Kaj narediti , posledice in pojasnitev izvida.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Prosim za pomoč glede pojasnitve izvida:
Zapisano je sledeče: Prihaja na pregled ker mu je desna roka bila mravljinčasta. Ko se je zbudil je roko imel mravljinčasto,lahko jo je premikal ampak je ni čutil . To je trajalo 2 minuti po tem je bil brez težav roko je normalno čutil in premikal .Tudi ob pregledu nima nobenih težav z roko , alergije zanika ,redno jemlje seroquel . Neprizadet hemodinamsko stabilen RR 140/95mmHg,ff srca 105/miin , evpnoičen,acianotičen Sa 02 99% afebrilen Ta 36 c .Tonus in moč mišic primerna mtr simetrični ni izpadov senzabilitete ni regionalnih motoričnih ali senzitivnih izpadov desne roke periferni pulzi zgornjih okončin primerni .Najverjetneje je šlo za ragionalno pretočno motnjo zaradi protoska na glavne žile (zaspana roka ) mnenja sem da , nadaljne preiskave niso potrebne .Kontrola pri osebnem osebnem zdravniku pri hnas takoj v primeru posklabšanja. VSe skupaj se je zgodilo včeraj ob 10 :00 pri čemer nisem šel na urgenco ker sem pomislil da je kriva hrbtenica. Vse to se je dogajalo včeraj ob 10:00 zvečer pri čemer nisem ukrepal ker sem pomislil na hrbtenico

Diagnoze z03,9 Opazaovanje zaradi suma na neopredeljeno bolezen ali stanje

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Naj povem ,da sem imel v tem mesecu že opravljen ekg ki pa je bil ok kri sem tudi dal pravtako pritisk oboje naj bi bilo ok. Dva dni pred tem sem vzel 500 mg seroquela če je mogoče to kaj s tem povezano.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
klik
shocked-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ne morem verjeti, da gre nekdo k zdravniku, ker si poleži roko.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
zakaj potem omotičnost in slabša zavest. Zakaj je potem zapisano da je šlo za ragionalno pretočno motnjo in kaj to pomeni

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
čudno si spal, ležal, pa si par žil stisnil, ni bilo prekrvavitve, pa je roka, glava noga ali kaj pač "zaspala" in ti potem takoj v paniko pa do dohtarja

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
Naj povem ,da sem imel v tem mesecu že opravljen ekg ki pa je bil ok kri sem tudi dal pravtako pritisk oboje naj bi bilo ok. Dva dni pred tem sem vzel 500 mg seroquela če je mogoče to kaj s tem povezano.

Zakaj si pa vzel tako veliko količino antipsihotika? Si opazil kakšno poslabšanje v duševnem stanju? Strah zaradi omrtvičene roke bi bil lahko povezan s tem. Je pa težko reči, ker ne vemo, zaradi česa jemlješ Seroquel.

Citat:
Uporabnik sygicz pravi:
zakaj potem omotičnost in slabša zavest. Zakaj je potem zapisano da je šlo za ragionalno pretočno motnjo in kaj to pomeni

Imaš kakšne težave z anksioznostjo?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Enkrat sem glede podobnih simptomov potožil takratni punci zdravnici in jo vprašal, kaj če preveč poležim roko in mi med spanjem odmre?

"Hipohonder" je bila še mila reakcija
grin1.gif

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Sem anksijozen .in stalno sem bil pod stresom. Občutek imam tudi da z levim očesom nekaj ni vredu. kot nekakšna pika li senca možno da zaradi stresa upam pa da ni kaj nevarnega ker sem prebral ,da se regionalno pretočno motnjo enači tudi kot tio močno upam ,da to ni to ,d aje kaj drugega . Ker potem samnevem kaj narediti.

Hvala

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Za samo anksioznost ti bi prej predpisali antidepresiv kot pa antipsihotik. Glede na nekaj prebranih tvojih tem bi rekel, da je anksioznost pri tebi zgolj pridružena kakšni drugi motnji (npr. shizofreniji). Vendar nisem psihiater, tako da tega ne morem trditi.

Anksiozen človek hitro postane hipohonder, ker je pozoren na vsak "čuden" simptom v svojem telesu. Anksioznost pa ima lahko 1000 obrazov in predlagam ti, da ji ne nasedeš. Pike v vidnem polju so po moje zgolj od stresa. Enako omotica in vrtoglavica. Najverjetneje si povsem zdrav, vendar ti malo nagaja psiha. Nič hudega, zato so pa dohtarji, da to popravijo. Priporočam ti dobrega psihiatra in psihoterapevta.

Lahko napišeš še o kakšnih simptomih, ki jih imaš.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Po moji logiki:
- če nastane pretočna motnja v možganih - kap
- če nastane pri srcu - infarkt
- če nastane pri eni od žil na roki - ti roka zaspi (to se je zgodilo tebi)

Nihče od nas ne ve, kako, kdaj in zakaj bo šel s tega sveta. Ne obremenjuj se in raje živi svoje življenje.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Naj povem ,da sem roko normalno čutil desna roka je bila v celoti mravljinčasta.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Poizvedel sem zakaj se gre pri tej zadevi dobil sem odgovor urgentnega zdravnika da pri tem ni šlo za tio ali možgansko kap. Seveda pa nobena stvar ni sto odstotna vse meritve naj bi bile ok . Nevem zaakaj je potem v izvidu omenjena regionalna pretočna motnja,. trenutno sem v šoku da se meni kaj takega dogodi.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.