Kaj se dogaja z delnicami SAVE?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Oj

Zadnji mesec delnice SAVE padajo neverjetno in meni kot laiku zgleda, da se SAVA konkretno potaplja.

SAVA - BORZA

Je to posledica financiranje Merkurja?

Kaj zdaj storiti? Prodati ali čakati, do konca in ostati brez? Rekel sem že, da jih bom prodal kot so bile vredne 200€, pa so mi pametni borzniki rekli "nikar ne prodajaj"
bonk.gif

Menjam SAVO za KRKO, da vsaj še nekaj dobim?

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tajkunčki bodo padali kot domine
SCT
ADRIA
SAVA
ITD
Res pa ne vem kaj bo sploh še ostalo...

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Ni samo sava v dreku zaradi Merkurja. Preko Save je vključena še Perutnina Ptuj med drugim.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Telih 80 miljonov direktne izgube iz poslovanja je kaplja v morje. Frajerji imajo ene 400 Mio pufa, dospelost za 40 mio je konec leta, cekina pa še za plače ni.

Nič dobrega ne voham tlele.

Ampak so si sami krivi, so mutili na vseh koncih, in kupčkali s pufi in delnicami, še mal tajkune reševali spotoma, ko pa je prišel čas streznitve (kriza) je šlo pa vse cugrunt. Samo pri Merkurju so popušili kolk? 80, 100 mio?

Edit: Podatki iz avgusta pravijo da so pri Merkurju poslali v luft 70 mio. Torej verjetno vsaj še 1x toliko, zdaj ko je zgodba O Merkurju precej slabša kot poleti...

Nazadnje urejeno:

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Kja pa vem. Osebno bi malce počakal. Zaradi menjave vodstva bo evforija delnico poslala navzgor. Oziroma jo je že.
Zdaj je samo vprašanje do kam bo prilezla predno s5 strmoglavi.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Malo off ampak sedaj zgleda da bo še veselo...
SCT, AA in še mnogo drugih firm je totalno zavoženih na koncu so pa nekaj kot v nacijonalnem interesu in ne smejo v stečaj , reševalo se jih bo z našim denarjem, ko pa bodo spet delali dobiček bodo pa spet od nekoga drugega.
Direktorje tako uspešnih firm v atest, nadzornike krivdno osušit do zadnjega € potem bo pa red...

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
nadzornike krivdno osušit do zadnjega €
Predvsem to.
zmaga.gif
Bi prav rad videl kateremu direktorju bi uspelo zavozit podjetje in pobrat denar podjetja (na tak ali drugačen način), če bi nadzor deloval. Saj v nadzornih svetih ne sedijo taki, ki ničesar nimajo in se jim ne more ničesar vzet.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Najprej jih boš moral tožit. V našem sodnem sistemu to pomeni, da bo minilo 7 let do prvega branja na sodišču, do sodbe bodo toženi povečini že pokojni.

Ogo

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Konkretno se kažejo posledice tajkunizacije. To je to. Kot domine bo začelo padati vse.

maremm

Pripravnik
26. dec 2010
357
0
16
Odpiram to staro temo, ker imam nekaj delnic od Save še od certifikatov in so me danes klicali nateguni od Delnica d.o.o. Kot vsi mega finančni strokovnjaki, bi mi svetovali kako naprej in kam se splača vlagati
grims-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tile so pa skregani z matematiko ... Za dogodek v preteklosti (oba datuma sta ze mimo) ne more biti verjetnost drugacna od 0 ali 1, razen ce so ti junaki izumili casovni stroj. Lahko pa spekulirajo za naprej
smile-1.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Tile so pa skregani z matematiko ... Za dogodek v preteklosti (oba datuma sta ze mimo) ne more biti verjetnost drugacna od 0 ali 1, razen ce so ti junaki izumili casovni stroj. Lahko pa spekulirajo za naprej
smile-1.gif

Si sploh prebral link? Če si ga, si ga zelo površno.

Tale "junak" je napovedal propad Istrabenza, ko je še vse raslo in je najbolj kompetenten komentator na forumu Financ. Če želiš kaj vedeti o ekonomiji in realni gospodarski situaciji v Sloveniji, beri njegove prispevke.
cool-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Seveda ne - komentiral sem napisano (od Ogota). Kam pa pridem, ce grem brat vsak link na Internetu ? Ce ne bi slucajno sem prijadral, bi se lahko vrtel kar naprej v krogih ... ogroooooomnih krogih.