Kaj menite o stavki kamionarjev?

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
ne, zadeve niso tko preproste, pogledat mors iz vseh perspektiv, v prvi vrsti iz perspektive soferja in njegove varnosti,

in sofer pac ne zmore ocenit, ce lahko prevozi klanec saj ne vidi na njegov vrh in ne pozna razmer za 10 in vec km naprej
za varnost in pretocnost prometa poskrbi policija

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Minister pravi:
kot je ze en napisal, kamionarji so pod pritiskom delodajalcev

A nimajo tovornjakarji v kamionu eno stvar, ki beleži hitrost, čas premikanja, dolžino delovnega dne zakonsko je določena tudi 45 minutna pavza po 4,5 urah dela? A ni to v novih kamionih narejeno elektronsko preko kartice? Pritisk gor dol, kot zagovornik zakonov bi moral tut to področje malo poznat
evil.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vzemiva primer, se voziš iz LJ proti NM in vidiš, da močno sneži in sneg se oprijema cestišča. Že zdrava kmečka pamet ti pove, da bo z vsako minuto več snega in, da ne boš s tovornjakom rinil recimo na Višnjegorski klanec, ampak se boš sam odstranil in počakal cestno službo da spluži in potem nadeljeval vožnjo.

Najbrž imaš opravljeno samo B kategorijo in ti stvari v zvezi s tovornim prometom niso najbolj jasne.

Pa da se razumemo, jaz jih razumem da hočejo narediti čimveč voženj z čimnižjimi stroški, ampak morajo tudi gledati na ostale udeležence v prometu in ne samo na sebe.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
povej kej v EUju se morjo kamioni samoizlocit, ???
kolikor je meni znano, v Avstriji se ob sneženju ne furajo kar prosto po programu. Pa sem siguren, da še kje.

V glavnem, odprava odločbe je neumnost. Vse kar so se izpogajali na ministrstvu je, da bo znižanje cestnin za celih 2,5 % manjše kot pa so sprva hoteli.

Eh, Vlačič ...
bonk.gif

Kdaj bomo v Sloveniji res našli normalnega prometnega ministra, ki se spozna še kaj več kot na kitare?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne bluzi. Tovornjaki se izločajo zaradi trenutnih razmer na cestišču, ne pa razmer na drugem koncu Slovenije. Trenutne razmere pa se dobro vidijo brez naprav.

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
kdo ve, na kako pogosto so postavljene DARSove obvestilne table po naših AC? lahko bi po njih sporočali o izločanju tovornjakov in potem ne bi bilo več dileme

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Problem Darsovih tabel je v tem, da skoraj nikoli ne obveščajo o dogodkih, ki se dogajajo nekaj 10 km naprej. Recimo že pri Ljubljani bi lahko obveščali o zastoju pri Kopru (ter njegovi dolžini), kot je navada drugje po Evropi. Kot da je Slovenija tako ogromna, da tranzitnega potnika ne zanima dogajanje 100 km naprej.
bonk.gif

Recimo letos sem bil že pri Rimu obveščen o zastoju in njegovi dolžini, ki se je zgodil naprej od Firenc (cca 3 ure vožnje naprej). Kaj takega je pri nam kljub opremi, ki jo imamo, še vedno čista znanstvena fantastika.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
kolikor je meni znano, v Avstriji se ob sneženju ne furajo kar prosto po programu. Pa sem siguren, da še kje.

V glavnem, odprava odločbe je neumnost. Vse kar so se izpogajali na ministrstvu je, da bo znižanje cestnin za celih 2,5 % manjše kot pa so sprva hoteli.

Eh, Vlačič ...
bonk.gif

Kdaj bomo v Sloveniji res našli normalnega prometnega ministra, ki se spozna še kaj več kot na kitare?

Katera malo bolj resna drzava si privosci da ji gospodarstvo stoji zaradi snezenja? Na sereu so malo bolj hude zime kot v eni majceni Sloveniji in ni nikaksnih omejitev glede tovornega prometa ob snezenju, niti v Avstriji, je pa potrebno imeti zimsko opremo in nataknit ketne ce je potrebno.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:

Eh, Vlačič ...
bonk.gif

Se mi zdi da so pred klanci samo table da je treba na parkingu (ki je pred klancem) nataknit ketne, pol pa načeloma ni problema.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48

Če je njim država znižala cestnine naj tudi nam zniža ceno vinjet pa se ne bom pritoževal.

[/QUOTE]

Cestnina za kamione se je dvignila pred kratkim cez 40%, pred par meseci pa za 20%. Torej v enem letu skoraj za 100%
Zakaj?
Zato ker se z vinjetnim sistemom pobere manj denarja kot prej. So pac enostavno vecino stroskov enostavno naprtili tovornemu prometu.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

Katera malo bolj resna drzava si privosci da ji gospodarstvo stoji zaradi snezenja?
Nemčija ... Avstrija ... Je treb aše naštevat? Si že stal v teh državah po par ur, ker ceste niso bile splužene? Jaz sem.

No ja, v resnici razlog niso nesplužene ceste ampak brezvestni vozniki, ki trmarijo naprej brez opreme.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Problem je v tem, da je DARS kot upravljalec ceste dolzan to tudi pluzit. In ce bi jaz kamionar bi mi tudi bilo neumno bit izlocen ker ni spucano. Tu jih razumem. Sem sicer proti odpravi samoizlocitve ampak jih razumem.

Malce nazaj ste isali o buldozerji in da je kamion tezko umaknit ter navajali barikade med vojno. Tiste barikade so bile dostikrat branjene in minirane. Ce bi kak tepcek v sloveniji miniral kamion bi se precej mocno dol vsedel. In kamionov ne bi bilo tezko umaknit. Enostavno bi PPE odstranil voznike nato pa bi se kamione umaknilo ali pa se bolje zaplenilo. pa naj potem pes strajkajo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
LOL, ampak ta naprava ne belezi vremenske napovedi in kolicino zapadleag snega in ucinkovitost zimskih sluzb

seveda ne, ampak to lahko zazna logika
sprasujem se.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Problem je v tem, da je DARS kot upravljalec ceste dolzan to tudi pluzit.

Res je, in tu so precej slabi. AMpak: iluzorno je pričakovat, da bo vedno vse sploženo. Vreme, promet ... Včasih se res ne da (redkeje, kot si naši darsovci mislijo, ampak se včasih res ne da). Še posebej, ker govorimo o kamionih brez zimskih gum za katere je dovolj že 1mm snega na cesti, pa so počez.
In takrat je potrebno izločanje, pa če 3 dni stojijo na parkingu.

Treba bi bilo:
- predpisat zimske gume za kamione - na vseh, ne le na pogonskih kolesih, ker je treba tudi zavirat (OK, zaradi mene lahko tudi ketne, ampak spet na vseh oseh)
- spremenit predpise o pluženju AC (brez čakanja na nevemkoliko snega na cestišču)
- darsovce ganjat. Nič domov, delat dokler je treba.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
pa mi povej kako kamionar odloci, da se samoizloci?

ko je cesta bela? nekdo pravi jaz se zmorem to, mam dobre gume in sem spreten v sukanju volana,

so tudi situacije, ko je voznik prvic na tej cesti in ne pozna vseh klancev in niti ne ve, da je recimo cez 20 km zelo strm vzpon, ki ga nebo zmogel tudi ob nadpovprecno opremljenemu kaminu