Kaj proti muham in mrčesu?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Za v stanovanje potrebujem nekaj močnega
evil.gif

Odpadejo tiste male napravice, ki se v elektriko vklopjo in vse kar deluje na principu izhlapevanja strupov.
Tudi kakih rumenih lističev ne bi imel.

To že imam, pa bo letelo v smeti, ker je totalno ne upoabno http://www.ebay.co.uk/itm/UV-I...=item3f31afea23

Ali naredim par domačih pasti iz plastenk
http://www.dnevnik.si/dom/varnost/z-enostavno-pastjo-se-znebite-nadleznih-os-in-music

Ali kupim nekaj takega?
http://www.ebay.co.uk/itm/20W-...=item2331f4742d

Ima kdo izkušnje?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
preizkusili smo že vse
najboljši so "komarniki" oz nekaj v tem stilu. mreža na okna in na vratih
tiste pasti so sicer učinkovite ampak ne za v bajto. sicer pa te pasti tudi privabljajo žuželke, tako da bi načeloma morale biti postavljene okoli bajte na oddaljenost nekaj metrov

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
komarniki načeloma odpadejo. Razen če obstajajo takšni, da se montirajo brez vijačenja in lepljenja, pa še nekaj strešnih oken imam:(. Pa na vhodna vrata ga ne morem dat, ker mora biti prost prehod. Za na vrata bi lahko une grde trakove obesil:(

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
obstajajo montažni dvostranski lepilni trakovi, ki so primerni za take rešitve. obstjata dve vrsti teh trakov. eni se lahko odstranijo eni ne.
načeloma en trak za eno povprečno okno.
vsake tolk cajta imajo take montažne komarnike v lidl/hofer za neko razumno ceno.in si jih sestaviš in zalepiš drugače pa baubau če je panika
to so pač moje izkušnje. vsa kemija, elektronika in kaj vem kaj še ni dalo ustreznih rezultatov. seda pač občasno kakšna muha zaide prej pa je bilo polno tega

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
komarniki načeloma odpadejo. Razen če obstajajo takšni, da se montirajo brez vijačenja in lepljenja, pa še nekaj strešnih oken imam:(. Pa na vhodna vrata ga ne morem dat, ker mora biti prost prehod. Za na vrata bi lahko une grde trakove obesil:(

Obstaja samo je precej drago, pa še sedaj po 2h letih sem bolj kot ne nezadovoljen
smile-1.gif

Je pa narejeno na zatiče, ki se zataknejo na notranji rob okvirja, tako da ni vrtanja in lepljenja...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj si pa nezadovoljen?

nakonc se bo izkazal, da bom moral sam naredit pa še 3x cenej bo:)

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz sem imel takega na zatiče, pa sem ga raje prilepil z montažnim trakom 100% zadovoljen. tisti zatiči so bolj tak-tak.
kaj dosti ceneje pa ne bo če sam delaš . v lidl/hoferju so bili pod 20€, točne cene pa ne vem več

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Preskusil sem prvi dve varianti in jih bom uporabil tudi letos. Vendar imam te zadeve z UV (???) lučko zunaj, prav tako plastenke z mešanico kvasa in sladkorja. "Ulov" je na obeh variantah kar konkreten, kljub temu pa imam na dveh oknih še komarnike s samolepljivim trakom.
V stanovanju pa imam to, kar ti ne želiš - v vtičnico priklopljene napravice s kemijo. Ker v vsaj šestih letih stalne uporabe tega nisem opazil nobenih zdravstvenih problemov pri nikomer iz naše družine, vključno s štirinožci, bom imel to vklopljeno tudi letos.