Kaj pa LED-TV od Samsunga?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Od znanca kolega ima podobno zadevo. Menda je stvar bomba. Pa kolikor mi je znano, imajo LED TV na ogled v Harvey Normanu?

LP,
PIC

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pojma nimam, sem iz MB tako da HArveya nimamo
smile-1.gif
Zanima me predvsem kje je fora tega led? A je to samo zunanja osvetlitev ali je to kakšna posebna tehnologija ekrana...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
LED je kar osvetlitev ekrana - tako kot imajo ostali LCDji izvedeno osvetlitev od zadaj z eno "žarnico" imajo LED TVji izvedeno z LE diodicami.

Obstajata dve vrsti LED osvetlitve, local dimming, v lanski seriji A9xx - po celotni zadnji strani ekrana so diode, ki so "grupirane" v 128 segmentov, ki se potem po potrebi (ko je treba imeti ČRNO) izklapljajo. Prednost takih aparatov je, da je črna res črna in ne siva, praktično je ta izvedba do sedaj najbližja črnini Pioneerjevih KURO TVjev. Razen Samsunga pa je to tehnologijo lani uporabil še Philips in Sony, a oba za 1,5 cene Samsunga. TV pa se je še vedno oglaševal kot LCD in ne LED.

Druga varianta pa je, da so LEDice nameščene okrog oboda ekrana. Kot posledica so taki aparati lahko perverzno tanek (3 cm), poraba pa je primerno majhna. To tehnologijo pa imajo letošnji Samsungi, ki se oglašujejo kot LED TV.

nahrung002.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Saj tudi ni prav da se oglašujejo kot LED TV ampak.....marketing kaj čmo.
uf-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Druga varianta pa je, da so LEDice nameščene okrog oboda ekrana. Kot posledica so taki aparati lahko perverzno tanek (3 cm), poraba pa je primerno majhna. To tehnologijo pa imajo letošnji Samsungi, ki se oglašujejo kot LED TV.

kaj pa osvetljuje ekran na sredi?
Kako dobijo potem "popolno" črnino?
Imaš kak link kjer še kaj piše/riše o teh samsung led tv-jih. Kolega se je full zagrel za model 46B8090.

Samsung tv-je imajo razstavljene v http://www.technomarket.si/

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.925
6.977
113
Tale LED je fajn zadevica, se prakticira že nekaj let pri laptopih, a ni nek hud napredek.

Še vedno čakamo na OLED, tisto bo praba bomba in naslednja prelomnica pri kvaliteti slike.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ue55b7020 je na poti

poraba bistveno manjša od lcd. razlike z 956 sem videl v debelini in nekaj dodatnimi igračkami. zdej sem slišal še za tole okol postavitve LED.