Kaj pa otroci?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Ženska, ki ima toliko alkohola v sebi ne sme dojiti
evil.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Taki bi mogli odredit kak tedenski/mesečni odvzem otrok, pa naj jih socialna prevzame.

Najbolj bedno pri tem pa je itak to, da otroci v tem primeru trpijo,...

...ja, pa staršu zračunat prav vse stroške ki nastanejo v zvezi s tem
smirk-1.gif

L.p.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Brez zamere ampak tudi socialna ni to kar bi morala biti.

Še vedno ne razumem primera, ko so dali punčko materi, ki živi pri starih starših, čeprav jo je dedek spolno zlorabljal.

stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Brez zamere ampak tudi socialna ni to kar bi morala biti.

Še vedno ne razumem primera, ko so dali punčko materi, ki živi pri starih starših, čeprav jo je dedek spolno zlorabljal.
stupid-1.gif
Misliš rečt, primer, kjer je užaljen oče obtožil dedka, da je punčko spolno zlorabljal. Drugih znakov zlorabe pa ni. (a je bil zraven da ve?)
In ki kljub temu, da mama ne živi več pri svojih starših otroka materi noče dati. Zakaj ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
ksz

Glede na dozo je obligatorno pridrzanje. Ker so otroci brez varstva se obvesca drugega skrbnika ali CSD. Vsak odgovoren policist pa bo o primeru v vsakem primeru obvescal CSD, tudi ce otroka prevzame drugi skrbnik.

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.578
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Včeraj sem na Šmartinski stal pred semaforjem, ko se zraven ustavi berlingo. Ko sem pogledal dol nisem mogel verjeti očem. Ker je bil avto dostavnik se pravi voznikov in sovoznikov ssedež, je tip dva mulca stara okoli 3-4 leta posadil na prednji sedež in vozi. Niti8 z varnostnim pasom jih ni pripel ( čeprov ne pomaga bogvekaj ). Si ne predstavljam kaj bi se zgodilo z njima če bi se slučajno zaleteli.
stupid-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ko sem bil jaz majhen, ni bilo govora o kakšnih varnostnih pasovih in otroških sedežih, in to v avtih, ki so bili proti današnjim kot iz alufolije. Pa se ni noben spraševal, kaj bi se zgodilo z otroki v primeru nesreče.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, ampak so takrat tudi podelili kazen, ce si sedel spredaj namesto zadaj, razen ce je bil ata kaksen zasluzen drzavljan. Mislim da je bilo do 12. leta zadaj ? (takrat niso imeli idej o otroskih sedezih, razen za dojencke).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda so podelili kazni, čeprav se mi zdi malo čudna določba. Neprivezan otrok spredaj ali zadaj, ne vidim neke občutne razlike pri posledicah ob čelnem trčenju.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.404
4.978
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ko sem bil jaz majhen, ni bilo govora o kakšnih varnostnih pasovih in otroških sedežih, in to v avtih, ki so bili proti današnjim kot iz alufolije. Pa se ni noben spraševal, kaj bi se zgodilo z otroki v primeru nesreče.

včasih če si govoril prosti sistemu se te pospravili, še bolj včasih so čarovnice sežigali na grmadah, še bolj včasih so se pa pobijali med sabo v krdelih tudi zaradi hrane, so pa sedaj drugi časi kot so bili včasih... Kot starš si odgovoren za svoje otroke tako za vzgojo in tudi varnost, če jih imaš rad boš poskrbel da so v avtu varno nameščeni in pripeti, pravtako pa tudi sam, ker verjetno ne preivoščiš svojim otrokom da bi odraščali brez starša, pravtako pa odgovoren starš poskrbi da so zagotovoljeni osnovni varnostni pogoji za otroka, saj mu privoščiš najbolje, kar je bil pa včasih se pa sploh ne more primerjati z sedaj... Prav to zavira mnogo ljudi ker se ozirajo za časi ki so preteklost ne znajo pa živeti v sedanjosti... Skrben straš bo poskrbel da bo otrok pripet na zadnjem sedažu, pa naj bo to R5 ali BMW5...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:

To je bilo v časih, ko sta bila dva avta na vasi in se je mularija v avtu zraven peljala na morje in za Veliko noč k maši.
evil.gif
Gostota prometa se z današnjo ni mogla primerjati. Takrat je tu in tam kak bedak imel avto, danes ga ima vsak bedak in temu primerno višja je verjetnost, da na kakega naletiš.
Jaz sem se kot malo večji mulc pričel samoiniciativno vezati v avtu sredi '80ih let, pa sem bil huda izjema.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Seveda so podelili kazni, čeprav se mi zdi malo čudna določba. Neprivezan otrok spredaj ali zadaj, ne vidim neke občutne razlike pri posledicah ob čelnem trčenju.

Ce je voz stisnjen do B stebricka, je morda razlika v tem, ali ga je nalimalo na naslonjalo od sprednjega sedeza ali pa je naslonjalo odtrgalo in ga odneslo se naprej (kot tista nesrecas tavelikim Audijem, kjer je pobralo nekaksnega direktorja od Petrola, ker ga je nekdo spestal od zadaj).

vsekakor bi moral biti pripet in to zadajm vcasih smo bili pa pripeti in po 12em spredaj, pa ni nihce tecnaril, ceprav je z vidika varnosti zagotovo slabse.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Direktor petrola je umrl v celnem trčenju s kombijem skakalcev. Ne vem pa če so imele smuci v kombiju kakšno vlogo pri tem. Baje ba so bile povsod in samo v kombiju ne.