kaj se zgodi če štamparle daš v pečico

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Zanima me, kaj bi se zgodilo če bi štamparle , dal v pečico na cca. 200 stopinj in bi se "pekel" skupaj z določenim biskvitom.

Bi štamparle tole tadevo preživel ali ne?
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Steklo je dejansko keramika in lahko preživi zelo visoke temperature (če ravno ne zliješ izjemno vroče tekočine na mrzlo steklo). Štamperle je kompakten in je iz precej debelega stekla, tako da težav ne bi smelo biti.
 

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kdo bo delezen stamperla v torti?

Nihče ne bo deležen štamprla v torti. Nekako sem si zamislil, da določen biskvit mora imeti v sredi luknjo (ki bo kasneje zapolnjena z določeno kremo). Da bo pri pečenju biskvita ostala luknja je nekako ta prostor potrebno zapolniti, kasneje ko bo biskvit pečen bo štamprle odstranjen.


Hvala za vse odgovore.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Steklu škodijo hitre temperaturne spremembe. Pri počasnih se nimaš česa bati.