Kaj proti nadlegovanju ?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj ponujajo operaterji za pomoč proti ponavljajočimi se nadlegovalnimi klici s skrite številke.
Kaj pa policija ? Kdo tretji ?

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.369
113
Poglej če lahko na telefonu nastaviš da ti ne zvoni če številke nimaš v imeniku

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Prijava operaterju, potem klicočega obvesti njegov operater, če ne preneha ga (začasno) izklopijo. Če gre za kaj resnejšega lahko vključiš policijo.

Če imaš pameten telefon, ti lahko pomaga kak programček. Npr. MCleaner.

Lahko pa vklopiš SMS za zgrešen klic, ko je telefon nedosegljiv. In potem probaš zmanipulirat nadlegovalca, da te po prvem klicu pokliče še enkrat, ampak takrat je tvoj telefon že ugasnjen - in dobiš SMS z njegovo številko. Potem pa mu lahko vrneš milo za drago.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kako boš dobil njegovo številko? V SMS od zgrešenih klicev bo najbrž pisalo "skrita številka"?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Pri Simobilu piše takole:
Citat:

Opombe in nasveti

* V primeru, da imate na svoji telefonski številki aktivirano preusmeritev oz. vklopljeno storitev Odzivnik za čas nedosegljivosti, bo storitev SMS zgrešeni klic delovala samo v primeru, če vam klicatelj ne bo pustil glasovnega sporočila.
* Uporabnikom VPN omrežja se v prejetem sporočilu SMS ne izpišejo izbrane kratke številke uporabnikov, ampak običajne, dolge številke.
* Klici iz skritih številk se beležijo in so prikazani v sporočilu SMS.
* Storitev SMS zgrešeni klic beleži le glasovne klice. Video, fax in podatkovni klici se ne beležijo.

Vir

Ampak če sem iskren nimam pojma kaj to pomeni.
redface-1.gif

Da dobiš številko ali samo informacijo, da te je klical nekdo s skrite številke?

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
V primeru, da te nekdo kliče s skrite številke med časom ko imaš izklopljen telefon sporočila ne dobiš. Kot, da te ne bi nihče klical.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Tudi na Mobitelu lahko to vklopiš (privzeta nastavitev je, da ne dobiš sms-a).

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Če kliče s skrite zakaj se v prvi vrsti sploh uglasiš? Jaz osebno se ne.
Kot drugo skrite številke imajo lahko samo naročniki tako, da se lahko uglasiš in rečeš vem, da maš to številko na naročnino naprej bo pa že policija ukrepala, če me še 1x pokličeš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ni res. Tudi mobiuporabniki lahko skrivajo številko. Vendar se ob vklopu tega zahteva osebni dokument ter podpis da zelijo vklop.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Sem mislil, da je samo za naročnike
redface-1.gif
no če je pa treba za mobi uporabnika osebni dokument dat je pa skoraj isto kot za naročnino v tem primeru je nadlegovalec znan ker je mogel dat v vsakem primeru svoje podatke.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Policija ne bo takoj ukrepala.
Sledi opozorilo s strani operaterja, kasneje izključitev številke in šele potem policija.
In tudi takrat ne boš izvedel kdo je, ampak šele takrat, če bo že prišlo do sodišča ko se boš srečal s tem "klicateljem".

Sem imel podoben primer "nadlegovanja" in se pozanimal pri operaterju kako poteka cel postopek.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Pri Mmobilu lahko skrijes stevilko brez kaksnih papirjev (vsaj do 2009/04/25 je slo, ko sem zadevo sprobal).
Lp