Nexus 5 pomoje še kar najboljši aparat (glede na starost in trenutno ceno brez konkurence). Res pa, da večina v teh časih ne more zdržati s tako baterijo / kamero ipd.. (samo delovanje je še na nivoju). Strinjam se, da je OnePlus 3T za svoj denar najboljša zadeva, še posebej, ker "izgleda stock" in deluje hitro kot strela (+hitro polnjenje, solidna baterija, hitri čitalec odtisov..).
S7 Edge pri meni pade, ker ne prenesem Samsung skina (home knofa, napisa samsung, zvočnih efektov, barvne palete ipd.). Jim pa dam zasluge za enega najboljših ekranov na trgu kakor tudi za odlično kamero (če bi bil stock, kot 3T / Nexus / Pixel bi ga sigurno probal).
Omembe vredni so tudi aparati (če pridejo v poštev rabljeni / starejši) v smislu: Nexus 6, Nexus 6P pomoje (sploh, če se kakšnega ugodnega sklati na bolhi).
Če pa denar ni problem,.. pa bi raje dal glas Google Pixel aparatu (čeprav je v testu malenkost počasnejši od 3T ima boljšo kamero, bolj oster ekran, 7.1.1 in hitrejše posodobitve, sam bolj zaupam googlu kot kitajcem..).
Overall pa brez konkurence (vsaj za mojo potrebo), če gledamo na kvaliteto izdelave, svetilnost zaslona na močni svetlobi zunaj, konstantno gladko delovanje, odlično baterijo, odlično kamero.. Apple iPhone 7 Plus (nisem apple fan, ta hip imam Nexusa 5, ampak, če denar ne igra nobene vloge je aparat brez konkurence. Še enkrat poudarim: "za mojo potrebo / način uporabe / preference v pametnih telefonih").