Kaj mi je crknilo ?

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Pozdravljeni !

Danes želim prižgati PC in vse kar se mi pokaže je zaslon od matične plošče oziroma biosa potlej pa le še kurzor ( kot vezaj ) in prazen zaslon.

Napajalnik verjetno ne ?
Matična ?
Procesor ?
Ram ?

Lp

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj pa če so se sesuli winsi ? za ostalo testirat imaš memtest .Pojdi v bios in poglej če vse zaznamuje .ram,disk ,itd .

Nazadnje urejeno:

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali kej piska po restartu . Dej rame ven pa restartaj ,ali sedaj prideš v bios .Odklopi diske iz plate ,rame odstrani , dvd enote odklopi , Po restartu pritiskaj esc par sekund je kaj razlike . Seveda dej iz elektrike ven ko boš izklapljal ali odklopil , pa pazi na statiko za rame .

Nazadnje urejeno:

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Se oproščam za pozen odgovor.

Torej če resetiram PC se ob ponovičnem zagonu sliši pisk ( ne vem kaj pomeni samo tu ni spremembe napram ko je PC deloval ) Če želim priti v bios PC zamrzne na osnovnem zaslonu od plate kjer piše kaj moraš pritisniti da prideš v BIOS ali kaj moraš pritisniti za Boot meni ... Če odstranim disk se PC ne zažene (očitno varnosten mehanizem ?) Če pa odstranim RAM pa PC zgolj piska im niti ne vidim osnovnega zaslona .

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Izvleci ven iz plate vse, razen procesorja. Prizgi. Ali piska, da RAM ni OK ?

Ce ne, potem menjaj plato, ce si z drugim napajalnikom ze poskusil.
Ce ja, potem vstavi RAM (samo en modul, ce jih premores vec) v razlicne slote ter preveri ali v kateri od kombinacij zacne piskati, da graficna ni OK (ker je pac ni vstavljene).

hriban

Zelenc'
19. okt 2009
25
0
1
Saj je napisal, da brez rama piska, kar je ok.
Z memtestom preglej ram, če še nisi

Trdi disk ti zazna v biosu, če imaš priklopljenega?

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Problem je da niti do biosa ne pridem ... Tnx za link za piske in pomene ! Enostavno ga nesem na servis da mi povejo kaj je šlo. Nimam drugega napajalnika da bi poizkusu. Sem pa poizkusu najprej vzet en ram in potlej še z drugim samo ni spremembe .

Bom poročal kaj se je obesilo !

Lp

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj pa samo procesor in grafična not ti dela, piska samo enkrat , pokaže pot do BIOSa ali pa prideš do biosa . Katero tipko imaš za v bios . Del ali F8 ali F10 itd ? katera plata ?

dnagrafik

Pripravnik
10. sep 2010
89
0
6
Ne vem kaj naj si mislim... Računalnik sem le nesel do serviserja ki ga je priklopil in je delal brez problema ! A je možno da je to ker ima plata 2 biosa ?

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce je ze na servisu, naj preveri, ce so vse stvari dobro prikljucene/vstavljene. Ce je kar naenkrat ozivel po prenasanju, potem je najbolj verjetno, da kaksna stvar ni ustrezno sestavljena skupaj (se zgodi).