Kaj pa otroci?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kdo je bil pa potem tisti, ki ga je spestal (neprivezani) potnik z zadnjega sedeza ? Ce se prav spomnim, je bilo ravno to to, da ne bi bil mrtev od trka, ce ga ne bi od zadaj zabilo naprej. Za otroka se mi ne zdi tako zelo verjetno, da bi tudi odtrgal sedez, ce bi ga ze odneslo naprej, to je bila moja poanta na vprasanje koliko je sploh razlike ce sedi spredaj ali zadaj.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Včeraj sem na Šmartinski stal pred semaforjem, ko se zraven ustavi berlingo. Ko sem pogledal dol nisem mogel verjeti očem. Ker je bil avto dostavnik se pravi voznikov in sovoznikov ssedež, je tip dva mulca stara okoli 3-4 leta posadil na prednji sedež in vozi. Niti8 z varnostnim pasom jih ni pripel ( čeprov ne pomaga bogvekaj ). Si ne predstavljam kaj bi se zgodilo z njima če bi se slučajno zaleteli.
stupid-1.gif
Saj ne da bi kakorkoli opravičeval tako početje , še manj pa da bi ga podpiral ampak če si dovolj star da so te starši še prevažali kot dojenčka v naročju na prednjem sedežu fička s "kurjimi" vrati ali pa da si kasneje skakal po zadnjih sedežih in se vozil brez otroškega sedeža ker jih takrat še niso poznali, pa avti so bili brez varnostnih pasov.....itd
In če smo mi preživeli, bo še kdo... Pred časom je na to temo krožil mail....točno tako kot je res bilo....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Bil je predsednik uprave Petrola Franc Premk. Umrl je zato, ker njegov sodelavec, ki je sedel za njim, ni bil pripet in je zato pri čelnem trčenju poletel naprej in Premku zlomil vrat. Smuči skakalcev pri Premkovi smrti niso imele nič zraven.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Včeraj sem na Šmartinski stal pred semaforjem, ko se zraven ustavi berlingo. Ko sem pogledal dol nisem mogel verjeti očem. Ker je bil avto dostavnik se pravi voznikov in sovoznikov ssedež, je tip dva mulca stara okoli 3-4 leta posadil na prednji sedež in vozi. Niti8 z varnostnim pasom jih ni pripel ( čeprov ne pomaga bogvekaj ). Si ne predstavljam kaj bi se zgodilo z njima če bi se slučajno zaleteli.
stupid-1.gif
Saj ne da bi kakorkoli opravičeval tako početje , še manj pa da bi ga podpiral ampak če si dovolj star da so te starši še prevažali kot dojenčka v naročju na prednjem sedežu fička s "kurjimi" vrati ali pa da si kasneje skakal po zadnjih sedežih in se vozil brez otroškega sedeža ker jih takrat še niso poznali, pa avti so bili brez varnostnih pasov.....itd
In če smo mi preživeli, bo še kdo... Pred časom je na to temo krožil mail....točno tako kot je res bilo....

Ne se zajebavat. Res je, vsak bo preživel, dokler ne bo nesreče. V nesreči pa niti slučajno. Pred časom je bila nesreča pri Brniku, spet čelno trčenje. Dedek in babica sta imela na zadnjih sedežih majhna otroka, v otroških sedežih, vendar nepripeta. Posledica nesreče sta bila dva mrtva otroka. naliM je lepo pojasnil, gostota prometa je višja, zato je tudi verjetnost za nesrečo večja, poled tega so pa tudi hitrosti višje, zato so posledice nesreče lahko bolj tragične.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Točno tako. In danes se šteje leto 2010 ne 1980 t5ako da za moje pojme je skrajno neodgovorno izgovarjati se na ...včasih je bilo tako pa..... Sam imam službeni kombi in vrtec 1km stran od doma pa sem še vedno premontiral otroški zic iz avta v kombi če je bilo to potrebno, marsikdo bi pa otroka samo posadil na sedež in ga MOGOČE pripel z varnostnim pasom.

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Bravo!
zmaga.gif

Tudi sam se spomnim norosti izpred 17ih let, ko se nas je v jugota nabasalo 7 ljudi - mama in še 6 mulcev in smo se tako vozili 12 km stran na trening. Spomnim se tudi, da smo se enkrat peljali mimo policajev, ki so delali kontrolo prometa, pa nas nihče ni niti grdo pogledal.
stupid-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
ksz
ja samo včasih pred 30 leti je bilo 5x manj prometa, pa hitrosti manjše, pa 5 več smrtnih žrtev kot danes. koliko je bilo takrat ranjenih napram danes pa nimam podatka v glavi.
in to so dovolj veliki razlogi da se otroka vozi po cpp v avtu.
Na žalost pa še vedno vidim kako otroci stojijo med sedežema spredaj (pred zadnjimi sedeži in se pogovarjajo s starši).
za take je mogoče res edina rešitev DVD v vzglavnike

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Bil je predsednik uprave Petrola Franc Premk. Umrl je zato, ker njegov sodelavec, ki je sedel za njim, ni bil pripet in je zato pri čelnem trčenju poletel naprej in Premku zlomil vrat.
Pa je oni odzadaj preživel?
Se je vsaj opravičil?

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
ksz
ja samo včasih pred 30 leti je bilo 5x manj prometa, pa hitrosti manjše, pa 5 več smrtnih žrtev kot danes. koliko je bilo takrat ranjenih napram danes pa nimam podatka v glavi.
in to so dovolj veliki razlogi da se otroka vozi po cpp v avtu.
Na žalost pa še vedno vidim kako otroci stojijo med sedežema spredaj (pred zadnjimi sedeži in se pogovarjajo s starši).
za take je mogoče res edina rešitev DVD v vzglavnike

Pred 30imi leti je na naših cestah vsako leto umrlo 700 ljudi
roza.gif

Je pa zanimiva še ena statistika, ki drži pri nas že skoraj 40 let: število smrtnih žrtev na avtocestah je ves čas 1% vseh.

Glede na to, da je prometa danes (čez palec) 10x več, kot leta 1972, ko so odprli prvo našo avtocesto (do Postojne), je to tisti podatek, nad katerim bi se morala naša država, ki spet hoče ukiniti vinjete, hudičevo zamisliti.

Hudičevo. Zamisliti.
smirk-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Bravo!
zmaga.gif

Tudi sam se spomnim norosti izpred 17ih let,....
Mene pa zanima kaj bo čez 17 let strogo prepovedano in hudo kaznivo, od tega, kar danes smatramo za čisto varno in je dovoljeno? Pa se bomo takrat spominjali norosti izpred 17-tih let.
Ima kdo kakšne ideje???

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Zdravo pamet recimo. Te primanjkuje, ker se ljudje slepo drzite predpisov.

V zivljenju ni vse crno belo.