)

Ali pa z HDTune : na zavihku Health piše, če je disk že sam kaj zabeležil. Error scan pa je ponavadi dober indikator, če je kaj narobe (rdeča polja namesto zelenih).

Lahko pa program od WD probaš: Data Lifeguard Diagnostic for Windows