Kaj pomeni P z 3 črticami

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kaj pomeni ta P z 3 črticami? Navodil ne najdem, na netu tut ne
smile-1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Parkirna luč - če pri ugasnjenem avtu 'prižgeš' levi/desni smerokaz, ti sveti leva/desna pozicija.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
hvala. A potem mi celo noc gori ena pozicija in kako je z akumulatorjem? Mi sprazni celega cez noc
smile-1.gif

btw - zakaj bi recimo clovek pustil eno pozicijsko prizgano??? Zaradi tega, da ga ostali avti opazijo???

gr69

Guru
15. dec 2009
11.639
2.690
113
še v SLO - ampak komaj
1. naj ne bi spraznilo akumulatorja "čez noč" - je žarnica "brljivka" - spredaj in zadaj po 5 W

2. namenjeno je ob parkiranju ob cesti - če parkiraš ob desni strani daš levi žmigavec - in ti sveti pozicija samo na levi strani /se pravi tisti, ki je bolj izpostavljena)

je pa tole na vozilih iz VW grupe bolj kot ne standard in sploh ni označeno na ročki

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Evo sem testiral pri meni, dela kul, ampak ko dam kljuce ven iz avta in pustim recimo levi smerokaz, mi v avtu piska non stop na eno sekundo opozorilo. In potem ce zaprem vrata se piskanje ugasne, levi smerokaz pa gori
smile-1.gif
potem ponovno odprem vrata in ponovno piska, dokler spet ne zaprem vrat ali pa zazenem avtek.

Ok kul, hvala za obrazlozitve, ce sem iskren, po 2 letih prvic opazim kaj takega na mojmu avtu, cuj
smile-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
hvala. A potem mi celo noc gori ena pozicija in kako je z akumulatorjem? Mi sprazni celega cez noc
smile-1.gif

btw - zakaj bi recimo clovek pustil eno pozicijsko prizgano??? Zaradi tega, da ga ostali avti opazijo???

kolk si dal za izpit in cpp??
confused-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
OFF: pri tem se spomnim Oplovega sistema za prižiganje luči v kabini z izvlekom stikala za luči. Se pogovarjava z lastnikom Astre (takrat sem jo tudi sam imel) in pravi, da je z avtom zadovoljen, le da ga moti, ker ne mora prižgati luči v kabini, brez da bi odprl vrata. Ko mu pokažem, je skoraj dol padel - avto je imel že tri leta - še danes se reživa na ta račun

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Še ena. sosed kup astro pa upraša kje bi lohka kupu lev špegu, pogledam špegu pa ga uprašam zakaj bi pa menju?
pa prbije, ja lej črto... počeno je
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
smile-1.gif

kolk si dal za izpit in cpp??
confused-1.gif

isto sm se tud jest vprašal...
confused-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
carja sta res!

pač nekteri tega še nkol niso uporabljali in ga posledično parkirne lučke niso nkol zanimale, kot tudi kaj se zgodi z akumolatorjem....

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
carja sta res!

pač nekteri tega še nkol niso uporabljali in ga posledično parkirne lučke niso nkol zanimale, kot tudi kaj se zgodi z akumolatorjem....

tole me skrbi: btw - zakaj bi recimo clovek pustil eno pozicijsko prizgano??? Zaradi tega, da ga ostali avti opazijo???
po moje bi vsak šofer moral tole vedeti....
če ne ve je pa car al kaj?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
carja sta zato ker kadar kdo česa pač ne ve, mora takoj vrniti izpit al pa povedat kok je dau za njega, c'moooon...

tud mene niso učil tega v avtošoli, še nikoli nisem bil v takšni situaciji, da bi jih moral uporabiti pa vem za to zadevo in kdaj se uporabi... nekateri pač ne vedo in jih ni treba takoj obsojat

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
hellow evo me
smile-1.gif
da vam odgovorim

ni blo pršuta in terana, za pršut ni blo dnara (izpit je drag
smile-1.gif

na cppju tega nismo govoril, ker sem izpit delat še leta in leta nazaj, ko tega avtomobili žal niso imeli. pa tudi dvomim, da se danes na cppju učijo vsako funkcijo avtomobila, ki jo avti imajo (led lučka za mrtvi kot v zunanjem ogledali, navigacija, ustni ukazi avtomobilu: recimo klima 22 stopinj...ipd) - to bi bil absurd... na cppju smo se učili pravila v prometu kar je poanta celega cppja, če ste se pa nekateri učili funkcije avtomobilov, mislim, da bi vi morali ponovno na pravi cpp in se učit pravila v prometu.

sory ker sem vprašal tako "neumno" vprašanje, očitno bi po vaših merilih moralo 90% voznikov vrnit izpit, saj ne poznajo vsake podrobnosti in novejše tehnologije, ki jo nekateri avtomobili pač ponujajo!

predvsem sem vprašal kaj pomeni tak P zaradi tega, ker sem mislil, da ima avto pomoč pri parkiranju (samodejno parkiranje bočno, tako kot to imajo avtomobili z malo boljšo opremo).

Eto
smile-1.gif