Kaj se dogaja v letalstvu?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Si bom sposodil del tega kar je DrM007 napisal v temi o Chemtrailih.

"On any given day, more than 87,000 flights are in the skies in the United States. Only one-third are commercial carriers, like American, United or Southwest. On an average day, air traffic controllers handle 28,537 commercial flights (major and regional airlines), 27,178 general aviation flights (private planes), 24,548 air taxi flights (planes for hire), 5,260 military flights and 2,148 air cargo flights (Federal Express, UPS, etc.). At any given moment, roughly 5,000 planes are in the skies above the United States. In one year, controllers handle an average of 64 million takeoffs and landings."

Grafični prikaz za boljšo predstavo:
usa-flightpaths750.jpg

Torej to je en dan v ZDA, ti si pa naštel 5 dogodkov v enem letu po celem svetu. Možnosti da padeš dol so minimalne.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Glej na to s pozitivne plati: če padete dol, boš v vseh cajtngih in na TV, pa še kakšna žalna seja bo. Če vas bo v avionu več Slovencev, zna bit še kak dan žalovanja.
cool-1.gif

Pa če bo kdo odprl temo na alterju bo vsaj ene 100x pisalo R.I.P..
hysterical-1.gif

Upam da se boste spomnili mene in mi zaželeli R.I.P.
hysterical-1.gif

Citat:
@Sančo: kdaj greš pol v Tunizijo?

1.10.2008 za 14 dni.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Daj ti malo še zgornjo pripeto temo poglej-da se Posavci izkažemo.

Itaq si prišparal ker nisva šla nič na pir.
evil.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko kak link? Me zanima razporeditev in sistem, po katerem so ocenjevali. Glede na število potnikov, glede na prepotovane kilometre, glede na vožnje...

Jaz ne bi nikoli pomislil na gondolo... Kaprun, tista zadeva v Italiji... pa to je samo zadnjih 10 let.

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Čez približno en mesec odfrčim z letalom na dopust. Ker še nikoli nisem letel z letalom, me rahlo panika grabi. V zadnjem tednu ni vse rožnatu v letalstvu. Torej mogoče da bo to izlet brez povratka
evil.gif

Najprej se je zgodilo to
Nesreča na splitskem letališču
V španiji strmoglavilo letalo
v Kirgiziji strmoglavilo letalo
Preplah na puljskem letališču, Ryanairove težave, itd
Za bonus pa še to
shocked-1.gif

V Sudanu ugrabili potniško letalo

Kakšne so kaj vaše izkušnje z letenjem, letali itd...
Naj opravičeno razmišljam o odpovedi dopusta?
confused-1.gif

Srečnoo
evil.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Vprašanje si dal v "spam" kotiček, kjer se pač nagaja.
Za vsaj nekaj oseb, ki so ti odgovorilie vem, da če bi le to vprašal v npr. Popotniški malhi, bi bili malo bolj resni.
Sicer pa verjetno nisi pričakoval odgovora: Ne, vse je krasno, pojdi, nič se ti ne bo zgodilo,...

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
1.10.2008 za 14 dni.

Ahhh nimas se kaj bat. Eksplozije kerozina so v oktobru full redke, pa tud C4 bolj tezko vziga.
evil.gif

Srecno pot.
wink-1.gif

Edit: ce te je res strah se pa opravicujem. Odmevne nesrece so, vem, ko je veliko zrtev, ceprav je res najbolj varen prevoz... Ampak, ce samo na to studiras pol...
Lej kaka je verjetnost, da te povozi gliser v vodi - skoraj 0 ? Pa je letos ze par nesrec na hrvaskem....

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sem mislila tudi topic odpret, pa se mi je zdelo brezveze, da ne bom podoživljala tega...
V glavnem, malo me je strah letenja. Namreč moj bivši sosed ima eno letalo tako cesna malo in nas je dalj časa vabil, da nas malo pelje naokrog. Jaz sem bila prepričana, da ne bom sodelovala, sem samo pospremila moja dva na letališče in na koncu so me skoraj dobesedno potisnili v letalo in pravzaprav sem prvič skusila to na silo hehe.
Letos smo leteli v Tunizijo , pa mi je bilo pravzaprav zlo cool kot mali otrok sem opazovala vse kaj se dogaja, pol pa ko smo začeli pristajati proti Monastirju, sem rekla, kaj se zdaj dogaja in je dragi se hudomušno pošalil, da mu je bencina sfalilo.
Takrat sem prvič dobla občutek in misel, da bi lahko šlo kaj narobe. Grozen občutek, mi je pokvarilo vse apetite.
Naenkrat tisti strah in misel na to kaj bi se lahko zgodilo. Naredil je strahotno napako, ampak včasih se rad šopiri s tem kako je močen, ne pa da bi pomagal.
Nazaj grede smo meli zamudo, ker smo meli tehnične težave, ki so jih kao odpravili. Bil je toliko 'pameten', da mi tega ni povedal, ker sem bila boga od sončarice, na letu sem pa bila cela v strahu in zakrnjena, polna tesnih misli. Ko smo pristali sem napol jokala.
Tako mučnega leta nikomur ne privoščim. Na koncu je pristopila družina k meni, ki sem se skoz pogledovala k njim, če je vse ok in so se pošalili, če se vidimo naslednje leto in so me pomirili, da je včasih na začetku pač tako.
Rabla sem en teden, da sem si oddahnila od teh muk.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Sanco, priporočam kako fear of flying internetno stran, kjer se boš malo pomiril, če so dvomi.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Za tolazbo, tunizijski prevozniki so eni najbolj varnih (kar se tehnike tice). Pa v povprecju bi tkole na uc reku, da majo opremo med novejsimi (vsaj Nouvelair ki zadnje cajte vozi charterje iz evrope ima manj kot leto stare Airbuse).

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Hehe, ko bi ti vido kakšno vzdušje. Nobene muzike, samo arabske nenasmejane face.
No, sicer smo pa leteli z Nouvelair, z airbusom 320, vendar ni bil najnovejši.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
V evropi Nouvelair uporablja A320-200 samo tiste ki so od 2006 kupljeni dalje. Se pravi MAX 2 leti. Za slovenske charterje kakor sem seznanjen uporabljja A320-214 kupljen spomladi 2008. Je pa vse mozno...
S kero agencijo si pa letela ?

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
314
2
18
Pojdi na kak medcelinski let. Po tistem ti bo na Adrii in podobnih cuckih letenje postalo samoumevno
cool-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

"In neglede na to, letalski promet ostaja najvarnajši način potovanja... verjetno?"

Mislim, da je okoli 1 katastrofalna nesreča na 1.000.000 poletov. Če pa gledamo glede na kilometer poti in to primerjamo z avtomobilom, pa so številke še bolj v prid letenju.

Najbolj varno prevozno sredstvo je žičnica/gondola/vlečnica (kljub Kaprunu), ampak tak se verjetno ne da prit v Tunizijo
grin1.gif

Kaprun štej pod vlake...
Imaš pa Cortino, kjer je asshole USA pilot iz Aviana presekal zajlo in je gondola dol padla, pa precej let nazaj Nassfeld ko se je snela 4seda z enga stebra.... Ma ne bom peš gor hodu k me bo zih fršlok...