Kaj namesto Triere/UPC (Trio s 3 TV sprejemniki)?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Starša imata v Ormožu kabelsko TV preko ormoške catv (ki je kao ločena od UPC in tako ni možen trio paket kot v MB
tongue-1.gif
), telefon in internet pa preko Triere.

No foter že 5 let benti preko ormoških kablašev, ker nikoli ne porihtajo zadev do konca - vedno je enih 5 programov v zanič kvaliteti, kao na tej lokaciji (v samem centru!) ni možno porihtat signala oz. bi bilo treba zamenjat omarico.

OK, kakorkoli že, foter ima tega pun k... (jaz bi pa tudi rad, da se porihta, ker se selim nazaj v Ormož) in me zanima kaj vzet namesto njih.

Do bajte je telefonski kabel (včasih je bil priklopljen Telekomov ISDN), trio ponudnikov je kar nekaj, je pa težava v tem, da bi potrebovali vsaj 3 TV sprejemnike, najbolje pa 4.

Omogoča sploh kdo 3 ali 4 sprejemnike? Je potem mesečna naročnina zaradi tega ''58-krat'' večja?

Optika po Ormožu ponekod že je (do bajte ne), drugače pa deluje tukaj VDSL od T-2 in Siola.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
A Amis ponuja tudi kabelsko?

Na strani od T-2 piše, da ni problem s 4 (celo 5) TV-ji, kako pa je v praksi?

Najbolj me pri vsem skupaj jezi, da bo v primeru menjave na telefonski kabel treba prekopat celo bajto (si sploh ne upam predstavljat tega), da bomo k vsem napeljali mrežni kabel za TV
tongue-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Pri T-2 je edini problem na VDSL lahko razdalja. Kar nekaj uporabnikov je s po 4 in 5 TV na VDSL - dobijo 8-portni modem. Če želiš, mi lahko na Zasebna sporočila daš točen kraj + ulico + številko + morebitno črko, pa pogledam razdaljo ter okvirno koliko pasovne širine bi bilo na voljo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No zdaj sem fotru nabavil digitalni tv sprejemnik, zaenkrat je zadovoljen, čeprav Šport 2 ne dela (kvaliteta signala 30-40%, sosednji Šport 1 pa ima 100%
tongue-1.gif
).

Hiše za napeljavo mrežnega kabla res nebi razkopavali, je vsepovsod nov laminat.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Lej, zateži kabelskemu operaterju v Ormožu da vam popravi moč signala oz po potrebi montira hišni ojačevalec. Najprej dejte to pogledat.