Eh, samo malo sposobnosti branja je potrebno, pa se ne bi zapletali v vsako mojo besedo
Jaz sem napisal visje v tej temi:
Citat:
Tile so pa skregani z matematiko ... Za dogodek v preteklosti (oba datuma sta ze mimo) ne more biti verjetnost drugacna od 0 ali 1, razen ce so ti junaki izumili casovni stroj. Lahko pa spekulirajo za naprej
Ogo, kateremu sem z napisanim repliciral, pa je 3. oktobra 2011 napisal tole:
Citat:
Verjetnost stečaja na 31.08.2011 je 69,9%. Glede na izračunano verjetnost stečaja na 31.05.2011 je verjetnost stečaja zrastla za 3%.
(se enkrat opozarjam na oba datuma ter na datum njegovega sporocila)
Mislil sem, da je dovolj preprosto napisano, a ocitno ni tako
Spekulirati nimas kaj za stvari, ki so se ze zgodile. Verjetnost, da je Slovenija samostojna drzava, je 100%. Verjetnost, da je Slovenija se vedno del SFRJ, je 0%. Nobenih 73.594% ali kaj podobnega.
Verjetnost, da je Istrabenz sel pod vodo, je 100%.
Verjetnost, da je Sava d.d. 31.08.2011 dozivela stecaj, je 0%.
Verjetnost, da je Sava d.d. 31.05.2011 dozivela stecaj, je 0%.
Verjetnost, da bo Sava d.d. nekoc po 6. oktobru 2011 (to je danes) dozivela stecaj, je razlicna od 0%. Tukaj je mozno spekulirati, kakor uspesno pac kdo zmore.
To je vse. Namesto, da bi bilo malo neskodljivega heca na racun storasto zapisane trditve (ravno zato sem na konec nalepil se smajlija, da ja ne bi bilo nesporazumov ...), je nastala tale jara kaca, heci pa niso vec hecni, ce jih moras drugemu posebej pojasniti.